جرم گیری دندان

جرم گیری دندان و پلانینگ ریشه به درمان بیماری مزمن پریودنتال (که به عنوان بیماری لثه شناخته می شود) کمک می کند. این موضوع عمیق تر از تمیز کردن دندان های معمولی هستند.

اکثر بیماری ها لثه توسط لایه نازکی از باکتری به نام پلاک که روی سطح دندان تشکیل میشود به وجود می آیند .
پلاک به صورت مداوم بر روی سطح دندان ها در حالی تشکیل شدن است و اگر بهداشت دهان به خوبی رعایت نشود این لایه نازک به مرور زمان ضخیم تر شده و به صورت لایه ای سفید یا زرد رنگ بر روی سطح دندان ظاهر می شود و باکتری های موجود دراین لایه می توانند باعث ایجاد التهاب در لثه ها و بیماری های دیگر لثه مانند تحلیل لثه ، تحلیل استخوان و لقی ریشه دندان شود.

با انجام به موقع جرمگیری و بروساژ تخصصی با دستگاه های آلتراسونیک توسط متخصصان در کلینیک لبخند درمان با ازبین بردن جرم های تشکیل شده بر روی سطح دندان و زیر لثه ها میتوانید از بیماری هایی که لثه و دندان های شما را تهدید می کنند جلوگیری کرده و سلامت دندانهای خود را تضمین کنید.

پخش ویدیو

یکی از مشکلات و مسائلی که همه انسان‌ها با آن روبه‌رو هستند جرم یا پلاک دندان است. پس از میل غذا یا میان وعده، پلاک بر روی دندان‌ها و لابه‌لای آنها ایجاد می‌شود. پلاک ایجاد شده بر روی دندان یک نوع باکتری است که به آن جرم دندانی نیز می‌گویند. با ماندگاری این جرم بر روی دندان و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، می‌توان شاهد بروز و ایجاد پوسیدگی، خرابی و دیگر مشکلات بود. باتوجه به آنکه جرم دندان یک لایه نازک است و به دندان می‌چسبد، باید آن را از روی دندان حذف کرد، در صورت عدم حذف پلاک به صورت دستی و با مسواک، بیمار باید به دندان‌پزشک مراجعه کند و با استفاده از وسایل مناسب، جرم‌گیری انجام شود. در ادامع به بررسی صفر تا صد جرم گیری دندان پرداخته ایم. جرم‌ گیری دندان

چرا دندان جرم می گیرد؟

جرم دندان یکی از مشکلات دندانی است که همیشه بر روی دندان ایجاد می‌شود اما می‌توان بعد از مصرف غذا و خوراکی، مقدار قابل توجهی از پلاک را بر روی دندان دید. دلیل ایجاد پلاک، باکتری‌های موجود در دهان هستند که با کربوهیدرات موجود در مواد غذایی واکنش می‌دهند و اسید تولید می‌کنند. اسید تولید شده با مواد غذایی موجود در دهان و همچنین بزاق، ترکیب می‌شود و پلاک را در دهان و بر روی دندان ایجاد می‌کند. برای رفع جرم ایجاد شده باید به بهداشت دهان و دندان توجه شود و عدم توجه به بهداشت دهان و دندان و نزدن مسواک حداقل دو بار در روز، دلیل ایجاد جرم در بین دندان‌ها است. همچنین افرادی که اعتیاد به کشیدن سیگار دارند یا از مواد مخدر استفاده می‌کنند، به جرم دندان دچار می‌شوند. نوشیدن بیش از حد چای نیز می‌تواند در ایجاد پلاک و جرم در دهان اثرگذار باشد. در صورت عدم توجه، باید به دندان‌پزشک مراجعه کنید و با بررسی شرایط دهان و دندان، جرم موجود را از بین ببرید. در صورت ماندن پلاک و جرم بر روی دندان، پوسیدگی و خرابی دندان، بیماری و التهاب لثه را به همراه دارد.

جرم ‌گیری دندان و روش های آن؛ بهترین راه برای از بین بردن پلاک های دندانی

جرم‌ گیری دندان (Teeth Scaling) که به منظور پاکسازی دندان به صورت عمیق صورت می‌گیرد برای حذف پلاک یا تارتار در بین و لابه‌لای دندان است. برای حذف پلاک از روی دندان باید به دندان‌پزشک ماهر و باتجربه مراجعه کرد. دندان‌پزشک با بررسی شرایط بیمار و میزان جرم دندان، یکی از روش‌های موجود را به بیمار پیشنهاد می‌کند. این روش‌ها به شرح زیر هستند. جرم ‌گیری دندان و روش های آن؛ بهترین راه برای از بین بردن پلاک های دندانی

جرم ‌گیری دندان با لیزر

زمانی که روش جرم‌گیری با لیزر را برمی‌گزینید باید بدانید که علاوه‌بر جرم‌گیری، پاکت‌های لثه نیز مدنظر قرار دارند. در این روش پس از حذف جرم و پلاک در بین دندان، پاکت‌های لثه که در زمان جرم گیری از دندان جدا شده‌اند را بهبود می‌بخشد تا زمان کمتری را برای متصل شدن به دندان صرف کنند. در روش جرم‌گیری با لیزر می‌توان شاهد کمتر شدن التهاب و درد در ناحیه لثه بود و لثه با سرعت بالاتری بهبود می‌یابد. برای این روش از دستگاهی استفاده می‌شود که نوری آبی رنگ را به لثه بیمار می‌تاباند، همچنین در روش جرم گیری با لیزر می‌توان شاهد سفید شدن دندان‌ها بود. دندان‌پزشک مقداری از ژل بلیچینگ را بر روی دندان بیمار قرار می‌دهند و با استفاده از دستگاهی، نور موردنظر را به آن می‌تاباند تا نتایج عالی و بی‌نظیری حاصل شود. این روش، یک روش کاملا بی خطر و بدون درد است و می‌توان از آن در کنار دندان‌پزشکی ماهر بهره برد. جرم ‌گیری دندان با لیزر

جرم ‌گیری با ابزارهای اولتراسونیک

جرم گیری با اولتراسونیک یک روش جدید و بروز است که با استفاده از یک سر فلزی انجام می‌شود. سر فلزی دستگاه می‌لرزد و با لرزش ایجاد شده پلاک‌ها حذف می‌شوند. در این روش علاوه‌بر پاک و تمیز کردن دندان از هرگونه جرم و پلاک، دندان‌پزشک با ابزاری مخصوص دندان‌های بیمار را صاف و صیقلی می‌کند که صیقلی کردن دندان باعث حذف رنگ بد در دندان و همچنین از بین رفتن پلاک می‌شود. همچنین سدیم بی‌کربنات و آب به صورت ذرات بسیار ریز به دندان اسپری می‌شود تا از بالا رفتن دمای دندان جلوگیری شود.

جرم‌ گیری با ابزارهای دستی

در روش جرم‌گیری با ابزار دستی، دندان‌پزشک از ابزارهای مورد نیاز استفاده می‌کند و با توجه به حس لامسه خود، جرم موجود در بین دندان‌ها را از بین می‌برد. در این روش، پلاک‌ها قابل دیدن نیستند و در بین دندان‌ها قرار دارند. در این روش، آب سرد به روی دندان اسپری می‌شود تا علاوه‌بر زدودن پلاک‌های کنده شده، باعث خنک شدن دندان نیز شود. جرم‌ گیری با ابزارهای دستی

مراحل انجام جرم‌ گیری دندان

باتوجه به همه‌گیر بودن این مشکل باید از مراحل انجام آن مطلع بود تا بتوان از انجام آن ذهنیت درستی داشت. مراحل جرم گیری دندان با توجه به روش و نوع جرم‌گیری می‌تواند متفاوت باشد اما در حالت کلی به موارد زیر تقسیم می‌شود.
  • مرحله اول: دندان‌پزشک برای کاهش درد بیمار از بی‌حسی موضعی استفاده می‌کند. البته اگر جرم‌گیری در سطح کم باشد نیاز به بی‌حسی نیست.
  • مرحله دوم: در این مرحله آب سرد به صورت ذرات ریز به داخل دهان بیمار اسپری می‌شود تا دمای دهان و دندان پایین آید. همچنین از یک مکنده برای خارج کردن آب موجود در داخل دهان نیز استفاده می‌شود.
  • مرحله سوم: بعد از بی‌حس شدن دهان و لثه‌ها، دندان‌پزشک شروع به جرم‌گیری می‌کند که در این مرحله با توجه به نوع و روش موردنظر، جرم و پلاک ایجاد شده را حذف می‌کند که از طریق آب اسپری شده و مکنده، ذرات و پلاک‌ها به بیرون منتقل می‌شوند.
  • مرحله چهارم: در آخرین مرحله دندان‌پزشک دندان‌های بیمار را کامل می‌شوید تا پلاک‌های موجود به طور کامل خارج شوند.

بروساژ جرم ‌گیری

بروساژ یا پولیش دندان را می‌توان جزو مراحل جرم‌گیری دانست. بروساژ یک فرایند بدون خطر و درد است که باید در کلینیک و توسط دندان‌پزشک انجام گیرد. در این روش، دندان‌پزشک دندان‌های بیمار را بررسی می‌کند تا پوسیدگی یا مشکلاتی دیگر وجود نداشته باشد. سپس جرم موجود در بین دندان‌ها حذف می‌شوند و در نهایت دندان‌ها توسط دندان‌پزشک پولیش می‌گردد. با پولیش دندان‌ها می‌توان شاهد صاف و صیلقی شدن دندان‌ها بود. همچنین فلوراید درمانی نیز در این مرحله صورت می‌گیرد که دندان‌ها را در برابر پوسیدگی و خرابی محافظت می‌کند. بروساژ جرم ‌گیری

مهمترین مزایا و معایب جرم‌ گیری دندان چیست؟

جرم گیری دندان که یکی از راه‌های درمانی مورد نیاز برای بیمار است، مانند دیگر درمان‌ها دارای مزایا و معایب مخصوص به خود است. باتوجه به لازم بودن جرم‌گیری، بیمار باید از شرایط، ویژگی‌ها و مشکلاتی که ممکن است برای ایشان به وجود آید آگاهی لازم را کسب کند. با کسب نکات و آگاهی از مزایا و معایب جرم گیری، می‌توان از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کرد. مزایای جرم گیری دندان
  • جلوگیری از پوسیدگی و کرم‌خوردگی دندان: با پوسیده شدن دندان می‌توان انتظار بروز اتفاقات ناگوار بسیاری بود. با ایجاد پوسیدگی و همچنین ایجاد حفره، محیطی مناسب برای جمع شدن باکتری‌ها ایجاد می‌شود.
  • جلوگیری از بیماری پریودنتال: اگر جرم و پلاک در خط لثه باشد و آنجا باقی بماند امکان بروز مشکلات متعدد و همچنین افتادن دندان را به همراه دارد.
  • حذف لکه: جرم‌ گیری دندان می‌تواند لکه‌های ایجاد شده بر روی دندان که به دلیل مصرف برخی مواد غذایی و خوراکی نظیر چای، قهوه، تنباکو و… است، را حذف کند.
  • حذف بوی بد دهان: باتوجه به اینکه پلاک‌های موجود در دهان، باکتری‌ها را به تارتار تبدیل می‌کنند همین موضوع باعث ایجاد بوی بد در دهان می‌شود که با جرم‌گیری می‌توان از آن جلوگیری کرد.
معایب جرم گیری دندان
  • امکان وارد آمدن آسیب به اعصاب دندان وجود دارد.
  • پس از جرم‌گیری ممکن است لثه به دندان نچسبد.
  • عقب رفتن و تحلیل لثه را در برخی مواقع به همراه دارد.
  • ایجاد سوزش در لثه را به همراه دارد.
  • امکان بیرون آمدن موادی که برای پر کردن دندان به کار رفته بود وجود دارد.
  • در برخی مواقع ممکن است با جرم‌گیری، باکتری‌هایی که مضر هستند وارد خون شوند که امری خطرناک است و عفونت خون را به همراه دارد.
مهمترین مزایا و معایب جرم‌ گیری دندان چیست؟

آیا انجام جرم ‌گیری عوارضی را به همراه دارد؟

جرم‌ گیری دندان نکات مثبت بسیاری دارد که نمی‌توان از آنها چشم پوشاند اما با جرم گیری دندان نیز می‌توان شاهد بروز برخی عوارض بود. خطرات و عوارض احتمالی جزئی هستند و می‌توان از آنها جلوگیری کرد. اگر شرایط برای جلوگیری از این عوارض موجود نباشد می‌توان تنها 5 تا 7 روز با آن درگیر بود. عوارض احتمالی به شرح زیر است.
  • برخی افراد دارای سیستم ایمنی پایینی هستند، با جرم‌ گیری دندان می‌توان شاهد ایجاد عفونت بود.
  • با انجام جرم‌گیری امکان ایجاد تورم و التهاب وجود دارد.
  • اگر دندان‌پزشک مربوطه فردی ناشی باشد می‌توان بعد از انجام جرم‌گیری، ریشه دندان را دید که در نهایت منجر به خونریزی در ناحیه لثه خواهد شد.
  • ایجاد آلرژی و حساسیت در دندان برای برخی افراد که به موارد استفاده شده حساس باشند، وجود دارد.
  • در پی انجام جرم‌گیری، درد خفیف و حساس شدن نسبت به برخی مواد گرم و سر یا قندی بروز پیدا می‌کند.
با توجه به موارد ذکر شده باید توجه داشته باشید که جرم‌ گیری دندان در ظاهر امری ساده و سطحی طلقی می‌شود اما ممکن است مشکلات بسیاری را برای بیمار به وجود آورد. در این میان، انتخاب دندان‌پزشک ماهر و باتجربه بسیار مهم است و می‌تواند در کسب نتیجه عالی و مطمئن شما را یاری دهد. آیا انجام جرم ‌گیری عوارضی را به همراه دارد؟

مراقبت های پس از جرم‌ گیری دندان

جرم گیری دندان نیز همانند دیگر روش‌های درمانی یا زیبایی نیاز به توجه و دقت دارد. علاوه‌بر انتخاب مناسب دندان‌پزشک، باید به مراقبت‌های پس از جرم‌گیری نیز توجه شود تا مشکلات مختلفی را به همراه نداشته باشد. از سری مراقبت‌هایی که باید بعد از جرم گیری به آنها توجه شود به شرح زیر است.
  • برای جرم‌ گیری دندان از بی‌حسی استفاده می‌شود. بعد از جرم گیری از خوردن مواد غذایی بپرهیزید چراکه احتمال گاز گردن زبان، لب و… وجود دارد.
  • از خوردن غذاهای تند و گرم بپرهیزید.
  • تا دو ساعت بعد از جرم‌ گیری دندان چیزی میل نکنید و 48 تا 72 ساعت بعد از آن، غذاهای نرم مصرف کنید تا لثه‌های شما در جای خود قرار بگیرند و ثابت شوند.
  • مسواک زدن و نخ دندان کشیدن باید به آرامی انجام شود.
  • در روز سه بار آب و نمک قرقره کنید.
  • مصرف داروها و آنتی‌بیوتیک را فراموش نکنید.

تفاوت جرم ‌گیری و بلیچینگ دندان

جرم‌ گیری دندان با بلیچینگ کاملا متفاوت و دو امر جدا از هم هستند. درست است که هر دو روش برای زیبایی، افزایش اعتمادبه‌نفس و… است اما با هم تفاوت دارند. هدف از جرم‌گیری دندان، رفع تارتار و پلاک بین دندانی است که در صورت عدم توجه به آن می‌تواند التهاب، عفونت و خونریزی را به همرا داشته باشد. همچنین جرم‌گیری دندان امری ضروری است و باید همه افراد از آن پیروی کنند و با توجه به نیاز و شرایط دهان و دندان آن را انجام دهند. بلیچینگ دندان گزینه‌ای انتخابی است و بیمار برای افزایش زیبایی و بالا رفتن جذابیت خود از آن بهره می‌برد. بلیچینگ دندان امری ضروری نیست و تنها می‌تواند زردی یا لکه موجود بر روی دندان را از بین ببرد و رنگ دندان را روشن و براق کند. همچنین بلیچینگ دندان ربطی به سلامت دهان و دندان ندارد و تنها جنبه زیبایی و بهبود در ظاهر را دارد. تفاوت جرم ‌گیری و بلیچینگ دندان

جرم‌ گیری دندان چقدر طول می کشد؟

مدت زمان لازم برای صرف جرم‌گیری امری ضروری است. جرم‌ گیری دندان با توجه به اهمیت بالایی که دارد باید هر چند ماه یک بار انجام شود تا از بروز مشکلات مختلف و پوسیدگی جلوگیری کند. برای انجام جرم‌گیری زمان زیادی لازم نیست و می‌توان با صرف زمان کمی به نتیجه موردنظر دست یافت. در حالت کلی 30 الی 60 دقیقه لازم است تا جرم روی دندان حذف شود. اما در برخی افراد می‌توان شاهد جرم بسیار کم بود که در این بیماران با صرف زمان تنها چند دقیقه می‌توان به نتیجه دلخواه رسید.

عوامل موثر بر مدت زمان انجام جرم‌ گیری

برطرف کردن جرم دندان و حذف پلاک به عوامل مختلفی بستگی دارد. میزان تارتار موجود و پلاک که در اطراف دندان قرار دارد و همچنین میزان سخت شدن آنها بر روی دندان می‌تواند در مدت زمان جرم‌گیری موثر باشد. همچنین تجربه و مهارت دندان‌پزشک نیز در این موضوع دخیل است و می‌تواند بر زمان نهایی اثر بگذارد. هرچه بیمار دارای دندان‌هایی سالم‌تر و بدون پلاک و جرم باشد می‌تواند در زمان کمتری مشکل خود را حل کند و نتیجه موردنظر کسب شود. مورد دیگری که می‌تواند بر مدت زمان جرم‌گیری اثر بگذارد روش و نوع دستگاهی است که دندان‌پزشک تعیین کرده تا با بهره بردن از آن بتوان جرم موجود را از بین برد.

تعداد جلسات جرم‌ گیری

تعداد جلسات جرم‌گیری نیز به شرایط بیمار بستگی دارد. برخی بیماران جرم بسیار زیادی را در اطراف دندان‌های خود دارند. برای حذف جرم دندان‌های این افراد نمی‌توان تنها از یک جلسه بهره برد. چراکه ممکن است لثه‌های ایشان ملتهب شود و خونریزی به همرا داشته باشند. پس برای این افراد با توجه به نظر دندان‌پزشک مربوطه می‌توان جلسات دیگری را در نظر گرفت. اما برای افرادی که جرم کمتری دارند تنها با یک جلسه می‌توان جرم‌گیری را انجام داد و به نتیجه مطلوب رسید. تعداد جلسات جرم‌ گیری

چه زمانی باید جرم ‌گیری دندان را انجام داد؟

تعیین زمان دقیق برای جرم‌گیری امری ناشدنی است. جرم‌ گیری دندان با توجه به میزان پلاک موجود در دهان ضرورت می‌یابد. معمولا برای افراد سالم که جرم زیادی در بین دندان‌های آن‌ها وجود ندارد هر شش ماه تعیین شده است. دفعات تکرار جرم‌گیری به میزان سرعت تشکیل رسوب در بین دندان‌ها بستگی دارد و ممکن است بیمار بعد از 3 یا 4 ماه به جرم‌گیری مجدد نیاز داشته باشد. باید توجه داشت که اگر جرم‌گیری بیش از اندازه انجام شود، مینای دندان دچار آسیب می‌شود و شاهد نازک شدن آن خواهیم بود. همچنین افرادی که مینای دندان نازکی دارند یا مشکل فلوئوروزیس تاج دندان را در دهان خود شاهد هستند باید به دندان‌پزشک مراجعه کنند تا با بررسی مشکلات موجود، مدت زمان جرم‌گیری تعیین شود.

روش های سنتی و خانگی جرم ‌گیری دندان

برای جرم‌ گیری دندان برخی از افراد نگران معایب و عوارض آن هستند. در این صورت می‌توان از برخی روش‌‌های خانگی استفاده کرد که علاوه‌بر به حداقل رساندن عوارض می‌توان از نتایج خوب و مطمئن بهره گرفت. روش‌های خانگی و سنتی جرم‌گیری دندان به شرح زیر هستند.

روش خانگی جرم‌ گیری دندان

  • استفاده از خمیر پوست پرتقال: استفاده از پرتقال برای حذف جرم و پلاک دندان یک روش عالی و مطمئن است که علاوه‌بر بوی بسیار خوب می‌تواند به کسب نتیجه دلخواه کمک کند. به منظور بهره بردن از خمیر پوست پرتقال باید در ابتدا قسمت سفید و داخلی پوست پرتقال را جدا کنید و با کمی آب مخلوط نمایید. خمیر ایجاد شده را به دندان‌های خود بمالید تا عمل جرم‌گیری را انجام دهد.
  • استفاده از آلوئه‌ورا: به دلیل وجود خواص آنتی اکسیدانی و همچنین ضد باکتریایی در آلوئه‌ورا می‌توان از آن برای حذف جرم و تارتار استفاده کرد. در ابتدا یک قاشق چای‌خوری ژل آلوئه‌ورا را با 4 قاشق چای‌خوری اسانس روغن، لیمو تازه و گلیسیرین ترکیب کنید. 5 قاشق سوپ خوری نیز جوش شیرین به آن اضافه نمایید و با یک فنجان آب، یک خمیر تهیه کنید. خمیر ایجاد شده را هر روز به دندان‌های خود بزنید و بهتر است قبل از این کار مقدار کمی را امتحان کنید تا از بروز حساسیت اطمینان حاصل شود.
  • روغن نارگیل: روغن نارگیل از آن دست روغن‌هایی است که خاصیت ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و همچنین حاوی لوریک اسید است که این موارد به حذف جرم و پلاک کمک می‌کنند. برای استفاده از روغن نارگیل می‌توان یک قاشق سوپخوری از آن را داخل دهان قرار داد و به خوبی روغن را در دهان چرخاند. پس از گذشت 5 الی 10 دقیقه می‌توان آن را خارج کرد.
  • برخی دیگر از روغن‌ها که می‌توان از آنها بهره برد تا به نتیجه دلخواه و مطمئنی رسید عبارتند از: روغن زیتون، روغن کنجد و روغن بادام.
  • خمیر دندان ضد جرم: خمیر دندان‌های مختلفی در بازار وجود دارند که به دلیل وجود مواد تشکیل دهنده مختلفی، قدرت از بین برم جرم و تارتار را دارند. مواد موجود در این نوع خمیر دندان‌ها شامل مواد ضد جرم، فلوراید، مواد ساینده، پیروفسفات، زینک سیترات، تریکلوزان و… هستند.
  • سرکه سفید: با بهره بردن از سرکه می‌توان باکتری‌های موجود در دهان را از بین برد و از بروز عفونت جلوگیری کرد. سرکه سفید دارای اسید استیک است که می‌تواند شما را در جرم‌گیری دندان یاری دهد. برای این منظور می‌توان دو قاشق غذاخوری از سرکه را با مقداری آب ولرم و مقدار کمی نمک مخلوط کرد و روزی یک بار در دهان خود غرغره نمود.
  • جوش شیرین: جوش شیرین با توجه به ترکیباتی که دارد می‌تواند در حذف اسیدهای مضر، حذف باکتری‌ها و سفید کردن دندان موثر باشد. برای بهره بردن از جوش شیرین باید مسواک را نم‌دار کرد و مقداری جوش شیرین بر روی آن ریخت، سپس به آرامی مسواک زد و بعد از 15 دقیقه آن را شست.
روش های سنتی و خانگی جرم ‌گیری دندان

روش سنتی جرم‌ گیری دندان

  • انواع دانه: دانه‌های مختلفی وجود دارد که می‌تواند بیمار را در جرم‌گیری یاری کند. دانه کنجد یکی از آنها است که کلسیم بسیاری دارد و در بازسازی مینای دندان اثربخش است.
  • چای گیاهی: چای‌های دم کردنی می‌توانند موثر باشند که چای سبز به دلیل وجود پلی فنول گزینه مناسبی برای جرم‌گیری سنتی است. همچنین به بهبود بیماری لثه، رفع بوی بد در دهان و… کمک می‌کند.
  • گیاهان تازه: گیاهان تازه نظیر جعفری، نعناع و گشنیز می‌توانند به شما در جرم‌گیری و ایجاد بوی خوش در دهان کمک کنند.

جرم‌ گیری به روش سنتی بهتر است یا در مطب دندانپزشکی؟

برای تعیین بهترین روش برای بیمار باید به نظر دندان‌پزشک توجه کرد. دندان‌پزشک با بررسی دقیق شرایط بیمار، یکی از روش‌های موجود را انتخاب می‌کند. در حالت کلی باید توجه داشت که میزان جرم موجود در دهان بیمار به چه اندازه است. همچنین عمق جرم ایجاد شده چقدر است. اگر جرم در وسعت بالایی باشد و عمق زیادی را در بر بگیرد نمی‌توان از روش‌های خانگی و سنتی استفاده کرد، بلکه باید به دندان‌پزشک مراجعه نمود و با بررسی دندان‌ها یک الی چند جلسه را برای جرم‌گیری در نظر گرفت. روش‌های سنتی و خانگی برای دندان‌های با سطح جرم کم هستند که می‌توانند با تکرار، جرم موجود را از بین ببرند. جرم‌ گیری به روش سنتی بهتر است یا در مطب دندانپزشکی؟

هزینه جرم‌ گیری دندان در کلینیک لبخند درمان

برای اطلاع از وضعیت هزینه و قیمت نهایی جرم‌ گیری دندان باید به پارامترهای مختلفی توجه کرد. فاکتورهای موثر می‌توانند قیمت نهایی را کم یا زیاد کنند که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.
  • تخصص دندان‌پزشک: دندان‌پزشک موردنظر هرچه باتجربه‌تر و ماهرتر باشد می‌تواند بر قیمت نهایی جرم‌گیری اثر بگذارد.
  • تصویر برداری: گرفتن عکس از دهان و دندان برای همه بیماران الزامی نیست اما برخی افراد بنا به تشخیص دندان‌پزشک باید از دندان‌های خود عکس تهیه کنند.
  • موارد مورد استفاده: برای جرم‌گیری روش‌ها و مواد مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنا به استفاده از هر کدام و صلاح‌دید دندان‌پزشک باید مبلغ مختلفی را در نظر بگیرید.
  • میزان جرم و پلاک: هرچه جرم و پلاک بیشتری وجود داشته باشد و عمق بیشتری را دربر بگیرد، می‌تواند بر قیمت جرم‌گیری اثر بگذارد. همچنین برخی افراد به دلیل وجود جرم بسیار زیاد و عمیق شدن جرم موجود، به دو یا چند جلسه احتیاج دارند.
  • بیمه: باتوجه به اینکه جرم‌گیری دندان یک روش درمانی است و خاصیت زیبایی ندارد، تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد و می‌تواند در قیمت نهایی جرم‌گیری اثر بگذارد.
در حالت کلی برای دانستن قیمت دقیق باید به دندان‌پزشک ماهر مراجعه کنید تا با بررسی وضعیت دهان و میزان پلاک و جرم، هزینه و قیمت نهایی را به شما اطلاع دهد. توجه داشته باشید که جرم‌گیری دندان امری بسیار حساس و مهم است که در صورت مراجعه به دندان‌پزشک تازه‌کار می‌تواند مشکلات بسیاری را به دنبال داشته باشد. تماس با کلینیک لبخند درمان می‌تواند علاوه‌بر آگاهی از قیمت نهایی جرم‌گیری، شما را از دندان‌پزشکان ماهر و حاذق بهره‌مند کند. هزینه جرم‌ گیری دندان در کلینیک لبخند درمان سخن پایانی جرم‌گیری دندان امری مهم و ضروری است و باید همه افراد دندان‌های خود را هر شش ماه جرم‌گیری کنند. البته مدت زمان جرم‌گیری به بهداشت دهان و دندان بیمار بستگی دارد و ممکن است زمان مذکور تغییر کند. جرم‌گیری دندان جنبه زیبایی ندارد و به همین دلیل تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد و می‌تواند در هزینه نهایی کمک کننده باشد. جرم‌گیری دندان می‌تواند مزایا بسیاری داشته باشد که البته معایب این روش درمانی بسیار ناچیز است و در صورت انتخاب دندان‌پزشکی ماهر و باتجربه، می‌توان کمترین میزان مشکل را شاهد بود. سوالات متداول
  1. جرم‌گیری دندان حساسیت را به دنبال دارد؟
بله، با انجام جرم‌گیری می‌توان شاهد حساسیت به صورت موقت در حد یک هفته بود که بعد از آن، حساسیت از بین خواهد رفت.
  1. آیا جرم‌گیری دندان درد دارد؟
جرم‌گیری دندان به دلیل استفاده از بی‌حسی موضعی توسط دندان‌پزشک دردی را برای بیمار به همراه ندارد و فرایندی بدون درد تلقی می‌شود.
  1. آیا جرم‌گیری به مینای دندان آسیب می‌رساند؟
جرم‌گیری روشی بدون خطر است و هیچ آسیبی به مینای دندان وارد نمی‌کند که یک باور غلط در بین عموم است. جرم‌گیری تنها پلاک و جرم موجود در بین دندان‌ها را از بین می‌برد.
  1. خمیر دندان ضد جرم موثر است؟
استفاده از خمیر دندان ضد جرم یکی از روش‌های مورد استفاده برای حذف جرم و پلاک است. باید توجه داشت که از این نوع خمیر دندان نباید زیاد استفاده کرد که ممکن است به دندان‌های بیمار آسیب برساند.
  1. آیا جرم‌گیری منجر به سفید شدن دندان می‌شود؟
باید توجه داشت که جرم‌گیری تنها پلاک‌های بین دندان را از بین می‌برد و بر رنگ طبیعی دندان تاثیر نمی‌گذارد و زرد بودن دندان‌های بیمار را روشن نمی‌کند.
  1. کدام روش برای جرم‌گیری مناسب است؟
انتخاب بهترین روش کاری دشوار است چراکه باید دندان‌های بیمار مورد بررسی قرار بگیرد و با توجه به شرایط موجود، بهترین روش برگزیده شود.
  1. روش‌های سنتی و خانگی تاثیرگذار هستند؟
بله، اگر بیمار از جرم کم و در سطح پایینی برخودار باشد می‌تواند از جرم‌گیری خانگی و سنتی بهره بگیرد اما اگر جرم دندان‌ها عمیق باشد نمی‌توان از آن نتیجه مطلوبی حاصل کرد.

شماره تماس جهت مشاوره

در صورت تمایل به مشاوره آنلاین ، نام و شماره تماس خود را وارد نمایید

    تماس جهت مشاوره رایگان