کاربردهای ایمپلنتهای دندان
کاربردهای ایمپلنت دندان چیست؟ امروزه افراد نهتنها بهخاطر زیبایی ظاهری بلکه برای بهدست آوردن سلامتی بدن، دندانهای افتاده را با ایمپلنت جایگزین میکنند. ایمپلنتها کاملاً شبیه به دندانهای طبیعی هستند و پایهای از جنس تیتانیوم یا سرامیک دارند که در داخل استخوان فک کارگذاشته میشوند و روکش یا پروتز روی آن قرار میگیرد. این روش درمانی مؤثر نسبت به دیگر درمانها ماندگارتر و کارآمدتر بهشمار میآید، به همین علت این شیوه درمانی از محبوبیت بالایی برخوردار است. درمان ازطریق ایمپلنت بخشی از دندانپزشکی ترمیمی بهحساب میآید که قدرت جویدن بیماران را باز میگرداند و اعتمادبهنفس آنان را بالا میبرد. در این مطلب بصورت جامع به معرفی کاربردهای ایمپلنت دندان میپردازیم.
مهم ترین کاربردهای ایمپلنت دندان
باتوجه بهاینکه استفاده از دندانهای مصنوعی یا انواع پروتزها ازنظر هزینه بسیار مقرونبهصرفه هستند، اما اغلب بیماران ترجیح میدهند از روش ایمپلنت برای جایگزین کردن دندانهای ازدست رفته خود استفاده نمایند. دلیل استقبال بیماران از این شیوه این است که ایمپلنت بهعنوان یک راه حل دائمی و قابل اعتماد برای این منظور شناخته شده است. مراحل کاشت به شیوه ایمپلنت دندان ازطریق جراحی انجام میگردد و در مرحله ابتدایی پایهای از جنس فلز تیتانیوم یا سرامیک درون فک قرار داده میشود. این پایه مانند ریشه دندان عمل میکند.
جنس پایه ایمپلنت بهگونهای است که با بافتهای بدن سازگاری دارد و به مرور زمان و با گذشت چند ماه با استخوان فک پیوند میخورد و جزئی از بدن میشود. مرحله بعدی درمان که پساز جوش خوردن پایه باید انجام شود، قراردادن تاج دندان روی پایه محسوب میشود. در این مرحله سطح رویی دندان به پایه پیچ مانند، متصل و محکم میشود و دندان عملکردی شبیه به دندان طبیعی پیدا میکند. درنهایت روکشی روی ایمپلنت قرار میگیرد و آن را شبیه به دندان طبیعی میکند. ایمپلنت دندانی کاربردهای مختلف دیگری نیز دارد که هرکدام بهنوعی در بهبود سلامت کلی بدن انسان مؤثر هستند.
کاربردهای ایمپلنت دندان در درمان های ارتودنسی
ایمپلنت دندانی در ابعاد کوچکتر در درمانهای ارتودنسی و با نام ابزارهای لنگراندازی موقت مورد استفاده قرار میگیرند. فرآیند درمان ایمپلنت در اینگونه مواقع کمک دادن به حرکت دندان به واسطه نیرویی است که از مناطق لنگراندازی تولید میشود، بهشمار میآید. در درمان ارتودنسی هدف حرکت دادن دندانها به جهت صحیح است که درنهایت منجر به ایجاد دندانهایی هماهنگ در یک ردیف میشود. بنابراین ایمپلنت در این مسیر درمانی، نیرویی در جهت مطلوب به دندانها وارد میآورد. این نیرو در زمینه لیگامانهای پریودنتال تحریکات بسیاری ایجاد میکند و نتایج زیر را بههمراه دارد:
- استخوان بازیابی میشود.
- استخوان از مسیر دندانها به طرفین هدایت میگردد.
- فضای مناسبی برای انجام ارتودنسی فراهم میشود.
کاربردهای ایمپلنت دندان در درمان دندان های آسیب دیده
کاربرد اصلی ایمپلنتهای دندان، جایگزین کردن دندانهایی است که براثر حادثه، تصادف، پوسیدگی و… آسیبدیدهاند و از دهان خارج شدهاند. در این شرایط بیماران با کمک ایمپلنت علاوهبر رفع مشکلات دهان و دندان زیبایی چهره خود را نیز باز میگردانند، علیالخصوص اگر این دندان از دنداهای جلویی باشد. ایمپلنت برای بیمارانی که دندانهای زیادی ازدست دادهاند نیز درمان مطلوب و مناسبی بهحساب میآیند.
در بهترین حالت بعد از کشیدن دندان، دندانپزشک برای کاشت ایمپلنت اقدام مینماید. حدود 95 درصد از بیمارانی که از این شیوه استفاده میکنند از نتیجه درمان راضی هستند. اگر دندان ازدست رفته عفونی نباشد یا دراثر عفونت استخوان زیادی ازدست نداده باشد، ایمپلنت برای این دسته از بیماران بهترین راهحل درمانی بهحساب میآید. اما در شرایطی که استخوان فک تضعیف شده باشد، دندانپزشک با تزریق پودر استخوان، استخوان فک را تقویت میکند و سپس کاشت ایمپلنت را انجام میدهد.
کاربرد ایمپلنت در پر کردن جای خالی دندان
جای خالی دندان برای هیچ فردی خوشایند نیست و هیچکس دوست ندارند جای خالی بین دندانهایشان داشته باشد. خالی ماندن جای دندان مشکلات و عوارضی مانند گیرکردن ذرات غذا، افزایش پلاکها و تجمع باکتریها را بهدنبال دارد. مواد دفعی که از باکتریها تولید میشود، خاصیت اسیدی دارد، بنابراین دندانها درمعرض اسید قرار میگیرند و به مرور زمان مینای دندان در این اسید حل میگردد. دندان بدون مواد معدنی مستعد پوسیدگی میشود و ازطرفی تجمع پلاکها تحریک و التهاب لثه را بهدنبال داد، درنتیجه سلامت کلی دهان و دندان به خطر میافتد.
درصورتی که عفونت لثه بهموقع درمان نشود شدیدتر و عمیقتر میشود و درنهایت استخوان فک را درگیر مینماید و بافت استخوانی تخریب میشود. به همین سبب ایمپلنت دندان روشی مؤثر در پرکردن جای خالی دندان شناخته شده است. وجود جای خالی در دهان باعث کج شدن دندانهای مجاور و دندان مقابل نیز میشود، زیرا دندانها در داخل فک درحال حرکت به سمت فضای خالی هستند، بههمین سبب دندانها بهحدی منحرف میشوند که گاهی از لثه بیرون میزنند. کجشدن دندانها روی دندانهای جلویی نیز تأثیر میگذارد و آنها را ناهماهنگ میکند.
جلوگیری از فروپاشی ساختار نیمه پایین فک
استخوان فک در بیمارانی که دندان خود را ازدست دادهاند، شروع به باز جذب میکند و به مرور زمان تحلیل میرود. ایمپلنت دندانی مانند دندان طبیعی عمل میکند و جلوی تحلیل استخوان فک را میگیرد و رشد آن را تحریک مینماید. درحقیقت نیرویی که فرد جهت جویدن غذا به ایمپلنت دندانی وارد میآورد سبب تحریک استخوان به بازسازی میگردد. در بیمارانی که فضای خالی دندانها را پرنکرده باقی میگذارند یا با استفاده از دندان مصنوعی پرمیکنند، پساز مدتی نیمه پایینی صورت، کوتاهتر میشود و فکها در هم فرومیروند. دلیل این مشکل تحلیل استخوان با گذشت زمان است.
فضای خالی در دهان یا وجود دندان مصنوعی هیچ کمکی به بازسازی و تحریک استخوان نمیکند، بنابراین دندانپزشکان جهت جلوگیری از این مشکل پیشنهاد میدهند بیماران هرچه زودتر کاشت ایمپلنت را انجام دهند. ایمپلنت دندانی مشکل کوتاهشدن فکها و کاهش ارتفاع فاصله بین بینی و چانه را ازبین میبرد.
کاربرد ایمپلنت در کمک به بهبود غذا خوردن
با افزایش سن و گذشت زمان فرم و ساختار دندانها تغییر میکند. علت این موضوع ممکن است فشردگی دندانها، مشکلات بایت، مشکلات فک، دندان قروچه و… باشد. اگر بیمار این مشکلات را در ساختار دهان و فک خود داشته باشد، با گذشت زمان متوجه خواهند شد که دندانها عملکرد درستی ندارند و جویدن غذا به سختی انجام میشود. معمولاً در اینگونه مواقع دندانپزشک توصیه مینماید دندان ضعیفشده با ایمپلنت جایگزین شود. همچنین اگر بیمار دندان به شدت پوسیدهای داشته باشد که متخصص نتواند با عصبکشی دندان را نجات دهد نیز توصیه به کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت مینماید.
ایمپلنت به بهبود غذاخوردن در اکثر بیمارانی که در دهان خود پروتزهای مصنوعی یا بریج دندانی دارند، نیز کمک مینماید. ایمپلنت دندان به این دسته از بیماران کمک میکند تا قدرت جویدن غذا را بهدست آورند و تمام مواد غذایی را با لذت میل نمایند.
جایگزینی ایمپلنت برای دندان مصنوعی لق
لقشدن دندان مصنوعی یکی از مشکلات رایج این پروتزها محسوب میشوند. دندان مصنوعی لقشده، غذاخوردن را برای بیمار دشوار میکند و بسیار آزاردهنده است. بهترین و مناسبترین راهحل برای درمان دندان مصنوعی لق شده، ایمپلنت دندانی بهشمار میآید. درواقع ایمپلنت دندانی میتواند دندان لق شده را محکم کند یا کلاً این دندان میتواند با ایمپلنت جبران شود. درمان دندان لقشده مصنوعی ازطریق بریج یا ایمپلنت انجام میشود. انتخاب شیوه درمان در این موارد باید با مشورت دندانپزشک صورت گیرد.
روشهای مختلفی وجود دارد که دندانپزشک میتواند با کمک ایمپلنت، دندان لقشده را درمان کند. این روشها باتوجه به سیستم ایمپلنتی که استفاده میشود، تعداد ایمپلنتهای دندانی و امکان خارج کردن دندان مصنوعی متفاوت است.
جلوگیری از تحلیل استخوان فک
استخوان فک بهدلیل تحرک و نیرویی که در زمان جویدن غذا به مواد غذایی وارد میشود رشد میکند و متراکمتر میشود، درنتیجه استخوان فک انسجام خود را برای نگهداشتن دندان حفظ میکند. وقتی دندان از دهان خارج شود، رشد این بخش از استخوان فک متوقف میشود و به مرور زمان دچار تحلیل میگردد و ازبین میرود. ایمپلنت دندانی میتواند از تحلیل استخوان فک جلوگیری کند. کاشت ایمپلنت دندانی داخل استخوان فک انجام میشود و بههمین دلیل با برقراری پیوند پایه ایمپلنت با استخوان فک، از تحلیل استخوان جلوگیری میشود. با وجود ایمپلنت انسجام استخوان فک به بهترین شکلی انجام میشود.
پیشنهاد مطالعه: مزایا ایمپلنت دندان؛ آشنایی با مزیتهای انواع ایمپلنت دندان + مقایسه آنها
کاربرد روش های مختلف ایمپلنت دندان
درمان به روش کاشت ایمپلنت با روشهای مختلفی انجام میگیرد. فرقی ندارد روش درمان کدام نوع باشد، هدف از ایمپلنت دندانی جایگزین دندانهای ازدست رفته، بهبود وضعیت جویدن غذا، زیبایی ظاهری و بهطورکلی سلامت بیمار محسوب میشود. روشهای مختلف ایمپلنت دندان، ازلحاظ نوع عمل جراحی، همچنین مزایا، معایب و کاربرد با یکدیگر متفاوت هستند. ازطرفی مراحل انجام ایمپلنت دندانی و تعداد جلساتی که بیمار باید به کلینیک مراجعه نماید در هرکدام از روشها متفاوت است.
هر دو روش ایمپلنت با قرار دادن پایه درون استخوان فک آغاز میشود. لذا بیمار اطمینان داشته باشد به هر شیوهای که کاشت ایمپلنت را انجام دهد، تمام تکنیکهای درمانی اجرا میشود و درنهایت دندانی محکم و قوی خواهد داشت. جهت انتخاب روش مناسب بهتر است ابتدا جای خالی دندان بیمار توسط دندانپزشک مورد بررسی قرار گیرد. سپس با شرح روشهای ایمپلنت، متخصص به بیمار کمک مینماید تا روش مناسبتر را انتخاب کند.
کاربردهای ایمپلنت دائم
ایمپلنت دائم بهعنوان یکی از روشهای جایگزینی دندان است که با استفاده از پایه پیچ مانندی از جنس فلز تیتانیوم یا سرامیک به استخوان فک متصل میشود. این روش ایمپلنت از ابتدای شروع فرآیند درمان تا انتها، حدود 6 ماه زمان میبرد. در این روش دندانپزشک ابتدا با ایجاد شکافی در لثه پایه را درون لثه قرار میدهد و اطراف آن را بخیه میزند. بعد از گذشت 3 الی 6 ماه بعداز اینکه متخصص از جوشخوردن پایه به استخوان فک اطمینان حاصل کرد، تاج ایمپلنت به پایه پیچ میگردد. این شیوه ایمپلنت برای افرادی که توانایی تحمل مراحل جراحی را دارند کاربرد دارد.
بهنظر میآید که ایمپلنت دائمی روشی طولانی و سخت دارد اما درمقابل، این ایمپلنتها از استحکام و دوام بالاتری برخوردار هستند.
کاربردهای ایمپلنت دیجیتال
ایمپلنت دیجیتال که روش دیگری از ایمپلنت محسوب میشود، یکی از جدیدترین فناوریهایی است که در زمینه درمانهای دندانپزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. ایمپلنت دیجیتالی نسبت به ایمپلنتهای دائم زیبایی و عملکرد بهتری از خود نشان میدهد. در روش جایگذاری به روش ایمپلنت دیجیتالی ساختار لثه حفظ میشود، از تحلیل استخوان فک و لثه جلوگیری میکند. این روش کاربردهای فراوانی دارد و حتی بیماران دیابتی نیز میتوانند از آن استفاده کنند. همچنین از کاربردهای ایمپلنت دیجیتالی میتوان موارد زیر را نام برد:
- بیماران سیگاری
- بیماران دیابتی
- بیمارانی که نیاز به روکش فوری دارند.
- بیمارانی که از جراحی وحشت دارند.
- بیمارانی که عرض استخوان بسیار کمی دارند و باید جراحی وسیع پیوند استخوان انجام دهند.
- بیمارانی که ارتفاع استخوانی کمی دارند و باید جراحی پیشرفته جابهجایی عصب انجام دهند.
کاربرد انواع ایمپلنت از نظر جنس
برای اینکه با کاربردهای ایمپلنتهای دندان ازنظر جنس آشنا شوید بهتر است یادآوری درخصوص ساختار ایمپلنت داشته باشیم. دندانها ریشههای محکمی دارند که تا عمق استخوان فک امتداد پیدا کردهاند، درنتیجه این ریشهها هستند که دندان را در جای خود ثابت نگهمیدارد. ایمپلنت دندانی دقیقاً ساختاری شبه به دندان طبیعی دارد، یعنی بخشی از ساختار ایمپلنت شبیه به ریشه دندان طبیعی طراحی شده است. این بخش که همان پایه پیچ مانند ایمپلنت است در دو جنس مختلف ساخته و مورد استفاده قرار میگیرد.
پایه پیچ مانند، درون استخوان فک پیچ میشود و محکم میگردد تا عملکردی دقیقاً شبیه به ریشه دندان داشته باشد. سپس در مرحله بعد تاج دندان روی این پیچ ثابت میشود، در مرحله آخر نیز روی پایه و تاج روکشی شبیه به دندان طبیعی قرار میگیرد تا ظاهر ایمپلنت شبیه به دندان شود. پایههای ایمپلنت در دو جنس فلز تیتانیوم و زیرکونیا (سرامیک) ساخته و استفاده میشود. ازنظر استحکام و سازگاری با بدن انسان، هر دو جنس عملکرد مناسبی از خود نشان میدهند.
ایمپلنت سرامیکی یا زیرکونیا
ایمپلنت سرامیکی یا زیرکونیا از جنس فلز زیرکونیوم ساخته میشود. این نوع ایمپلنت ظاهری زیبا و استحکام بالایی دارد و از لحاظ هزینه نسبت به ایمپلنت تیتانیوم گرانتر است. این جنس ایمپلنت با بافت بدن سازگاری دارد و به خوبی پیوند برقرار میکند. ایمپلنت سرامیکی ساختاری یکپارچه دارد و در بیمارانی که لثههای نازکی دارند و ممکن است بخشی از ایمپلنت در دهان آنها نمایان باشد از این نوع ایمپلنت استفاده میشود.
نکته مهم درخصوص ایمپلنت زیرکونیا میزان استحکام و مقاومت آن بهشمار میآید؛ این جنس پروتز خاصیت ارتجاعی زیادی ندارند، درنتیجه ممکن است دچار شکستگی میکرو شود. نصب ایمپلنت زیرکونیا سادهتر از نصب ایمپلنت تیتانیوم انجام میگیرد و درصورت شکستن آن امکان ترمیم دارد. درصورتی که بیمار بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کند ایمپلنت سرامیکی تا 20 سال ماندگاری و دوام دارد.
ایمپلنت تیتانیومی
پایه و تاج دندان در ایمپلنتهای تیتانیومی از یکدیگر جدا هستند و پایه در این نوع ایمپلنت از جنس فلز تیتانیوم است. این فلز از استحکام بسیار بالایی برخوردار بوده و سازگاری بسیار خوبی با بافت بدن دارد و پساز کارگذاشتن بهسرعت با استخوان فک پیوند برقرار میکند. ایمپلنت تیتانیوم به دلیل خاصیت ارتجاعی بالایی که دارد در برابر ضربه بسیار مقاوم است و شکسته نمیشود. درصورتی که بیمار بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کند، این ایمپلنت تا 25 سال در دهان بیمار ماندگاری دارد. نصب ایمپلنت تیتانیومی بهدلیل داشتن پیچیدگی کمی مشکلتر و در دو مرحله انجام میشود.
ایمپلنتهای تیتانیومی درصورت شکستن قابل ترمیم بوده و ازنظر هزینه، مقرونبهصرفهتر از ایمپلنتهای زیرکونیا هستند.
ایمپلنت اندواستیل چه کاربردی دارد؟
فیکسچر یکی از مهمترین قسمتهای ایمپلنت دندانی محسوب میشود و ایمپلنتها براساس انواع فیکسچر تقسیمبندی میشوند. فیکسچر به قسمتی از ایمپلنت که داخل استخوان فک قرار میگیرد گفته میشود. ایمپلنت اندواستیل یا ایمپلنت استخوانی متداولترین نوع ایمپلنت است که مستقیماً روی استخوان فک قرار میگیرد و جایگزین مناسبی برای بریج یا پروتز دائمی بهشمار میآید. این روش در بیمارانی که تنها نیاز به جایگزین کردن یک ایمپلنت دارند، کاربرد دارد. این نوع ایمپلنت بهشکل استوانه است و از دو پیچ و یک اباتمنت تشکیل گردیده که در بالای تاج دندان قرار میگیرد.
ایمپلنت اندواستیل دارای سطحی صاف یا تیغهای است و از هر دو جنس تیتانیوم و زیرکونیا ساخته میشود. همچنین این ایمپلنت شامل ایمپلنت پیچی، تیغهای و عرضی است. دندانپزشک جهت قراردادن و کاشت این نوع ایمپلنت از بیحسی موضعی استفاده میکند و با کمک دریل دندانپزشکی، ایمپلنت اندواستیل را در استخوان فک کار میگذارد.
موارد کاربرد ایمپلنت ساب پریو استیل
ایمپلنت ساب پریواستیل یا ایمپلنت روی استخوانی، از فلز ساخته میشود و در زیر بافت لثه و روی استخوان فک بسته، قرار میگیرد. این ایمپلنت دارای یک قاب فلزی از جنس مولیبدین، کروم یا کبالت است و پساز مرحله اول کاشت، با التیام یافتن لثه به آن متصل میشود. این روش در بین دندانپزشکان خیلی کاربرد ندارد، اما درصورتی که بیمار نتواند از دندان مصنوعی استفاده کند، یا تراکم استخوان فک کمی داشته باشد، میتواند از این روش جهت جایگزینی چند دندان ازدست رفته استفاده کند.
انتخاب روش و نوع ایمپلنت بستگی به نظر دندانپزشک شما دارد. متخصص با معاینات دقیق و بررسی وضعیت دهان و دندان، تراکم استخوان فک، سابقه بیماری خاص، سن، وضعیت سلامت کلی بدن، نحوه مراقبت و بهداشت دهان و دندان و… نظر نهایی را در مورد نحوه کاشت به شما اعلام میکند. دندانپزشک برای نظر نهایی به تصویر استخوان فک و ریشههای شما نیز نیاز دارد.
چرا ایمپلنت گزینه بهتری از پروتزهای دندانی است؟
جهت جایگزینی دندانهای ازدست رفته، کاشت ایمپلنت دندانی مناسبترین گزینه محسوب میشود. در بین تمام روشهای بریج، پروتز موقت، پروتز متحرک و ایمپلنت دندانی، ازنظر استحکام و طبیعی بودن، ایمپلنت حرف اول را میزند. فرقی ندارد شما یک دندان ازدست دادهاید یا مجموعهای از دندانهای خود را، ایمپلنت عملکردی مانند یک دندان طبیعی ریشهدار دارد. وقتی دندانپزشک پایه ایمپلنت را در استخوان فک شما قرار میدهد و سپس مراحل بعدی را تکمیل مینماید، شما درحقیقت دندان طبیعی خود را بازپس گرفتهاید.
البته میزان طبیعی بودن و احساس راحتی بیمار با ایمپلنت به میزان تراکم استخوانی وی بستگی دارد، اما در هر صورت این شیوه درمانی بهعنوان بهترین انتخاب در بین بیماران و دندانپزشکان شناخته شده است. اگر شما از تراکم استخوانی خوبی برخوردار نباشید، اصلاً نگران نباشید، دندانپزشکان باتجربه و ماهر با استفاده از پودر استخوان یا جراحی پیوند استخوان میتوانند استحکام لازم را در محل کاشت فراهم کنند و شما را از نعمت داشتن دندانی طبیعی بهرهمند نمایند.
پیشنهاد مطالعه: قیمت ایمپلنت دندان 1402؛ بررسی قیمت انواع ایمپلنت + مشاوره رایگان
کلام آخر
آیا کاربردهای ایمپلنتهای دندان را میشناسید؟ ازدست دادن دندان سن مشخصی ندارد، برخی از بیماران در اثر کهولت سن و برخی براثر اتفاقات دیگر ممکن است دندانهای طبیعی خود را ازدست بدهند. مهمترین اقدام در این زمان استفاده از روشی مناسب و مطمئن در جایگزینی دندان ازدست رفته محسوب میشود. شما نیز اگر به این مشکل دچار شدهاید بهتر است از کاربردهای ایمپلنتهای دندان اطلاعات کاملی بهدست آورید و سپس با دندانپزشک خود مشورت نمایید. متخصص باتوجه به شرایط شما بهترین راهحل را به شما پیشنهاد میدهد.
پاسخ به سؤالات متداول
1- مینی ایمپلنت چیست؟
مینی ایمپلنت از یک پایه تیتانیومی تشکیل شده است که درون استخوان فک کارگذاشته میشود و یک گوی کوچک و یک سوکت همراه با یک حلقه پلاستیکی در انتهای آن قرار گرفته است. کاشت دندان به این روش مانند ایمپلنت معمولی انجام میشود. ساختار مینی ایمپلنت کاملاً شبیه ایمپلنت معمولی بوده اما کمی کوچکتر. سایز این ایمپلنت حدود 8/1 الی 3/3 میلیمتر است.
2- آیا ایمپلنت دندانی سایز دارد؟
بله، اصلیترین و مهمترین مسئلهای که سبب میشود کاشت ایمپلنت در ایدهآلترین شکل خود انجام شود، انتخاب سایز مناسب ایمپلنت از طرف دندانپزشک است. درواقع ایمپلنتها در سایزها، ابعاد و قطرهای مختلف ساخته میشوند و باتوجه به موقعیت دندان ازدست رفته سایز مناسب را دندانپزشک انتخاب میکند.
3- چه کسانی نمیتوانند ایمپلنت انجام دهند؟
گروهی از افراد و بیماران خاص هستند که نمیتوانند از روش کاشت ایمپلنت استفاده کنند، این افراد کسانی بوده که به بیماریهای زیر دچار هستند:
دیابت کنترل نشده دارند، بانوان باردار، افرادی که دچار سکته قلبی شدهاند، افراد با ضربان قلب نامنظم و کنترل نشده، پوکی استخوان، بیماران تحت درمان رادیوتراپی، بیماران تحت درمان شیمیدرمانی و پرتودرمانی، بیمارانی که طولانی مدت از بیس فسفونات مصرف کردهاند، بیماران مبتلا به لوسمی، افراد کوچکتر از 18 سال و افرادی که سیگار یا قلیان مصرف میکنند.
4- آیا ایمپلنت دندان باعث بو بد در دهان میشود؟
خیر، بوی بد دهان تنها به عدم رعایت بهداشت فردی بستگی دارد. درصورتی که فرد بهداشت دهان و دندان را رعایت نکند، دچار پوسیدگی و عفونت دندانی میگردد، این عفونت بوی بد دهان را بهدنبال دارد.
5- عمل لیف سینوس چیست و چه کاربردی دارد؟
عمل لیفت سینوس بهمنظور اضافه کردن استخوان به فک بالا انجام میشود، این عمل به استخوان فک بالا کمک میکند تا برای کاشت ایمپلنت در ناحیه دندانهای آسیا و نیش استحکام لازم را بهدست آورد. این جراحی برای بیمارانی که در فک بالا نیاز به کاشت ایمپلنت دارند اما از تراکم استخوانی خوبی برخوردار نیستند کمک میکند تا آمادگی کاشت ایمپلنت را پیدا نمایند.