قیمت ایمپلنت دندان
نبود دندان در دهان مشکلات متعددی مانند عدم زیبایی، عدم توانایی در جویدن غذا یا مشکلات تکلمی را برای بیمار ایجاد میکند. بههمین علت اغلب بیماران به دنبال راهحلی برای درمان این مسئله هستند. در بین روشهای درمانی، کاشت ایمپلنت نسبت به بریج دندانی، پروتزهای مصنوعی و… راهکاری دائمی و طبیعیتر محسوب میشود. اما کاشت ایمپلنتهای دندانی همیشه روشی پرهزینه نسبت به دیگر روشها بوده است. بهطورکلی قیمت ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی مانند برند ایمپلنت، درمانهای جانبی قبل از کاشت مانند کشیدن دندان یا جراحی پیوند استخوان و… بستگی دارد. اغلب بیماران باتوجه به هزینه ایمپلنت، باز هم تمایل دارند که دندان ازدست رفته خود را به این روش جایگزین نمایید، زیرا این شیوه درمانی مزیتها و برتریهای ویژهای نسبت به دیگر روشها دارد. ازطرفی با بررسی عوامل مختلف بیمار میتواند با کاهش هزینههای درمان، راهحلی برای کاشت ایمپلنت پیدا نماید.
فاکتورهای مهم در قیمت ایمپلنت دندان کدامند؟
داشتن سلامت کامل و برخورداری از لبخندی زیبا حق همه ما انسانها است. باتوجه به اینکه پروسه ایمپلنت دندان از درمانهای هزینهدار دندانپزشکی است باید قبل از هر اقدامی عوامل و فاکتورهای مهمی که بر قیمت نهایی آن اثر میگذارند را بررسی نمایید. تجزیه و تحلیل فاکتورهای دخیل در قیمت کاشت ایمپلنت، سبب میشود تا بیمار فرآیند درمان را آگاهانه طی نماید. فاکتورهای مهم در این زمینه عبارتند از:
- موقعیت جغرافیایی مطب: جدا از بحث متریال و برند ایمپلنت مورد استفاده یکی از مهمترین فاکتورها در قیمت این روش درمانی، مکان جغرافیایی مطب دندانپزشک محسوب میشود. مسلماً اگر مطب دندانپزشکی در شهرهای بزرگی مثل تهران باشد، هزینه درمان از شهرهای کوچکتر بیشتر خواهد. همچنین در شهرهای بزرگ نیز هرچه مطب در منطقه بالاتر یا لوکسیتری قرار داشته باشد، به مراتب هزینه درمان بیشتر میشود.
- تخصص دندانپزشک: تخصص دندانپزشک میتواند هزینه ایمپلنت را تحت تأثیر قرار دهد. دندانپزشکان باتجربه، ماهر و مسلط به دانش روز معمولاً دستمزد بیشتری دریافت میکنند.
- برند متریال اولیه: هرکدام از برندهای ایمپلنت دندانی ازنظر ساخت، دوام، ماندگاری و کیفیت با برند دیگر متفاوت است. هرچه برند ایمپلنت شناخته شدهتر باشد، کیفیت بهتری داشته باشد و عملکرد بهتر یا طبیعیتری داشته باشد، هزینه بیشتری به خود اختصاص میدهد.
- تجهیزات پزشکی: در مطب یا کلینیکی که به ابزار و تجهیزات درمانی روز دنیا مجهز باشد، درمان آگاهانهتر و دقیقتری انجام میگیرد. هرچه دقت و نظم در کار درمانی بیشتر باشد مسلماً هزینه ایمپلنت نیز بالاتر میرود.
- درمانهای اولیه: هرچه بیمار قبل از فرآیند کاشت به درمانهای اولیه بیشتری نظیر جراحی لثه، جراحی پیوند استخوان، تزریق استخوان و… نیاز داشته باشد، درمان ایمپلنت دندان وی هزینه بیشتری را به دنبال دارد.
پیشنهاد مطالعه: کاربردهای ایمپلنت دندان؛ بررسی جامع کاربردهای ایمپلنت درمانی
قیمت انواع ایمپلنت دندان چگونه تعیین می شود؟
بیماران زیادی در دنیا وجود دارند که بهدست آوردن سلامتی و زیبایی برای آنها اهمیت ویژهای دارد. حتی برای گروهی از بیماران بازگرداندن دندانهای ازدست رفته نقش حیاتی دارد. برخی از آنها تنها یک دندان ازدست رفته دارند و بعضی به دلایل مختلفی مانند تصادفات یا کهولت سن تعداد زیادی جای خالی دندان در دهان خود دارند. حتی در بعضی از بیماران هیچ دندانی در فک بالا یا پایین وجود ندارد و بیمار باید کل دندانها را به روش ایمپلنت جایگزین نماید. مسلماً هرچه تعداد دندان ازدست رفته بیشتر باشد، بیمار باید هزینه بیشتری برای درمان خود خرج نماید.
ازطرفی امروزه باتوجه به پیشرفت علم و تکنولوژی، دندانپزشکان از انواع مختلف ایمپلنت مانند فوری، ایمپلنت زیرکونیا، ایمپلنت تیتانیوم و… برای کاشت دندان استفاده میکنند. انتخاب نوع ایمپلنت و شروع فرآیند کاشت بستگی به شراط بیمار و نظر دندانپزشک دارد. با مشخص شدن نوع ایمپلنت و چگونگی روند درمان قیمت ایمپلنت دندان مشخص خواهد شد.
قیمت ایمپلنت کامل
اگر بیمار تمام دندانهای خود را در یک فک ازدست داده باشد و تمایل به انجام کاشت ایمپلنت داشته باشد، دندانپزشک برای او روش ایمپلنت کامل را استفاده میکند. نداشتن گسترده دندان در یک فک عوارض شدیدی برای بیمار به دنبال دارد. در این وضعیت بیمار جویدن غذا و تکلم را به سختی انجام میدهد و زندگی وی تحت تأثیر قرار میگیرد. ایمپلنت کامل در فک پایین هزینه کمتری نسبت به ایمپلنت کامل در فک بالا دارد. در فک پایین دندانپزشک باید 4 الی 8 پایه در لثه قرار دهد درصورتی که فک بالا به 6 الی 8 پایه نیاز دارد.
تعداد پایهها در ایمپلنت کامل نوع ایمپلنت را مشخص میکند. به عنوان مثال اگر دندانپزشک تشخیص دهد که 4 پایه کار گذاشته شود ایمپلنت all on 4 و اگر لازم به 6 پایه بود ایمپلنت از نوع all on 6 است. همچنین درصورتی که بیمار کل دندانهای خود را در هر دو فک ازدست داده باشد به ایمپلنت «کامل فول موس» نیاز دارد. یعنی بین 10 الی 16 پایه ایمپلنت باید درون لثه وی کارگذاشته شود. قیمت ایمپلنت کامل در این شرایط برای بیمار به تعداد پایه، برند پروتز مورد استفاده، درمانهای جانبی مانند پیوند استخوان و… بستگی دارد.
قیمت ایمپنت فوری یا دیجیتال
ایمپلنت فوری که در بین دندانپزشکان به ایمپلنت یکروزه نیز شناخته شده است، که روزبهروز به محبوبیتش اضافه میشود. همه ما میدانیم درمان ایمپلنت یک پروسه زمانبر است و در حالت کلی 3 الی 6 ماه بهطول میانجامد. بنابراین درمان به شیوه ایمپلنت دیجیتال برای همه بیماران درمانی خوشایند بهشمار میآید. چراکه جایگزین دندان ازدست رفته بسیار سریع در دهان قرار میگیرد و بیمار روزهای بدون دندان کمتری را میگذراند. در ایمپلنت فوری دندانپزشک بعد از کشیدن دندان، کانال دندان را میکشد و پایه ایمپلنت دیجیتال را جایگزین آن میکند.
این روش برای یک یا تعداد کمی دندان ازدست رفته در فک جلو کاربرد دارد و بلافاصله بعد از خارج کردن دندان، دندان جایگزین کارگذاشته میشود. جنس ایمپلنت دیجیتال از فلز تیتانیوم یا مشتقات آن است. قیمت ایمپلنت فوری به تعداد واحد، کیفیت پایه، دستمزد دندانپزشک و… بستگی دارد. همچنین به قیمت نهایی این درمان قیمت روکش تمام سرامیک زیرکونیا نیز اضافه میشود.
قیمت ایمپلنت زیگوماتیک
ایمپلنت به روش زیگوماتیک یکی از پیچیدهترین روشهای درمان ایمپلنت محسوب میشود. این شیوه که نوعی درمان دو مرحلهای بهشمار میآید امروزه بهصورت کاشت فوری نیز صورت میگیرد. بیمارانی که در فک بالا و قسمت دندانهای خلفی خود با عارضه آتروفیک مواجه میشوند، ایمپلنت زیگوماتیک بهعنوان راهحلی برای توانبخشی فک بالا در آنها بهکار میرود. در این شیوه بهجای اینکه ایمپلنت در استخوان فک کاشته شود، دندانپزشک پایه را از مجاورت سینوسها عبور میدهد و در استخوان گونه مستقر میکند؛ درنتیجه طول پایه ایمپلنت به شیوه زیگوماتیک از ایمپلنتهای معمولی بلندتر است.
بیمارانی که امکان کاشت به شیوه معمول ایمپلنت را ندارند میتوانند از این روش برای کاشت استفاده کنند. هزینه ایمپلنت زیگوماتیک بسیار بیشتر از روشهای معمول است، زیرا علاوهبر پیچیدگی شیوه درمان دندانپزشکی که این پروسه را هدایت مینماید باید تخصص و تجربه بیشتری داشته باشد. بهتر است برای مشخص شدن هزینه نهایی ابتدا تحت بررسی دندانپزشک قرارگیرید.
قیمت ایمپلنت زیرکونیا
ایمپلنت زیرکونیا ازنظر جنس پایه با ایمپلنت معمولی یا تیتانیوم متفاوت است. این شیوه درمانی در بیمارانی که لثههای کوتاهی دارند و ممکن است پایه تیتانیوم از زیر لثه آنها پیدا شود و افرادی که به فلز حساسیت دارند بیشتر کاربرد دارد. ایمپلنتهای زیرکونیا زیبایی ظاهری بیشتری نسبت به ایمپلنت تیانیوم دارند اما ازنظر هزینه کمی از ایمپلنت معمولی گرانتر هستند. طراحی، ساخت و پردازش ایمپلنت زیرکونیا کمی از ایمپلنت تیتانیوم پیچیدهتر است به همین علت قیمت ایمپلنت زیرکونیا بیشتر است. همچنین به قیمت نهایی درمان، هزینه روکش ایمپلنت را نیز اضافه میگردد.
قیمت ایمپلنت دندان با لیزر
با ورود لیزر و تجهیزات مرتبط با آن در فرآیندهای درمانی، پیشرفت زیادی در پروسههای پزشکی و دندانپزشکی صورت گرفته است. استفاده از لیزر در کاشت ایمپلنت موفقیت فرآیند درمان را افزایش و عوارض ناشی از آن را کاهش میدهد. این شیوه از کاشت ایمپلنت مزایای فراوانی دارد، همچنین دندانپزشکی که این درمان را انجام میدهد باید مهارت و تجربه بالایی داشته باشد. در این شیوه نیازی به برش لثه نیست، بنابراین پروسه درمان بدون خونریزی درحین عمل انجام میشود. استفاده از لیزر در کاشت ایمپلنت نتایج بهتر با خطاهای کمتری ارائه میدهد، به همین دلیل است که این درمان هزینه بیشتری به خود اختصاص میدهد.
قیمت ایمپلنت تیتانیومی
ایمپلنت تیتانیومی یا همان ایمپلنت معمولی، نسبت به دیگر انواع ایمپلنتها هزینه کمتری دارد. در این شیوه درمانی جنس پایه از فلز تیتانیوم و روکش آن از جنس سرامیک است. هزینه نهایی درمان به این شیوه بستگی به تعداد دندانهای ازدست رفته بیمار، وجود نیاز به پیوند استخوان، سلامت دهان بیمار، تجهیزات دندانپزشکی، تخصص دندانپزشک و… دارد. باتوجه به تمام این فاکتورها بیمار بعد از بررسیهای انجام شده توسط دندانپزشک در جریان هزینه نهایی ایمپلنت تیتانیومی قرار خواهد گرفت. لازم به ذکر است درصورت کشیدن دندان، خارج کردن باقیمانده ریشه و نوع روکش استفاده شده برای ایمپلنت، هزینه نهایی متغییر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ بررسی راهکارهای افزایس سرعت در کاشت دندان
تاثیر برند ایمپلنت بر قیمت آن
قیمت ایمپلنتها بسته به برند و کیفیت آنها متفاوت است. برندهای مختلفی در بازار جهانی وجود دارند که ایمپلنتهای متفاوتی را تولید میکنند و هر یک از آنها قیمت خود را دارند. اگر به دنبال اقتصادیترین راه برای درمان با ایمپلنت هستید، بهتر است با دنبال برندهای معتبر و باکیفیت باشید و با مقایسه قیمتها گزینه مناسب را انتخاب کنید. انتخاب بهترین کیفیت با کمترین هزینه با مشورت دندانپزشک امکانپذیر است. دندانپزشک باتوجه به شرایط دهان و دندان بیمار بهترین تصمیم را در این زمینه اتخاذ میکند. دربین انواع ایمپلنتهای موجود در ایران انواع برندهای خارجی در کنار برندهای ایرانی مشاهده میشود.
ایمپلنتهای ایرانی از جنس تیتانیوم هستند و از کیفیت خوبی برخوردارند. این محصولات ازطرف سازمان غذا و دارو تأیید شدهاند اما سطح کیفیت آنها در سطح ایمپلنتهای خارجی نیست. در برخی موارد دیده شده است ایمپلنتهای ایرانی با نیازهای بیمار بهطور کامل سازگاری ندارند. در مقایسه ایمپلنتهای ایرانی و خارجی مشخص شده است، ایمپلنتهای ایرانی کیفیت، دوام و طول عمر کمتری نسبت به محصولات مشابه خارجی خود دارند. همچنین محصولات ایرانی نسبت به دندانهای طبیعی بیمار کمی اختلاف دارند و پساز نصب در دهان این اختلاف کاملاً مشخص میشود.
ازجمله ایمپلنتهای خارجی که مورد تأیید اغلب دندانپزشکان قرار گرفته است، محصولات سوئیسی و آمریکایی هستند. این ایمپلنتها طول عمر بالا و دوام خوبی دارند. این محصولات بعد از نصب کاملاً شبیه به دندانهای طبیعی هستند.
تاثیر درمان های جانبی بر قیمت ایمپلنت
درمانهای جانبی که ممکن است بیمار نیاز داشته باشد قبل از انجام کاشت ایمپلنت آنها را انجام دهد متفاوت است. جراحی لیفت سینوس، خارج نمودن باقیمانده ریشه دندان، کشیدن دندان، جراحی لثه، پیوند استخوان و… همگی از درمانهای جانبی قبل ایمپلنت محسوب میشوند. به تشخیص دندانپزشک بیمار به هرکدام از این درمانها نیاز داشته باشد، قیمت نهایی ایمپلنت وی تغییر میکند.
هرچه درمان جانبی بیمار احتیاج به استفاده از فناوریهای پیشرفتهتری داشته باشد، یا اگر درمان پیچیده باشد قیمت ایمپلنت ممکن است بیشتر شود. همچنین، درصورتی که کاشت ایمپلنت مربوط به دندانهای جلویی باشد، هزینههای زیادتری بابت درمان جانبی باید پرداخت گردد. برای دانستن میزان تأثیر درمانهای جانبی بر قیمت ایمپلنت، بهتر است شما با دندانپزشک خود مشورت کنید و پیش از اقدام به درمان، هزینههای مرتبط با ایمپلنت را بررسی نمایید.
کلام آخر
از قدیم گفتهاند هیچ گرانی بیحکمت نیست و هیچ ارزانی بی دلیل! کاشت ایمپلنت که بهعنوان یکی از بهترین روشها جهت جایگزین کردن دندانهای ازدست رفته است، از درمانهای ترمیمی گرانقیمت محسوب میشود. این روش درمانی هزینههای زیادی را بههمراه دارد اما نتیجه بسیار طبیعی، ماندگار، بادوام و زیبایی بهدنبال دارد. رضایت از نتیجه درمان در تمام بیمارانی که این شیوه درمانی را انتخاب میکنند مشاهده میشود. شما هم اگر قصد انجام این درمان ترمیمی را دارید، بهتر است قبل از هر اقدامی توسط دندانپزشک معاینه شوید و نسبت به شیوه درمان خود و قیمت ایمپلنت دندان با ایشان مشورت نمایید. برای اطلاع دقیق از قیمت با مشاورین ما تماس بگیرد و بعد از مشاوره رایگان اقدام به انجام ایمپلنت کنید.
پاسخ به سؤالات متداول
1-بعد از کشیدن دندان تا چند وقت میتوان کاشت ایمپلنت انجام داد؟
معمولاً بلافاصله بعد از کشیدن دندان، دندانپزشک میتواند کاشت ایمپلنت انجام دهد. اگر این فاصله یک سال طول کشید، قبل از هر اقدامی ابتدا فک بیمار توسط دندانپزشک معاینه میشود و درصورت نیاز ممکن است بیمار قبل از کاشت پیوند استخوان انجام دهد.
2-درد ایمپلنت تا کی ادامه دارد؟
درد ایمپلنت معمولاً 3 تا 7 روز بعد از درمان ازبین میرود.
3- بعد از انجام ایمپلنت بهتر است بیمارچه برنامهای داشته باشد؟
بیمار بهتر است تا 4 روز بیمار فعالیت سنگین انجام ندهد و در روزهای ابتدایی غذاهای سفت مصرف نکند و از مایعات سرد بنوشد.
4-آیا ممکن است ایمپلنت دندان لق شود؟
بله، اگر پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش نخورد، ممکن است به مرور زمان شل میشود، با معاینه دندانپزشک مشخص میشود ایمپلنت از کدام قسمت شل شده است. اگر تاج دندان لق شده باشد، مشکل جدی نیست اما گاهی ممکن است نیاز باشد ایمپلنت کاملاً از دهان خارج شود.
5-باتوجه به دندانهای ازدست رفته باید ایمپلنت انجام داد؟
به دلیل هزینه بالای این درمان، بیمار درصورت ازدست دادن تعداد دندانهای زیاد فقط بعضی از آنها را میتواند ایمپلنت نماید.