مراحل انجام ایمپلنت
آیا تا به حال در بین دوستان یا آشنایان خود افرادی را دیدهاید که به خاطر از دست دادن دندانهایشان از لبخند زدن در اجتماع ممانعت کرده و اعتماد به نفسشان خدشهدار شده باشد؟ به نظر شما بهترین راه برای جایگزینی دندانهای از دست رفته چه روشی است؟ آیا میدانید بسیاری از افراد تنها به خاطر مراحل طولانی و زمانبر ایمپلنت از انجام آن سر بازمیزنند؟ از دست دادن دندان اتفاق ناگوار و ناخوشایندی است که همه ما در طول دوره زندگی خود با آن مواجه خواهیم شد. از آنجایی که دندانها تاثیر بسزایی روی طرح لبخند، زیبایی چهره، قدرت تکلم و اعتمادبهنفس میگذارند، بنابراین طبیعی است که هیچ فردی دوست نداشته باشد حتی برای یک روز هم که شده جای خالی یک یا چند دندان را در دهان خود احساس کند.
اگر چه در گذشته برای جبران جای خالی دندانهای خود از دندان مصنوعی استفاده میکردند اما اکنون با وجود ایمپلنت، دیگر افراد میتوانند دندانهایی ثابت، زیبا و طبیعی در دهان خود داشته باشند که این امر کمی زمانبر بوده و صبر و حوصله بیمار را میطلبد. آگاهی از مراحل انجام ایمپلنت دندان و مدت زمان آن میتواند تا حدودی شما را با روند درمان آشنا کند.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت یکی از پرطرفدارترین و ماندگارترین روشهای کاشت دندان در حوزه دندانپزشکی زیبایی بوده که از دو بخش ریشه تیتانیوم یا همان فیکسچر برای قرارگیری در لثه و روکش سرامیکی یا تاج جهت نصب روی پایه تشکیل شده است.
اگر چه ایمپلنتهای دندانی نسبت به دیگر روشهای جایگزینی دندان روشی گرانتر و تهاجمیتر به حساب میآیند اما امروزه به لطف آنها دیگر نیازی نیست تا نگرانی بابت از دست دادن دندانهای خود داشته باشید؛ چرا که با انجام این روش میتوانید به راحتی دندانهای از دست رفته خود را جایگزین کرده و به دندانهایی زیبا و مشابه دیگر دندانهای طبیعی خود دست یابید. به طور کلی انجام ایمپلنت در کلینیکهای دندانپزشکی به دو روش انجام میشود که عبارت است از:
- ایمپلنت اندوستال: در این نوع ایمپلنت که به ایمپلنت معمولی نیز شناخته میشود دندانپزشک ابتدا برای قرار دادن پایه تیتانیوم سوراخی را در فک ایجاد کرده و پس از جوش خوردن استخوان فک به پایه، روکش تاج را روی آن قرار میدهد.
- ایمپلنت ساب پریوستئال: در این ایمپلنت نیازی به جوش خوردن استخوان فک به پایه تیتانیومی نبوده و به طور همزمان پایه و تاج را درون لثه قرار میدهند که بدین خاطر آن را ایمپلنت فوری نیز مینامند.
مدت زمان ایمپلنت دندان چقدر است؟
چنانچه متقاضی دریافت ایمپلنت دندان هستید لازم است تا ابتدا از اینکه چقدر طول میکشد تا جای خالی دندانهای شما با دندانهایی طبیعی و زیبا پر گردد مطلع شوید تا با آگاهی بتواند این دوره انتظار را پشت سر بگذارید. بهطور کلی مدت زمان کاشت ایمپلنت که شامل مشاورههای اولیه تا بهبودی کامل پس از عمل میشود در هر فردی نسبت به فرد دیگر متغیر بوده و معمولا بین ۵ تا ۸ ماه به طول میانجامد. از جمله عواملی که در طول درمان ایمپلنت دندان نقش موثری دارند میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- داشتن یک یا چند دندان خراب در دهان و نیاز به خارج کردن آن پیش از قرار دادن ایمپلنت
- مشاهده عفونت یا التهاب در لثه و دندانها و درمان آن
- کافی نبودن میزان استخوان فک برای دریافت ایمپلنت و نیاز به پیوند استخوان
- تعداد دندانهای نیازمند به ایمپلنت
- شرایط جسمی و سیستم ایمنی بدن بیمار و مدت زمانی که طول میکشد تا پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش بخورد.
پیشنهاد مطالعه: ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ با دانستن این نکات مدت زمان ایمپلنت خود را کاهش دهید.
معرفی مراحل ایمپلنت دندان
عموما دندانپزشکان ایمپلنت دندان را یک فرآیند سه فازی میدانند که مدت زمان هر فاز بسته به شرایط بیمار تفاوت دارد. به عنوان مثال هر چه فرد نیاز به دندانهای بیشتری برای ایمپلنت داشته باشد، پروسه درمان او کندتر پیش میرود و این عامل خود بسته به اینکه دندانهای از دست رفته در قسمتهای مختلف دهان بوده یا در اینکه در کنار یکدیگر باشند متفاوت خواهد بود. بهطور کلی سه مرحله ایمپلنت دندان برای رسیدن به دندانهای زیبا و طرح لبخند رویایی به شرح زیر است.
مشاوره و ارزیابی دندان ها
از آنجایی که بیماران همیشه در هنگام انجام اقدامات مختلف دندانپزشکی ترس و دلهره دارند، بنابراین کلینیکهای دندانپزشکی پیش از انجام ایمپلنتهای دندانی نیز مشاورههای لازم را در خصوص نوع جراحی، مراحل درمان، مدت زمان کاشت، هزینهها و مراقبتهای پس از دریافت ایمپلنت ارائه میدهند تا شما بتوانید با آرامش و آسودگی خاطر مراحل درمان خود را پیش ببرید. پس از دریافت مشاوره، حال دندانپزشک برای اطلاع از وضعیت سلامت دهان و دندانهای شما و ارزیابی بهتر برای آنکه مشخص نماید چه نوع ایمپلنتی مناسب با سبک زندگی، نیاز و خواستههایتان است انجام سیتیاسکن را ضروری میبیند. انجام سیتیاسکن علاوه بر آنکه موجب میشود با ساخت یک قالب سفارشی از دندانهای شما، تاج ایمپلنت از نظر شکل، اندازه و رنگ کاملا با دندانهای طبیعیتان تطابق داشته باشد، این امکان را به دندانپزشک میدهد تا بیماریهایی مانند بیماری لثه یا عدم تراکم کافی استخوان که کاشت ایمپلنت را با مشکل مواجه میسازند شناسایی کرده و با درمان به موقع، شانس دریافت ایمپلنت را افزایش دهد.
قرار دادن پایه ایمپلنت یا همان ریشه مصنوعی
چنانچه در مرحله مشاوره و ارزیابی به واسطه گرفتن سیتیاسکن مشخص شود که تعدادی دندان پوسیده در دهان دارید یا آنکه استخوان فک شما نیاز به تقویت دارد، ابتدا دندانپزشک دندانهای پوسیده را از دهان شما خارج کرده و سپس پیوند استخوان را انجام میدهد که در این صورت حدود شش ماه زمان میبرد تا استخوان فک شما آماده دریافت پایه ایمپلنت شود.
اما اگر دندانپزشک پس از بررسیهای اولیه تشخیص دهد که نیازی به پیوند استخوان فک نیست شروع به قرار دادن پایه ایمپلنت در دهان شما مینماید. در این خصوص ابتدا دندانپزشک برشی را در سطح لثه ایجاد کرده تا استخوان فک را مشاهده کند. حال با ایجاد سوراخی کوچک در استخوان فک، ریشه تیتانیوم را به اندازه عمق ریشه دندانهای طبیعی وارد فک میکند. پس از قرار دادن ریشه تیتانیوم یا همان پایه ایمپلنت نوبت به قراردادن اباتمنت میرسد تا به واسطه آن بتواند تاج ساخته شده را روی پایه ایمپلنت نصب نماید.
مدت زمان قرار دادن پایه ایمپلنت برای هر دندان بین یک الی دو ساعت زمان میبرد و زمان بهبودی آن برای ادغام شدن با بافت استخوان اطراف، به زمانی حدود ۳ الی ۶ ماه نیاز دارد. در طول این مدت نیز تا زمانی که ریشه دندان به حدی قوی شود که بتوان یک دندان مصنوعی را روی آن سوار کرد، دندانپزشک جایگزین موقتی را برای دندان در اختیار شما قرار میدهد که مراقبت و نگهداری صحیح آن برای جلوگیری از عفونت و خلل در پیشرفت درمان اهمیت بسیاری دارد.
پیشنهاد مطالعه: سن مناسب برای ایمپلنت دندان چقدر است؟ آشنایی با حداقل و حداکثر سن مناسب برای ایمپلنت
قرار دادن تاج روی پایه ایمپلنت
پس از طی کردن دوره نقاهت و جوش خوردن استخوان فک با ریشه مصنوعی، حال نوبت به ساخت و قرار دادن تاج یا همان روکش روی پایه ایمپلنت میرسد. از این رو ابتدا دندانپزشک قالبی سفارشی را از دهان بیمار تهیه کرده و به لابراتوار ارسال میکند تا دندان مصنوعی مطابق با موقعیت دهان و دندانهای بیمار ساخته شده و با قرار دادن روی پایه ایمپلنت فاصله مناسبی با دیگر دندانها داشته باشد.
البته ناگفته نماند که یک دندانپزشک خبره با استفاده از کاتالوگ رنگهای دندانی، رنگی را برای روکش انتخاب مینماید که هماهنگی بسیار نزدیکی با سایر دندانهای طبیعی بیمار داشته باشد تا در هنگام صحبت کردن و خندیدن شخص مقابل هیچگونه تفاوتی را میان دندانها احساس نکند.
پس از قرار دادن تاج و پایان کار کاشت ایمپلنت، دندانپزشک توصیههایی را در مورد نحوه مراقبت صحیح از ایمپلنتها برای ماندگاری بیشتر آنها و عدم نیاز به جراحی مجدد به شما گوشزد میکند. همچنین لازم است بدانید که پس از دریافت ایمپلنت، مراجعه دورهای به دندانپزشکی برای جلوگیری از مشکلات احتمالی مانند پس زدن ایمپلنت توسط بدن و جابهجایی آن ضروری خواهد بود.
سخت ترین مرحله ایمپلنت چیست؟
به جرئت میتوان گفت که سختترین مرحله ایمپلنت، پیوند استخوان است. از این رو افرادی که از میزان استخوان کافی درون فک خود بهرهمند هستند، میتوانند بدون پشت سر گذاشتن این مرحله سخت ایمپلنت دندانهای خود را انجام داده و به راحتی پس از سپری کردن مدت زمان لازم که حدود ۵ الی ۸ ماه طول میکشد، به طرح لبخندی ایدهآل خود همراه با دندانهایی زیبا و مشابه طبیعی دست یابند.
در غیر این صورت اگر دندانپزشک تشخیص دهد که فردی به خاطر نداشتن میزان استخوان فک کافی برای قرار دادن پایه ایمپلنت کاندیدای مناسبی برای دریافت ایمپلنت نخواهد بود، پیوند استخوان را برای این شخص ضروری میداند. برای این کار دندانپزشک پیش از کاشت پایه ایمپلنت تیتانیومی، استخوانی را در فک بیمار قرار میدهد و مدت زمان را تعیین میکند تا با جوش خوردن این استخوان به استخوانهای طبیعی، ناحیه مدنظر به اندازه کافی قوی و محکم شده تا بتوانند ایمپلنت را به خوبی درون خود نگه دارد.
از جمله دلایلی که به موجب آن استخوان فک تحلیل میشود میتوان به تصادف، افتادن دندان، آسیبدیدگی، عفونت، بیماری لثه و فاصله زمانی بسیار بین از دست دادن دندان تا جایگزین کردن آن اشاره کرد؛ چرا که تحلیل لثه در زمان نبود دندانها با سرعت ۲ برابری نسبت به حالت عادی پیش میرود. از آنجایی که فرآیند پیوند استخوان تا جوش خوردن آن به طور کامل، چندین ماه زمان میبرد بنابراین در افرادی که نیاز به پیوند استخوان دارند طول دوره درمان ایمپلنت نسبت به دیگر افراد افزایش مییابد.
درد ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟
برای پاسخ به این پرسش که درد ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد نمیتوان پاسخ دقیق پیدا کرد، اما میتوان گفت که میزان درد بسته به نوع جراحی ایمپلنتی که پزشک روی هر فرد انجام میدهد متفاوت بوده و به صورت زیر است.
- روش ساده: اگر پزشک پس از ارزیابی به واسطه عکس سیتیاسکن تشخیص دهد که شما از استخوان فک سالم و کافی برخوردار بوده و تنها برای یک دندان نیاز به ایمپلنت دارید، قطعا در طی درمان و پس از آن تا بهبودی کامل میزان اندکی ناراحتی و درد را تجربه خواهید کرد.
- روش متوسط: چنانچه دندانپزشک ایمپلنت متوسط را برای شما کاربردی بداند، پس از پایان این عمل با کمی ناراحتی، کبودی و تورم مواجه میشوید که تمامی این نشانهها پس از گذشت چند روز از بین خواهند رفت.
- روش پیچیده: پیچیدهترین نوع ایمپلنت مخصوص افرادی است که نیاز به دریافت ایمپلنتهای زیادی داشته و به تبع آن دوره بهبودی طولانیتری را سپری خواهند کرد. از آنجایی که درد و ناراحتی بیشتری نسبت به دیگر روشهای ایمپلنت در انتظار این افراد است، بنابراین دندانپزشک توصیه میکند تا ۶ هفته پس از دریافت ایمپلنت، این افراد از خوردن مواد غذایی سفت خودداری کرده و غذاهای نرم مصرف کنند.
همچنین باید توجه داشته باشید که اگر درد ناشی از دریافت ایمپلنت تا یک هفته پس از انجام عمل ادامه یافت، این موضوع کاملا طبیعی بوده و در صورتی که بعد از دو هفته یا نهایتا ۳ هفته هنوز با آن مواجه بودید لازم است تا مجددا به دندانپزشک خود مراجعه نمایید؛ چرا که این درد میتواند ناشی از عفونت، خونرسانی ضعیف، تداخل با سایر داروها، بیماری خودایمنی، واکنشهای آلرژیک، آسیب به بافت و اعصاب و پس زدن ایمپلنت توسط بدن باشد.
ایمپلنت دندان های جلو
ایمپلنت دندانهای جلویی یکی از طبیعیترین و بهترین راه حلهایی است که میتوان با استفاده از آنها به دندانهایی مشابه به دندانهای واقعی و طبیعی به گونهای که از لثه روییده باشند، دست یافت. تمامی مراحل کاشت ایمپلنت دندانهای جلو کاملا شبیه به کاشت ایمپلنت دیگر دندانها است، با این تفاوت که دندانپزشک میبایست ایمپلنت دندانهای جلویی را با کمال دقت، سرعت و مراقبت انجام دهد تا هیچ شخص ثالثی متوجه مصنوعی بودن آنها نشده و هیچگونه مشکلات جانبی پس از بهبودی، بیمار را تهدید نکند.
برای کاشت دندانهای جلو از طریق ایمپلنت، ابتدا دندانپزشک سابقه پزشکی و شرایط دهان و فک بیمار را از طریق عکس سیتیاسکن بررسی کرده تا مشخص نماید آیا کشیدن دندان یا عمل پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت در این فرد ضروری است یا خیر. پس از ارزیابیهای اولیه، حال دندانپزشک بهترین روش کاشت ایمپلنت، زاویه کاشت، عمق دندان و میزان هزینهها را برای بیمار مطرح خواهد کرد. سپس از طریق تصاویر دیجیتالی مراحل کاشت ایمپلنت تا بهبودی کامل و رسیدن به دندانهای زیبا و طبیعی را در مقابل چشمان بیمار به نمایش میگذارد تا فرد با آمادگی کامل به سراغ کاشت ایمپلنت برود.
پس از انجام مراحل بالا نوبت به آن میرسد که پروسه کاشت ایمپلنت دندانهای جلویی شروع شود که حدود ۱ الی ۲ ساعت زمان میبرد. پس از قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک چند ماه زمان نیاز است تا این قطعه تیتانیومی به طور کامل به استخوان فک جوش بخورد. در طول این مدت و تا زمان قرار دادن دندانهای دائمی روی ایمپلنتها، دندانپزشک دندانهای موقتی که صرفا ویترینی برای جبران جای خالی دندانها هستند را روی ایمپلنتها قرار میدهد تا در طی این مدت خللی در تکلم، اعتمادبهنفس و طرح لبخند بیمار ایجاد نشود.
مراحل انجام ایمپلنت فوری
حتما تا به حال تبلیغات ایمپلنتهای فوری را درون تلفنهای همراه خود یا روی در و دیوار شهر بسیار دیدهاید. ایمپلنتهای فوری یا همان یک روزه، ایمپلنتهایی هستند که بیمار با انجام آنها میتواند تنها در عرض یک یا دو جلسه مراجعه به دندانپزشکی، به دندانهایی زیبا و طبیعی دست یابد. مراحل دریافت ایمپلنت فوری در صورتی که شخص شرایط لازم برای انجام آن را داشته باشد عبارت است از:
- بررسی کامل وضعیت فک و دندانهای بیمار با کمک عکس سیتیاسکن
- تزریق داروی بیحسی برای آمادهسازی فرد جهت جراحی و کاشت ایمپلنت
- برش لثه برای مشاهده استخوان فک زیر آن با استفاده از پانچ
- ایجاد سوراخ کوچک روی استخوان فک برای جایگذاری ایمپلنت
- بزرگ کردن ابعاد سوراخ ایجاد شده به اندازه ایمپلنت و قرار دادن آن درون استخوان فک
- اتصال اباتمنت به پایه ایمپلنت
- قالبگیری از سطح لثه و ایمپلنت برای ساخت روکش مناسب با فک و دیگر دندانهای بیمار
- طراحی و تولید سریع روکش یا همان تاج دندان به واسطه دستگاههای دیجیتال پیشرفته و نصب آن روی ایمپلنتها
- بخیه زدن لثه در صورت نیاز
مزایای انجام ایمپلنت دندان
بدون شک آنچه موجب گشته امروزه انجام ایمپلنت دندان به عنوان یکی از روشهای محبوب و پرطرفدار نسبت به دیگر روشهای کاشت دندان تبدیل شود، مزایای متعدد آن است که به شرح زیر هستند:
- جلوگیری از تحلیل استخوان فک، عدم جابهجایی و کج شدن دندانها در صورت وجود فضای خالی در دهان به خاطر کاشت ایمپلنت بلافاصله بعد از کشیده شدن دندانها
- افزایش اعتمادبهنفس در بیماران برای داشتن طرح لبخندی زیبا به خاطر دندانهایی بسیار طبیعی
- دوام و کارایی بسیار بالا همانند دندانهای طبیعی
- به حداقل رسیدن تجمع باکتریها در بین دندانها به خاطر رعایت بهداشت سادهتر نسبت به دندانهای مصنوعی
انجام ایمپلنت دندان برای چه افرادی مناسب نیست؟
از آنجایی که انجام ایمپلنت دندان یک عمل بسیار حساس به حساب میآید بنابراین هر فردی نمیتواند کاندیدای مناسبی برای دریافت ایمپلنت باشد. به طور کلی بر اساس گفتههای دندانپزشکان چنانچه فردی جزء یکی از گروههای زیر باشد نمیتواند برای جایگذاری دندانهای از دست رفته خود از ایمپلنت استفاده نماید.
- بیماران دیابتی
- خانمهای باردار
- افرادی که سابقه سکته قلبی و آریتمی قلبی در پرونده پزشکی خود دارند.
- مبتلایان به پوکی استخوان
- مبتلایان به بیماریهای ایدز، اماس، لوسمی و سرطان استخوان
- افرادی که تحت شیمیدرمانی و پرتودرمانی یا رادیوتراپی در فک و صورت هستند.
- کسانی که به طور مکرر سیگار، قلیان و مواد مخدر مصرف میکنند.
- آنهایی که نمیتوانند بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت نمایند.
- جوانانی که سن زیر ۲۰ سال داشته و هنوز استخوان فک آنها به طور کامل رشد نکرده است.
- افرادی که از استخوان فک کافی برای نگهداری پایههای ایمپلنت بهرهمند نیستند.
- آنهایی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و به راحتی دچار عفونت میشوند.
پیشنهاد مطالعه: چه افرادی نباید ایمپلنت کنند – اگر جز این دسته از افراد هستید هرگز ایمپلنت نکنید.
سخن پایانی
ایمپلنت دندان یکی از درمانهای نسبتا پیچیده برای جبران جای خالی دندانها بوده که امروزه به خاطر شباهت بسیار به دندانهای طبیعی و دوام و کارایی بالا به یکی از روشهای محبوب و پرطرفدار در حوزه دندانپزشکی زیبایی تبدیل شده است. اینکه دوره بهبودی ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد معمولا یکی از مهمترین سوالاتی است که ذهن متقاضیان دریافت ایمپلنت را در ابتدای راه به خود درگیر میکند.
اگر چه هنوز پاسخ قطعی برای این پرسش داده نشده است و طول دوره درمان ایمپلنت از جایگذاری تا بهبودی کامل برای هر بیمار متغیر بوده و به عوامل گوناگونی بستگی دارد، اما یافتن پاسخ آن میتواند تا حدودی اضطرابها و نگرانیهای فرد را کاهش داده و موجب شود تا او با آگاهی و تحملی بیشتر برای رسیدن به دندانهای زیبا و طبیعی خود صبر نماید. بر اساس مشاهدات صورت گرفته میانگین طول درمان از مشاوره و ارزیابی تا کاشت پایه ایمپلنت، قالبگیری و نصب تاج یا روکش نهایی روی آن حدودا ۵ الی ۸ ماه زمان خواهد برد. چنانچه فردی دندانی خراب در دهان خود داشته باشد یا دندانپزشک تشخیص دهد که به خاطر میزان ناکافی استخوان فک برای دریافت ایمپلنت نیاز به عمل پیوند استخوان وجود دارد، قطعا طول دوره بهبودی او افزایش پیدا خواهد کرد.
سوالات متداول
آیا امکان حساسیت بدن به فلز ایمپلنت وجود دارد؟
برای پاسخ به این پرسش باید بگویم فلز ایمپلنت از نوعی تیتانیوم ساخته شده است که سازگاری بالایی با بدن داشته و هیچگونه حساسیتی را به وجود نمیآورد. از این رو در صورتی که متقاضی شرایط لازم را داشته باشد، میتواند بدون هیچگونه نگرانی از بابت حساسیت بدن خود به فلز ایمپلنت، به راحتی اقدام به کاشت دندان مصنوعی از طریق ایمپلنت نماید.
طول عمر دندانهای کاشته شده توسط ایمپلنت چقدر است؟
اگر دریافتکننده ایمپلنت بتواند به خوبی و با رعایت نکات و دستورالعملهای توصیه شده از سوی دندانپزشک از ایمپلنتهای خود مراقبت کند، میتواند به راحتی حدود ۱۵ الی ۲۰ سال از داشتن دندانهای سالم و زیبای خود بهره ببرد.
آیا انجام ایمپلنت باعث بوی بد دهان میشود؟
اگر به تازگی ایمپلنت دریافت کردهاید و متوجه بوی بد در دهان خود شدهاید لازم است تا سریعا این موضوع را با دندانپزشک مربوطه در میان بگذارید؛ چرا که این موضوع میتواند نشانه بروز عفونت، جایگذاری نامناسب پایه ایمپلنت در داخل فک یا حرکت کردن آن در لثه باشد.
بعد از انجام ایمپلنت بهتر است چی بخوریم؟
پس از آنکه دندانپزشک ایمپلنتها را درون استخوان فک شما جایگذاری نمود توصیه خواهد کرد تا چند روز پس از جراحی از خوردن و جویدن غذاهای سفت و سخت خودداری کرده و تنها غذاهای نرم و سوپی مصرف کنید تا این گونه زخمهای شما سریعتر التیام پیدا کرده و بدن شما ایمپلنتها را پس نزند.
ورم بعد از ایمپلنت تا چند روز ادامه دارد؟
ورم یکی از عوارض شایع ایمپلنت دندان است که به خاطر ایجاد برش روی لثه برای جایگذاری پایه ایمپلنت به وجود میآید. اگر شما نیز پس از دریافت ایمپلنت با این عارضه مواجه شدید لازم است بدانید که این تورم کاملا طبیعی بوده و پس از گذشت یک هفته برطرف خواهد شد.