بسیاری از افراد گمان می‌کنند لزومی به حضور دندان‌های عقل در دهان نبوده و می‌بایست در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به کشیدن آن‌ها اقدام کرد. آخرین دندان آسیا یا همان دندان عقل نیز کاربرد‌های مختص به خود را داشته و باید تا حد امکان از وجود آن‌ها استفاده کرد. اگر شما نیز با سؤالاتی چون بهترین زمان کشیدن دندان عقل یا عوارض کشیدن آن مواجه شده‌اید، باید بدانید بهترین زمان کشیدن دندان عقل هنگامی است که این دندان دچار پوسیدگی شده یا درون لثه نهفته شده باشد.

کشیدن دندان عقل

معرفی دندان عقل و انواع آن

دندان عقل که برخی از افراد آن را با نام Wisdom Tooth نیز می‌شناسند، از سنین ۱۷ سالگی رشد کرده و به صورت نهفته، نیمه نهفته یا روییده رشد می‌کند. اگر این دندان فضای کافی برای رشد داشته باشد، می‌تواند به آسانی رشد کند اما ممکن است در برخی مواقع به علت کوچکی فک افراد، این دندان به صورت نهفته یا نیمه نهفته باقی مانده و راهی برای خروج به سطح بیرونی لثه پیدا نکند. در واقع به نظر شما چطور می‌توان نهفتگی یا عدم نهفتگی دندان عقل را بررسی نمود؟ امروزه روش‌های متعددی از جمله رادیوگرافی، رژیم غذایی و… وجود دارد که شما می‌توانید با انجام آن‌ها تحت نظر دندان‌پزشک، نسبت به نوع دندان عقل خود آگاه شوید.

دندان عقل سالم

از آنجایی که دندان‌های عقل معمولاً ۴ عدد هستند، اگر این دندان‌ها فضای کافی برای رشد داشته باشند، رشد کرده و به صورت طبیعی در جایگاه خود ثابت می‌مانند. در میان تمامی دندان‌پزشکان درباره کشیدن دندان عقل روییده یا سالم اختلاف نظر وجود داشته و عده‌ای از آن‌ها این دندان را دندانی زائد می‌دانند که باید سریعاً نسبت به حذف آن اقدام کرد. بر اساس تحقیقات انجام شده توسط عده کثیری از دندان‌پزشکان، وجود این دندان‌ها هیچگونه ایرادی نداشته و تا مادامی که به سایر دندان‌ها فشار وارد نکند، می‌تواند در دهان افراد باقی بماند. اگرچه رشد اصولی تمام دندان‌های عقل امری غیرطبیعی است، شما می‌بایست نسبت به زمان رشد و بیرون آمدن این دندان‌ها کوشا باشید تا از بروز هرگونه عفونت و التهاب لثه، جلوگیری کنید.

دندان عقل سالم

دندان عقل نهفته

افرادی که دندان عقل نهفته دارند، یکی از بارز‌ترین مشکلاتی که برای آن‌ها رخ می‌دهد، مربوط به ایجاد درد در تمامی دندان‌ها است. از آنجا که دندان‌های عقل در این زمان فضای کافی برای رشد ندارند، می‌توانند درد مداومی را برای سایر دندان‌های مجاور به وجود آورند که همین امر می‌تواند سبب عفونت یا آسیب به فک شود. دندان‌های عقل نهفته گاهاً می‌توانند موجب بوی بد دهان، ایجاد کیست در استخوان فک، تومور خوش خیم و… نیز شوند. در این مواقع باید پیش از خارج کردن دندان عقل نهفته دندان‌پزشک، شما را معاینه کرده و بهترین روش خروج این دندان را بنابر شرایط قرارگیری دندان انتخاب کند. لازم به ذکر است باید هرچه سریع‌تر نسبت به خارج کردن این دندان از دهان اقدام کنید تا به هیچ عنوان نیاز به حذف بافت استخوان نداشته باشید. حتی در برخی از افراد دیده شده که به علت وجود دندان‌های عقل نهفته، ساختار سایر دندان‌ها نیز ناهماهنگ بوده و همین امر می‌تواند انجام اجباری ارتودنسی را به همراه داشته باشد.

دندان عقل نیمه نهفته

همانطور که می‌دانید اغلب دندان‌های عقل رشد مناسبی نداشته و ممکن است به صورت نیمه نهفته رشد کنند. چنانچه در این زمان بخش‌هایی از دندان در داخل لثه باقی بماند، این دندان عقل را اصطلاحاً نیمه نهفته دانسته و تلاش می‌کنند طی انجام عمل جراحی سرپایی آن را از دهان بیمار خارج کنند. شما می‌توانید وجود دندان‌های عقل نهفته را با وجود عواملی چون حساسیت و تورم لثه، بوی بد دهان، طعم تلخ در دهان، ترشح چرک از بافت لثه‌ای و… متوجه شوید. بسیاری از دندان‌پزشکان بر این عقیده باور دارند که در دهان تمامی افراد باکتری‌های مفید و مضری وجود دارد که اگر میزان آن‌ها از حد استاندارد بیشتر شود، می‌تواند سیستم دفاعی بدن را مختل کند. در واقع بیرون بودن بخشی از دندان و وجود مابقی قسمت‌های آن در لثه می‌تواند مقدار عفونت‌های مضر را افزایش داده و فضای داخلی دهان را برای وجود و تکثیر باکتری‌ها فراهم سازد.

دندان عقل نیمه نهفته

توجه: “نکاتی که باید قبل از کشیدن دندان عقل بدانید” قبل از اقدام به کشیدن این نکات را بدانید.

چه زمانی باید اقدام به کشیدن دندان عقل کنیم؟

همانطور که می‌دانید محل قرارگیری دندان‌های عقل به شکلی است که به ندرت در دید افراد ظاهر می‌شود و در برخی مواقع ممکن است در زیر لثه به صورت پنهانی قرار گیرد. اگر فضای فک شما برای رشد و نمو این دندان‌ها کافی نباشد، حتماً نیاز به کشیدن این دندان‌ها خواهد بود. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که عوامل متعددی در زمان مناسب برای کشیدن دندان عقل وجود دارد که دندان‌پزشک‌ مربوطه می‌تواند پس از معاینه کامل اجزای دندان و لثه شما آگاه شود. امروزه بسیاری از افراد به علت عدم آگاهی گمان می‌کنند تمامی دندان‌های عقل نیاز به کشیدن دارند؛ اما در واقعیت اینطور نبوده و باید عواملی چون شکستگی، پوسیدگی، دندان عقل نهفته و… بررسی شود.

شکستگی

شکستگی دندان‌های عقل نیز یکی از اتفاقات شایع در دنیای دندان‌پزشکی است؛ چراکه برخی از افراد به دلایل مختلف از جمله پوسیدگی، ضربه، عصب کشی و… دچار شکستگی دندان می‌شوند. در این زمان درمان بسیار ساده بوده و شما می‌توانید با مراجعه به دندان‌پزشکی حاذق و با تجربه در این امور، پس از عکس‌برداری و تشخیص بهترین روش خارج کردن آن، نسبت به خارج نمودن دندان عقل شکسته اقدام کنید. لازم به ذکر است در این حالت به علت شکستگی و وارد شدن جراحات به دندان‌های مجاور، ممکن است روند التیام زخم در این ناحیه کمی کند باشد.

قرار دادن پروتز دندانی

چنانچه یک دندان به دلایل مختلف از بین برود و فضای آن خالی شود، یکی از بهترین روش‌ها برای از بین بردن حفره خالی آن، انجام پروتز دندانی است. قطعاً دندان‌پزشک شما همانند سایر امور مربوط به این حوزه پیش از انجام کار، از دندان شما عکس‌برداری کرده و ممکن است در صورت دارا بودن صلاحیت، نیاز به کشیدن یک یا چند دندان عقل باشد. در این زمان تنها شرایط شما از جمله سلامت و بهداشت دهان، لثه، ساختار فک و موقعیت قرارگیری دندان حائز اهمیت بوده که دندان‌پزشک می‌تواند بر مبنی آن‌ها، پروتز دندانی مناسبی را برای شما قرار دهد.

قرار دادن پروتز دندانی

دندان عقل نهفته

یکی از مشکلاتی که امروزه گریبان گیر افراد متعددی می‌شود، وجود دندان‌های عقل نهفته است که می‌تواند با وجود خود در دهان افراد، مشکلات متعددی چون عفونت، آسیب به بافت استخوان فک، تغییر ساختار دندان و… را به همراه داشته باشد. دندان‌پزشک در این زمان نسبت به خارج کردن این دندان اقدام می‌کند تا از بروز آسیب‌های جدی و حاد به دندان‌های مجاور جلوگیری کنید.

عفونت در قسمت بافت نرم پشت دندان

در برخی مواقع اگر افراد دارای دندان عقل نهفته یا نیمه نهفته باشند، معمولاً به مشکلاتی چون پریکورونیت یا عفونت موضعی لثه گرفتار خواهند شد. در واقع در این زمان فضای کافی برای رویش کامل دندان عقل وجود نداشته و این ناحیه می‌تواند به علت فشار‌های وارده از سمت دندان عقل، بافت لثه را دچار التهاب و عفونت کند. این اتفاق می‌تواند سبب ایجاد درد، تورم، خونریزی، سختی حین بلع و… شود. در این زمان تمامی دندان‌پزشکان، چاره‌ای جز خارج کردن دندان‌های عقل نداشته و پس از انجام این کار، نسبت به برطرف کردن عفونت با استفاده از دارو‌های آنتی بیوتیک اقدام می‌کنند.

درمان های رادیوتراپی

امروزه یکی از بیماری‌های رایج در قسمت دهان، می‌تواند تورمور‌های دهانی باشد که تمامی متخصصان این حوزه به منظور درمان این عارضه، از رادیوتراپی استفاده می‌کنند. پس از آنکه معاینه دهان توسط متخصص انجام شد، نوبت به برطرف کردن تمام پوسیدگی‌ها و عفونت‌های موجود در دهان و دندان می‌شود. برای برخی از افراد ممکن است پیش از شروع رادیوتراپی، یک یا چند دندان عقل آن‌ها به منظور جلوگیری از بروز عفونت‌های مزمن از دهان خارج شود تا روند درمانی تورمور‌های دهانی به خوبی به اتمام برسد.

درمان های رادیوتراپی

انجام ارتودنسی

یکی از پروسه‌های درمانی-زیبایی که می‌تواند ارتباط بسیار زیادی با دندان‌های عقل داشته باشد، انجام ارتودنسی است. در واقع کودکان و نوجوانان تا سنین ۱۸ سالگی به دلیل رسیدن به بلوغ کامل، ساختار فک آن‌ها کامل شده و هرگونه تغییری دیگر پس از این مدت امکان‌پذیر نیست. بسیاری از دندان‌پزشکان پیش از آغاز کار اردتودنسی به مراجعه‌کننده به منظور داشتن فضای کافی برای شکل‌گیری ساختار دندان، کشیدن یک یا چند دندان را توصیه می‌کنند. اگر در آن زمان دندان‌های عقل شما همچنان وجود داشته باشند، قطعاً کاندید مناسبی برای کشیدن دندان خواهند بود؛ چرا که این دندان‌ها معمولاً به صورت نهفته یا نیمه نهفته هستند که می‌توانند با حضور خود در دهان افراد مشکلات متعددی را به وجود آورد.

پوسیدگی دندان عقل

اگر افراد بهداشت دهان و دندان را به درستی رعایت نکنند، احتمال وقوع پوسیدگی دندان افزایش یافته و هر چه تعدد دندان‌های پوسیده افزایش یابد، قطعاً سلامت سایر دندان‌ها نیز به خطر می‌افتد. در واقع این زمان تمامی دندان‌پزشکان بر این عقیده باور دارند که باید دندان‌های پوسیده از دهان خارج شوند تا از تعدد دندان‌های پوسیده کاسته شده تا دهان و دندان سلامت خود را مجدد بازیابد.

وجود ضایعات پاتولوژیک

امروزه یکی دیگر از مشکلات مربوط به دهان و فک وجود ضایعات پاتولوژیک بوده که دارای انواع مختلفی چون کیست‌های ناحیه فک و صورت، تومور‌های خوش خیم و بدخیم، ضایعات با منشأ غدد بزاقی، ضایعات وزیکولو بولوس و ضایعات عفونی فک و صورت هستند. این عارضه خود را به صورت بروز التهاب و زخم در ناحیه دهان، دندان و فک نشان داده که می‌تواند باعث درد و ناراحتی فرد شود. در این زمان پس از معاینه شما توسط دندان‌پزشک یا متخصص آسیب‌شناسی (پاتولوژیست) باید این مشکل برطرف گردد.

وجود ضایعات پاتولوژیک

مراحل کشیدن دندان عقل

تمامی مراحل ذیل برای همه افراد یکسان بوده و تنها مدت زمان انجام آن‌ها به دلیل مهارت و تسلط دندان‌پزشک می‌تواند متغییر باشد.

  1. عکس‌برداری کامل از دندان مد نظر یا تمام دندان‌ها
  2. تزریق بی‌حسی اطراف دندان و محدوده مورد نظر
  3. برش دادن بافت لثه و کنار زدن آن از اطراف دندان
  4. در صورت نیاز برش دادن استخوان اطراف
  5. تقسیم دندان عقل نهفته و ریشه آن به قطعات کوچک‌تر
  6. بیرون آوردن قطعات شکسته از دهان
  7. ترمیم استخوان و حفره در صورت نیاز
  8. بخیه لثه
  9. اعمال پانسمان
  10. ارائه مراقبت‌های پس از انجام جراحی

بیشتر بخوانید: مراحل جراحی دندان عقل؛ بررسی قدم به قدم

عوارض ناشی از نکشیدن دندان عقل

از آنجا که فک تمامی افراد برای نگه داری تمام دندان‌ها از جمله دندان عقل کافی نیست، قطعاً عدم خارج کردن دندان‌های عقل از دهان می‌تواند مشکلات متعددی چون درد صورت و فک، ایجاد عفونت، ایجاد کیست، پوسیدگی دندان، ایجاد نامنظمی در دیگر دندان‌ها و پریکورونیت را به همراه داشته باشد. تفاوتی ندارد که دندان عقل شما از نوع روییده، نهفته یا نیمه نهفته باشد؛ چراکه برای تمامی دندان‌ها همه این عوامل خطرناک محسوب شده و می‌تواند علائم ناگواری چون عفونت، التهاب، تورم، پوسیدگی سایر دندان ها، شکستگی، درد و حتی خونریزی را به همراه داشته باشد.

عوارض ناشی از نکشیدن دندان عقل

آیا کشیدن دندان عقل عوارض دارد؟

کشیدن دندان عقل نیز همانند سایر امور مربوط به دندان‌پزشکی عوارض مخصوص به خود را داشته و شما می‌توانید با انتخاب دندان‌پزشکی حاذق و کلینیکی معتبر این عوارض را تا حد بسیار زیادی کاهش دهید. از عوارض شایع کشیدن دندان عقل می‌توان به درد و تورم، حفره خشک، محدود شدن میزان باز کردن دهان، خونریزی، بی‌حسی فک و لب، عفونت و باز شدن سینوس را به همراه داشته باشد.

عوارض کشیدن دندان عقل در بارداری

از آنجا که بانوان باردار نسبت به استفاده از هرگونه دارو‌های بیهوشی و بی‌حسی ممنوعیت دارند، امکان انجام این کار برای آن‌ها نیز میسر نخواهد بود. چنانچه بیمار در شرایط اضطراری قرار داشته باشد، دندان‌پزشک تمامی مزایا و معایب انجام این کار را در این زمان به وی اطلاع‌رسانی کرده و پس از تأیید بانوان باردار کار دندان‌پزشک آغاز می‌شود. چنانچه می‌خواهید در دوران بارداری کمترین اثر منفی بر روی جنین وارد شود، می‌توانید در سه ماهه دوم بارداری نسبت به کشیدن دندان عقل اقدام کنید.

مراقبت های مهم پس از کشیدن دندان عقل

اگر می‌خواهید مدت زمان نقاهت و همچنین درد خود را کاهش دهید، قطعاً بکار‌گیری مراقبت‌های ذیل می‌تواند تأثیر بسزایی داشته باشد.

  1. استفاده از یک گاز استریل روی زخم و فشردن آن با استفاده از دندان، قطعاً می‌تواند میزان درد را کاهش دهد.
  2. چنانچه پس از گذشت ۲۴ ساعت همچنان خونریزی داشتید، نیاز است مجدد به دندان‌پزشک مراجعه کنید.
  3. پس از کشیدن دندان عقل به علت بی‌حسی دهان و دندان، بهتر است تا چندین ساعت از آشامیدن خودداری کنید تا هیچگونه آسیبی به زبان یا لب خود وارد نکنید.
  4. حتی الامکان تا ۷۲ ساعت پس از کشیدن دندان عقل، از انجام هرگونه فعالیت‌های سنگین پرهیز کنید.
  5. به منظور کاهش درد و تورم در ناحیه دندان می‌توانید از کمپرس یخ استفاده کنید.
  6. بهتر است از غذا‌های نرم همانند ماست، ژله، سوپ و… تا ۲۴ ساعت استفاده کنید.
  7. برای میل کردن هرگونه نوشیدنی، بهتر است از نی به منظور کنده شدن لخته خون استفاده نکنید.
  8. تا ۲۴ ساعت پس از کشیدن دندان عقل، از استعمال هرگونه دخانیات بپرهیزید.

مراقبت های مهم پس از کشیدن دندان عقل

مدت زمان نقاهت پس از کشیدن دندان عقل

اگرچه مدت زمان نقاهت شما پس از کشیدن دندان عقل به ساختار دندان و ژنتیک شما وابسته است، اما بسیاری از متخصصان با توجه به سابقه مراجعه‌کنندگان، حدوداً ۲هفته را برای دوره نقاهت در نظر می‌گیرند که شما می‌توانید با انجام مراقبت‌های لازم، این مدت زمان را کاهش دهید. از آنجا که پس از خارج کردن دندان عقل محل مورد نظر بخیه می‌شود، ممکن است روز‌های زیادی به درمان بخیه‌ها اختصاص داده شود.

  • ۲۴ ساعت ابتدایی: مختص به لخته و خونریزی سطحی
  • ۲ الی ۳ روز پس از کشیدن دندان عقل: بهبود ورم دهان و گونه‌ها
  • ۷ روز پس از کشیدن دندان عقل: مراجعه به دندان‌پزشک و کشیدن بخیه‌ها
  • ۱۰ روز پس از کشیدن دندان عقل: از بین رفتن درد ناشی از کشیده شدن بخیه‌ها و جراحی لثه
  • ۱۴ روز پس از کشیدن دندان عقل: بهبود کامل

پیشنهاد مطالعه: بهبودی دندان عقل پس از جراحی؛ با دانستن این نکات بهبودی خود را تسریع ببخشید.

درد ناشی از کشیدن دندان عقل

قطعاً درد پس از کشیدن دندان عقل یکی از عواملی است که موجب می‌شود افراد با ترس نسبت به انجام این کار اقدام کنند. اگرچه تعدد دندان‌های عقل نیز در این میان بسیار حائز اهمیت است، اما نمی‌توان به هیچ وجه از تسلط و مهارت دندان‌پزشک نیز غافل شد. اگر می‌خواهید کمترین میزان درد دندان را متحمل شوید، باید تمامی مراقبت‌های پس از انجام این کار را جدی گرفته و سعی کنید تورم، درد و التهاب آن را به مرور کاهش دهید.

درد ناشی از کشیدن دندان عقل

چه زمان نیاز به جراحی دندان عقل داریم؟

اگر هر یک از افراد به مشکلاتی از این قبیل برخورد کنند، حتماً باید دندان عقل آن‌ها تحت عمل جراحی قرار گیرد.

  • برخی از افراد ممکن است به علت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان پوسیدگی دندان عقل را تجربه کنند. هرگاه این اتفاق رخ داد، باید سریعاً برای کشیدن دندان عقل اقدام کرد تا از نفوذ پوسیدگی و عفونت به سایر دندان‌ها بتوان جلوگیری کرد.
  • در موارد مکرر دیده شده است که بافت نرم لثه دچار التهاب و عفونت شده و همین امر می‌تواند در طول زمان طولانی مدت سبب پوسیدگی دندان شود که در نهایت دندان‌پزشک باید برای کشیدن این دندان اقدام کند.
  • گاهی ممکن است به علت کوچکی فک و عدم رویش مناسب دندان، ریشه دندان عقل متخلخل بوده و سبب شکستگی دندان عقل شود که باید در این زمان فوراً نسبت به جراحی آن اقدام کرد.
  • در بسیاری از افراد دندان‌های عقل به صورت نهفته وجود داشته و صرفاً افراد وجود این دندان‌ها را به واسطه فشار وارد شده به دندان‌های مجاور می‌توانند تشخیص دهند. در این زمان باید سریعاً نسبت به جراحی دندان عقل اقدام کرد تا از بروز هرگونه التهاب، عفونت و صدمه به بافت استخوان فک جلوگیری شود.
  • اگر شما نیز به دنبال ارتودنسی دندان هستید، ممکن است دندان‌پزشک به شما کشیدن یک دندان را توصیه کند که در این زمان مناسب‌ترین دندان، دندان عقل است.
  • اگر شما نیز جزء افرادی باشید که نیاز به استفاده از پروتز دندانی دارید، قطعاً کشیدن دندانی مثل دندان عقل می‌تواند روند انجام پروتز دندانی را با سادگی و سرعت همراه کند.

چه زمان نیاز به جراحی دندان عقل داریم؟

پیشنهاد مطالعه: عوارض جراجی دندان؛ آیا از عوارض جراحی دندان اطلاع دارید؟

مزایای کشیدن دندان عقل

با توجه به آنکه حضور دندان‌های عقل در دهان می‌تواند برای برخی از افراد خطرناک باشد، اگر شما نسبت به کشیدن به وقت آن‌ها اقدام کنید می‌توانید از مزیت‌های ذیل بهره‌مند شوید.

  • برخی از افراد فک کوچکی داشته و وجود دندان‌های عقل می‌تواند با ابعاد بزرگ خود، بخش زیادی از فک را اشغال کند. با کشیدن آن‌ها دیگر مشکلاتی در نظم دندان ایجاد نشده و ساختار تمامی دندان‌ها در جایگاه اصلی خود باقی خواهد ماند.
  • بسیاری از افراد ممکن است به علت اندازه دندان‌ها و فک خود، نیاز به استفاده از بریس یا روش‌هایی برای رفع ناهماهنگی دندان داشته باشند. شما می‌توانید با انجام این کار، استفاده از این گونه روش‌های گران قیمت را کنار بگذارید و با کشیدن دندان‌های عقل خود، برای سایر دندان‌ها فضای کافی را به وجود ‌آورید.
  • دندان‌های عقل ممکن است به علت نهفته بودنشان به دندان‌های مجاور و ریشه آن‌ها فشار وارد کرده و مینای دندان را از بین ببرد که شما می‌توانید با حذف و خارج کردن این نوع دندان از دهان، نسبت به سلامت دهان و تمامی دندان‌های خود گام مؤثری را بردارید.
  • برخی از دندان‌های عقل نهفته بوده و همین امر می‌تواند فشار بسیار زیادی را به لثه وارد کند. هرچه لثه‌ها در برابر فشار‌های بسیار زیادی قرار گیرند، امکان ابتلا به عفونت بیشتر شده و می‌تواند عوارض‌ ناگواری چون ورود عفونت به جریان خون را به همراه داشته باشد.
  • در موارد حاد نیز ممکن است وجود دندان‌های عقل محلی مناسب برای رشد باکتری‌های مضر باشند که همین امر می‌تواند منجر به تولید تومور یا کیست شود و آسیب جدی به استخوان فک وارد کند، در نهایت شما را مجبور به تحمل درد‌هایی در بخش گیجگاه نماید.

مزایای کشیدن دندان عقل

بهترین سن کشیدن دندان عقل

از آنجا که دندان عقل جزء آخرین دندان‌های آسیاب محسوب می‌شود، در مقایسه با سایر دندان‌ها دیرتر رشد می‌کنند. بر اساس سوابق تمامی دندان‌پزشکان در این حوزه، اکثر آن‌ها توصیه می‌کنند به منظور کاهش دوره نقاهت و تحمل درد کمتر، اگر دندان‌های عقل شما نیاز به جراحی دارند بهتر است پیش از ۲۰ سالگی نسبت به درمان آن اقدام کنید؛ چرا که با افزایش سن ریشه این دندان به رشد خود ادامه داده و ممکن است موقعیت خود را تغییر دهد. در واقع هرچه موقعیت این دندان نسبت به جایگاه اولیه خودش تغییر کند، قطعاً دندان‌پزشک را حین جراحی با مشکلات متعددی رو به رو خواهد کرد. با توجه به آنکه دندان‌های عقل انواع مختلفی دارند، ممکن است عدم تعجیل نسبت به خارج کردن آن‌ها از دهان منجر به عفونت‌های لثه شود. اگرچه دندان‌پزشکان در تمام سنین می‌توانند دندان‌های عقل را از دهان افراد خارج کنند، اما انجام این کار برای افراد کهنسال نیاز به دقت بالایی داشته و می‌بایست برای کشیدن دندان عقل از جراحی‌های گسترده بهره‌مند شد تا هیچ بخشی از دندان در دهان فرد نمانده و کاملاً خالی شود.

هزینه جراحی دندان عقل در کلینیک لبخند درمان

همانطور که می‌دانید امروزه باید پیش از آغاز فرآیند کشیدن دندان عقل نسبت به هزینه، فاکتور‌های مختلفی چون میزان تخصص دندان‌پزشک و دستمزد وی، وضعیت دندان عقل، کلینیک دندان‌پزشک، موقعیت جغرافیایی، استفاده از بیمه و تعداد دندان‌هایی که باید جراحی شود آگاهی یابید و آنها را در نظر بگیرید؛ چرا که این عوامل بسیار مهم بوده و می‌توانند تأثیر بسزایی در هزینه انجام این کار داشته باشند. البته باید بدانید که از سوی وزارت بهداشت و درمان تعرفه‌های یکسانی وضع می‌شود که عوامل بالا می‌تواند در تغییر معقول و به اندازه قیمت این کار مؤثر باشد. اگر شما نیز می‌خواهید با تعرفه انجام این کار در بهترین کلینیک غرب تهران آشنا شوید، می‌توانید با مشاوران حاضر در کلینیک دندان‌پزشکی لبخند درمان ارتباط برقرار کرده و نسبت به یافتن پاسخ سؤالات مدنظر خود اقدام کنید.

هزینه جراحی دندان عقل در کلینیک لبخند درمان

سخن پایانی

ممکن است بسیاری از افراد نسبت به انتخاب زمانی مناسب برای کشیدن دندان عقل دچار سردرگمی یا ناآگاهی باشند. چنانچه دندان عقل شما به شکل اصولی رشد کرده باشد، هیچ زمانی نیاز به کشیدن نداشته و می‌توانید در کمال آرامش از آن استفاده کنید؛ اما اگر رویش دندان ناهنجار بوده باشد، همین امر می‌تواند سبب پوسیدگی دندان و در نهایت عفونت لثه شما شود. در واقع در این زمان نوبت به کشیدن این دندان می‌رسد تا پوسیدگی و عفونت به سایر دندان‌های مجاور نفوذ نکند.

سوالات متداول

  • پس از کشیدن دندان عقل تا چه میزان نیاز باید استراحت کرد؟                                                            

پس از انجام جراحی بهتر است تا ۴۸ ساعت انجام فعالیت‌های سنگین را محدود کنید تا به هیچ عنوان بخیه موجود در لثه خونریزی نکند.

  • آیا هنگام کشیدن دندان عقل می‌توان به خواب رفت؟                                                                 

بله، چرا که کشیدن دندان عقل همانند جراحی‌های کوچک بوده و دندان‌پزشک شما می‌بایست با استفاده از تزریق آرامبخش و بی‌حسی کار شما را آغاز کند، این امکان برای وجود دارد که پس از تزریق بی‌حسی، به خواب بروید تا روند انجام کارتان نیز با سرعت بیشتری انجام شود.

  • پس از کشیدن دندان عقل تا چه مدت فرد بهبود می‌یابد؟

از آنجا که عوامل مؤثری چون دندان‌پزشک، نحوه کشیدن دندان و علت کشیدن دندان وجود دارد، نمی‌توان درباره زمان بهبودی، وقت دقیقی را به شما ارائه داد. البته با توجه به سوابق افراد در زمان‌های گذشته، دوره نقاهت این روش درمانی حداکثر ۱۰ روز بوده است.

  • آیا امکان استعمال دخانیات پس از کشیدن دندان عقل وجود دارد؟                                                        

خیر، چراکه انجام این کار می‌تواند فرآیند بهبود شما را مختل کند و در برخی مواقع باعث خونریزی لثه شما شود. بر اساس نظر تمامی دندان‌پزشکان بهتر است تا اتمام روند بهبودی‌، از استعمال هرگونه دخانیات خودداری کنید.

  • برای کشیدن دندان عقل به چه فردی باید مراجعه کنیم؟                                                                  

از آنجا که انجام این کار به دقت و سابقه کاری بسیار زیادی نیاز دارد، شما می‌توانید برای شروع کار خود از افرادی چون دندان‌پزشک عمومی، جراح دهان و متخصص جراحی کمک بگیرید.

تماس جهت مشاوره رایگان