ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟
ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ ایمپلنت دندان در واقع یک روش درمانی بهحساب میآید که به کمک آن، نبود دندانهای از دست رفته را احساس نخواهید کرد. چرا که ایمپلنت دندان شباهت و عملکردی مشابه دندان طبیعی دارد. در حالت کلی ایمپلنت دندان پروسهای طولانی بهحساب میآید اما مدت زمان آن برای همه افراد یکسان نیست. برای بسیاری از افراد مدت زمان انجام ایمپلنت دندان جای سوال دارد و دوست دارند بدانند که بعد از گذشت چه مدتی صاحب دندانی زیبا و طبیعی خواهند شد. میزان تراکم استخوان فک میتواند یکی از علتهای تفاوت در مدت زمان انجام ایمپلنت میان افراد باشد.
ایمپلنت دندان؛ جایگزین دندان از دست رفته
ایمپلنت دندانی در واقع به قطعاتی از جنس آلیاژهای آلومینیومی گفته میشود که از استحکام بالایی برخوردار هستند. ایمپلنتهای دندانی را میتوان جایگزینی برای دندانهای طبیعی از دست رفته دانست. ایمپلنت در واقع یک نوع جراحی دهان و دندان بهحساب میآید که به منظور حمایت و پشتیبانی از انواع پروتزهای دندان همچون تاج، پل و روکش دندان مورد استفاده قرار میگیرد. این قطعه در استخوان فک کاشته میشود و در لثه دندان جای میگیرند. عملهای ایمپلنت در واقع پروسهای بسیار دقیق و حساس هستند و برای انجام آن از ابزارهای ظریفی استفاده میشود.
ایمپلنت دندان در واقع مناسبترین جایگزین برای دندانهای اصلی از دست رفته بهحساب میآید و از تیتانیوم ساخته شدهاند. هیچ گونه ناسازگاری میان آن و بدن انسان وجود ندارد. ایمپلنت در واقع به یک میله باریک فلزی گفته میشود که درون استخوان فک جای میگیرد. لازم به ذکر است درصورتیکه فرد به بهداشت دهان و دندان خود توجه داشته باشد میتواند تا سالهای سال از مزایای ایمپلنت دندان بهرهمند شود.
مدت زمان انجام ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ پیش از اینکه فرد برای انجام ایمپلنت دندان اقدام کند بهتر است که از روند کار اطلاع داشته باشد و بداند که ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد. درحالت کلی ایمپلنت را میتوان یک پروسه طولانی مدت دانست. مدت زمان انجام ایمپلنت برای همه افراد یکسان نیست و نمیتوان عدد ثابتی را برای آن بیان کرد. این پروسه درمانی از مراحل مشاوره اولیه آغاز میشود و تا بهبودی کامل پس از انجام عمل ادامه خواهد داشت. نوع جراحی، سلامت کلی دهان و دندان و پیوند زدن یا کشیدن دندان در تعیین مدت زمان ایمپلنت دندان نقش دارند.
علاوهبر این موارد، ایمپلنت دندان در واقع یک پروسه سه فازی بهحساب میآید که عموما پنج تا هشت ماه زمان میبرد. انتخاب نیاز یا عدم نیاز به پروتز کامل دهان با خود فرد است. اینکه مایل هستید روی بخشی از دهان شما همچون دندانهای جلو ایمپلنت انجام شود یا اینکه همه دندانها درون دهان به ایمپلنت نیاز دارند، همه این موارد روی مدت زمان ایمپلنت دندان تاثیرگذار هستند.
کاندیدای مناسب برای انجام ایمپلنت دندان
بیشتر از هر دندان دیگری، دندانهای جلویی افراد در معرض آسیب قرار دارند. عموما افرادی به سراغ انجام ایمپلنت دندان میروند که به صورت تصادفی یا در زمان انجام فعالیتهای ورزشی آسیبی به دندانهای جلویی آنها وارد شده است یا امکان دارد که به علت عفونت یا پوسیدگی مجبور به کشیدن دندانهای جلویی خود شده باشند.
از دست دادن هر دندان علیالخصوص دندانهایی جلویی، جلوهای ناخوشایند به دندانهای فرد خواهد داد. در این شرایط فرد اعتماد به نفس خود را از دست داده و از لبخند زدن در حضور سایرین اجتناب خواهد کرد. خوشبختانه امروزه با کمک ایمپلنت دندان میتوان بر این مشکل غلبه کرد و این افراد کاندیدای مناسبی برای انجام ایمپلنت دندان بهحساب میآیند. ایمپلنت دندان در مقایسه با پروتز یا بریج کاری از زیبایی و جلوه منحصربهفردی برخوردار است.
وضعیت استخوان فک و نوع ایمپلنت، چگونگی انجام ایمپلنت دندان را مشخص میکند. بهطور کلی، ایمپلنت دندان چندین روش متعدد دارد که بسته به شرایط فرد بیمار یکی از آنها انتخاب میشود. بیش از نود تا نود و پنج درصد از افرادی که اقدام به کاشت ایمپلنت دندان میکنند از کار خود راضی هستند و کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان محسوب میشوند. حال برخی از خصوصیات کاندیدای مناسب برای ایمپلنت دندان را برای شما بیان میکنیم:
داشتن لثه های سالم
قدم اول برای انجام ایمپلنت دندان را میتوان برخورداری از لثههای سالم و قوی برای انجام ایمپلنت دندان دانست. بنابراین کسانی که دارای بیماریهایی نظیر بیماری پریودنتال هستند، شانس کمتری در موفقیت کاشت ایمپلنت دندان خواهند داشت.
دارا بودن از سلامت کلی خوب
داشتن سلامت جسمانی از ملزومات هر عمل جراحی از جمله جراحی ایمپلنت دندان بهحساب میآید. سلامت دهان و دندان در افرادی که از بیماری دیابت رنج میبرند، مشروبات الکلی مصرف میکنند یا سیگار میکشند پایین است. قرارگیری در چنین وضعیتی، سبب میشود که درمان ایمپلنت دندان به احتمال بالا با شکست مواجه شود.
برخورداری از استخوان کافی
شانس موفقیت برای کسانی که از استخوان کافی برخوردار نیستند بسیار کمتر از افرادی بوده که میزان تراکم استخوانی در آنها بالا است. پیوند استخوان برای بازسازی و ترمیم استخوانهای ناکافی پیش از انجام ایمپلنت دندان برای یکسری از افراد انجام میگیرد. برای اینکه ایمپلنت دندان با موفقیت انجام شود، استخوان فک باید به اندازه لازم و کافی کیفیت و تراکم داشته باشد.
ایمپلنت دندان و مراحل انجام آن
امروزه افراد بسیاری برای انجام ایمپلنت دندانی اقدام میکنند و پیش از انجام هر اقدام درمانی بهتر است که فرد نسبت به روند کار اطلاع پیدا کند. اطلاع یافتن از مراحل کار و پروسه درمانی به فرد کمک میکند که استرس خود را کاهش دهد و آمادگیهای لازم را از پیش کسب کند. اگرچه که طراحی برنامههای درمانی دندانپزشکی متناسب با نیازهای هر فرد صورت میگیرد اما مراحل کلی آن به یک صورت است.
مراحل کلی آن در واقع شامل مشاوره، عمل جراحی، ادغام ایمپلنت و اتصالات تاج میشود. این چهار مرحله در واقع نقشه راه ضروری برای داشتن لبخندی زیبا به حساب میآیند. مدت زمان درمان ایمپلنت دندان نیز در واقع به انجام این مراحل وابسته است.
مقالات مرتبط: مراحل انجام ایمپلنت – معرفی قدم به قدم مراحل ایمپلنت + مدت زمان اتمام فرآیند آن
ارزیابی و آماده سازی
همچون سایر درمانهای دندانپزشکی، مشاوره اولیه را میتوان نخستین و مهمترین قدم در راه انجام کامپوزیت دندان دانست. در طول این مشاوره شما میتوانید نگرانیهای خود را از بابت سلامت دهان و دندان، مراحل ایمپلنت دندان و انتظارات خود از نتایج را با دندانپزشک خود در میان بگذارید. فرد بیمار در جریان همه مسائل اعم از مراحل درمان، هزینه نهایی و مراقبتهای پس از آن قرار میگیرد و همین مورد میتواند سبب آرامش خاطر فرد شود و فرد با آگاهی کامل برای انجام ایمپلنت دندان اقدام خواهد کرد.
در مرحله بعد فرد باید برای انجام سی تی اسکن اقدام کند. سی تی اسکن به دندانپزشک در انتخاب نوع ایمپلنت دندانی کمک میکند. نوع ایمپلنت دندانی فرد بر اساس نیازها، سبک زندگی فرد و نتایج دلخواه فرد بستگی دارد. همچنین با کمک سی تی اسکن میتوان از احتمال وجود مشکلات اساسی اطلاع پیدا کرد. در صورتی که بیمار مشکلات اساسی داشته باشد باید از پیش برای درمان آن اقدام کند.
بیماری لثه و تراکم استخوان فک نمونههایی از این مشکلات اساسی هستند. در طول مشاوره پیش از جراحی، دندانپزشک استخوان فک فرد، بهخصوص ناحیه قرارگیری ایمپلنت دندان را مورد ارزیابی قرار میدهد. در بعضی موارد، امکان دارد که برای تقویت بخشی از فک، دندانپزشک فرد را به انجام پیوند استخوان توصیه کند. بعد از تهیه سی تی اسکن، اسکن فرد توسط دندانپزشک مورد ارزیابی قرار میدهد. در این شرایط دندانپزشک میتواند تصمیم بگیرد که کدام یک از سه نوع ایمپلنت دندان برای فرد مناسبتر است.
در مرحله بعد به کمک فناوریهای پیشرفته یک قالب سفارشی از دندانهای فرد تهیه میشود. قالب گیری به منظور ایجاد تناسب میان دندانهای فرد و تاج دندان از لحاظ شکل و اندازه دندان انجام میگیرد. تاج سفارشی فرد باید به رنگی باشد که بیشترین تناسب را با دندانهای طبیعی فرد داشته باشد. چرا که تنها در این صورت است که لبخند فرد زیبا و طبیعی جلوه خواهد کرد.
قرار دادن ریشه مصنوعی
پس از انجام مشاوره اولیه و اطمینان حاصل کردن از نبود مشکلات اساسی، دندانپزشک به سراغ مراحل بعدی میرود. در این مرحله عمل جراحی دندان انجام میگیرد. مراحل مختلفی در بخش جراحی دندان انجام میگردد که همگی بر تعیین مدت زمان درمان ایمپلنت دندان اثرگذار هستند. در مرحله اول دندان آسیب دیده باید کشیده شود. در صورتی که دندانپزشک تشخیص دهد که استخوان فک از استقامت کافی برخوردار است، ریشه تیتانیوم به کمک جراحی نصب خواهد شد. در طول جراحی دندانپزشک از یک بیحسی موضعی استفاده میکند و دهان فرد بیحس خواهد شد. حتی در صورتی که فرد در طول جراحی در وضعیتی هوشیار به سر ببرد، باز هم هیچ دردی را تجربه نخواهد کرد. برای اینکه از اضطراب فرد در طول عمل کاسته شود، میتوان از آرامشبخش استفاده کرد.
قرار دادن پایه ایمپلنت
در مرحله بعد بخشی از لثه برش داده میشود تا استخوان فک مشاهده شود. پس از آن نیز شاهد ایجاد یک سوراخ کوچک در استخوان فک هستیم تا ریشه تیتانیوم به اندازه عمق ریشه دندان طبیعی به فک فرد ورود پیدا کند. در مرحله بعدی اباتمنت در ریشه تیتانیوم جای میگیرد. اباتمنت در واقع به پیچ داخلی گفته میشود که تاج فرد به آن اتصال پیدا میکند. دندانپزشک باید از درستی قرارگیری و راحتی اباتمنت برای فرد اطمینان حاصل نماید. سپس اقدام به بخیه زدن لثه میکند تا محل برش باز نماند و پروسه بهبودی به خوبی طی شود. جراحی کاشت یک ریشه تیتانیوم، یک تا دو ساعت به طول میانجامد. بنابراین به همان میزان که تعداد ایمپلنتها بیشتر باشد، جراحی طولانیتر خواهد بود.
لازم به ذکر است که نصب تاج دندان در همان جلسه کاشت ریشه تیتانیوم انجام نمیگیرد. ابتدا باید استخوان به صورت یکپارچه درآید و پروسه یکپارچگی استخوان نیز به واسطه جوش خوردن استخوان فک با ریشه تیتانیوم انجام میگیرد. تیتانیوم در واقع به عنوان ماده ترجیحی برای ریشههای مصنوعی به کار گرفته میشود. چرا که این ماده یکسری خواص طبیعی دارد که احتمال موفقیت را به هنگام ادغام استخوانی بالا میبرد.
افراد بسیاری برای انجام ایمپلنت دندان اقدام میکنند اما روند و مدت زمان بهبودی برای همه افراد یکسان نخواهد بود. عموما روند بهبودی یک ایمپلنت تک دندان بین شش تا دوازده ماه به طول میانجامد. بعد از گذشت این مدت، بهبودی به صورت کامل انجام گرفته است. در طول این مدت پیوندی میان ریشه دندان مصنوعی و استخوان فک فرد ایجاد میشود. در نهایت، این اتصال به قدری مستحکم خواهد بود که یک پایه مقاوم جهت نصب یک دندان مصنوعی ایجاد خواهد شد. در حالی که فرد در انتظار ترکیب ریشه تیتانیوم جدید با استخوان فک به سر میبرد، دندانپزشک یک راه حل موقت برای جایگزینی دندان از دست رفته برای فرد در نظر میگیرد. در طول پروسه درمان فرد باید به بهداشت دهان و دندان خود توجه داشته باشد. رعایت نکات بهداشتی به فرد کمک میکند تا به عفونت مبتلا نشود و در روند پروسه درمان اختلالی به وجود نیاید.
قرار دادن تاج
هنگامی که مراحل پیشین انجام گرفت و دندانپزشک از بهبودی یافتن لثههای فرد اطمینان حاصل کرد، نوبت به ساخت و نصب دندانهای جدید میرسد. ساخت قالب تهیه شده از دهان فرد به کمک تکنولوژی روز دنیا و آزمایشگاه انجام میگیرد. در این شرایط، تکنسینهای دندانپزشکی از قالب فرستاده شده یک دندان مصنوعی تهیه میکنند. این دندان مصنوعی باید با شکل و اندازه دندانهای طبیعی فرد تناسب داشته باشد. روکش ایمپلنتی فرد باید به صورتی تهیه شود که به سادگی و بدون درز در شکاف دندان راه پیدا کند. میان رنگ دندان مصنوعی و دندانهای طبیعی باید تناسبی وجود داشته باشد تا لبخندی زیبا نمایان شود.
مراحل ایمپلنت دندان تا چه زمانی به طول می انجامد؟
ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ برای اینکه ایمپلنت دندان انجام بگیرد، مراحل مختلفی طی میشود. در اصل این ترمیم و آماده سازی استخوان فک است که امری زمانبر بهحساب میآید. لازم به ذکر است که جراحی ایمپلنت دندان عموما به شکل یک مرحلهای انجام نمیگیرد و در اغلب مواقع فرد برای انجام آن به دو یا چند جلسه نیاز پیدا خواهد کرد. رابطه مستقیمی میان طول مدت درمان و شرایط جسمی و سلامت عمومی فرد دیده میشود. از مهمترین مراحل ایمپلنت دندان میتوان به جایگذاری هیلینگ ایمپلنت دندان اشاره کرد. مراحل گوناگون انجام ایمپلنت دندان در واقع شامل موارد زیر میشود.
- تشخیص و بررسی آسیب دیدگی دندان
- برحسب نیاز، انجام پیوند استخوان فک و آماده سازی آن
- ساخت ایمپلنت دندان
- نیاز به فرصت جهت رشد و بهبودی استخوان فک
- قرارگیری سرتاج یا پروتز دندان ایمپلنت
- تثبیت دندان ایمپلنت در جایگاه مربوطه
چرا ایمپلنت دندان در میان سایر روش ها بهترین شیوه برای جایگزینی دندان جلو به حساب می آید؟
دندان مصنوعی تک دندان یا فلیپر یکی از راههای جایگزین برای جبران نبود دندانهای جلویی بهحساب میآید. تنها به صورت موقتی میتوان از این شیوه استفاده کرد. بریج یا پل دندان، راه حلی دیگر برای پرکردن جای خالی دندان خواهد بود. نصب بریج روی دندانهای مجاور فضای خالی انجام میگیرد. این دندانها باید به مقدار زیاد تراش داده شوند و فرمدهی باید به خوبی صورت بگیرد. در این روش، بخش زیادی از ساختار اصلی دندان از بین خواهد رفت تا روکش دندان به خوبی روی آنها تعبیه شود.
در شرایطی که دندانهای جلو از استحکام لازم برخوردار باشند، بریج یا پل دندان روش ایدهآلی بهحساب میآید. چرا که دندانهای مجاور به میزان زیادی تراش داده میشوند و در این شرایط دندانها ضعیف خواهند شد و داشتن روکش دندان جهت محافظت از دندان الزامی است. هنگامی که قسمتی از مینای دندان افراد تراش داده میشود، ریسک ابتلا به عفونت و پوسیدگی دندانها بالا میرود. ایمپلنت دندان برعکس بریج که تنها روی لثه جای میگیرد، همچون یک دندان واقعی عمل میکند. ایمپلنت دندان جلویی درست به یک دندان طبیعی شباهت دارد که از لثه رویش پیدا کرده است.
بهترین و مناسبترین روش دندانپزشکی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته را میتوان قرار دادن ایمپلنت دندان میان دندانهای طبیعی دانست. در روش ایمپلنت دندان احتمال موفقیت به نسبت سایر روشها همچون دندانهای مصنوعی و بریج بالاتر است. ایمپلنت دندان جلوه بهتری نیز دارد و به سادگی میتوان آنها را تمیز کرد، پس افراد از این بابت مشکلی نخواهند داشت. ایمپلنت دندان برعکس دندان مصنوعی و بریج، سایر دندانها را تحت تاثیر خود قرار نمیدهد. در واقع تفاوت خاصی از لحاظ ظاهری و عملکردی میان دندانهای طبیعی و ایمپلنت دندان دیده نمیشود.
مقالات مرتبط:ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است؟ اگر این شرایط را دارید هرگز ایمپلنت نکنید.
سخت ترین مرحله ایمپلنت دندان کدام است؟
گاهی به تشخیص دندانپزشک انجام پیوند استخوان توصیه میشود. این مرحله در واقع سختترین مرحله ایمپلنت دندان بهحساب میآید. پیوند استخوان به روشی گفته میشود که به منظور جایگزین استخوان از دست رفته از فک انجام میگیرد. استخوان فک فرد به دلایل متعددی امکان تحلیل رفتن آن وجود دارد. تحلیل رفتگی فک فرد میتواند به دنبال تصادف، آسیب دیدگی و افتادن دندان اتفاق افتد. همچنین میتواند تحلیل رفتگی لثه حاصل از ایجاد عفونت یا بیماری لثه باشد.
در صورتی که تراکم استخوان در فک فرد پایین باشد، امکان دارد که فرد به انجام پیوند استخوان نیاز پیدا کند. چرا که انجام ایمپلنت دندانی مشروط به داشتن فکی مستحکم و قوی است و تنها در این صورت بوده که ایمپلنت دندان میتواند در جای خود حفظ شود. افرادی که پیش از انجام ایمپلنت دندان به پیوند استخوان نیاز پیدا میکنند باید یک دوره بهبودی را پشت سر بگذارند. پروسه بهبودی امکان دارد که به چند ماه زمان نیاز داشته باشد. در این شرایط درمان فرد با ایمپلنت دندان یکی از راههای مطمئن جهت جایگذاری دندانهای از دست رفته بهحساب میآید و به نسبت سایر روشها مزیتهای بیشتری دارد.
در گذشته به هنگام از دست رفتن دندان افراد بالاجبار از دندانهای مصنوعی کمک میگرفتند و چندان هم از داشتن آن احساس رضایت نبود. با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی، ایمپلنتهای دندان، پا به عرصه وجود گذاشتند و بسیار مورد استقبال قرار گرفتند که ضرر و زیانی از طرف ایمپلنت دندان به دندان فرد وارد نمیشود. موارد زیر اشاره به مزیتهای ایمپلنت دندان دارد.
- از نظر ظاهری و طبیعی، ایمپلنت دندان بسیار شبیه دندانهای واقعی هستند.
- ایمپلنت دندان نه تنها جایگزین خوبی برای دندانهای از دست رفته بهحساب میآید، بلکه مانع از تحلیل رفتگی استخوان فک نیز میشود.
- برای افرادی که از جای خالی دندانهای خود رنج میبرند، ایمپلنت دندان یک انتخاب بسیار خوب و مطمئن خواهد بود.
- ایمپلنت دندان با استخوان فک پیوند داده میشود و به صورت ثابت و بدون جابهجایی درون دهان قرار میگیرد.
- افرادی که ایمپلنت دندان انجام میدهند نیاز به رعایت رژیم غذایی سختی ندارند.
- ایمپلنت دندان موجب نارضایتی و ناخوشایندی افراد نمیشود.
ایمپلنت دندان جلو
از مهمترین بخشهای پروسه انجام ایمپلنت میتوان به ایمپلنت دندانهای جلو اشاره کرد. با انجام ایمپلنت دندان جلو، دندانهای جلویی فرد به صورت یکدست و طبیعی بهنظر خواهد رسید. چرا که این نوع از ایمپلنتهای دندانی درست زیر خط لثه جای خواهد گرفت و به دندانهای طبیعی فرد شباهت بسیاری دارد. همین نکته سبب شده است که افراد بسیاری از این روش درمانی استقبال کنند.
در شرایطی که دندانهای جلویی فرد پوسیده یا به عفونت مبتلا شده باشد، ایمپلنت دندان راهکار مناسبی برای درمان آن بهحساب میآید. ایمپلنت دندانهای جلویی را میتوان فرایندی حساس دانست. پیش از انجام ایمپلنت دندان، دندانپزشک یک عمل بسیار ظریف روی لثه انجام میدهد و پس از آن کاشت ایمپلنت روی دندانهای ردیف جلو انجام میگیرد. پس از طی کردن مراحل پیشین، دندانی به صورت موقت روی محل موردنظر گذاشته میشود و در صورت لزوم، آنتی بیوتیک یا مسکن برای فرد تجویز خواهد شد. بعد از اتمام پروسه ترمیم، دندانهای ثابت ایمپلنت در ردیف جلو نصب میشوند.
تست های تشخیصی
تستهای تشخیصی پیش از انجام ایمپلنت به کمک سی تی اسکن انجام میگیرد. این تستها با هدف تهیه تصاویر سه بعدی و دقیق از وضعیت دندان و فک بیمار انجام میگیرد و به کمک آنها میتوان نسبت به کیفیت، میزان استحکام و سلامت استخوان فک بیمار اطلاعات کسب کرد. دندانپزشک به کمک این تستها میتواند تشخیص دهد که آیا فرد واجد شرایط انجام ایمپلنت دندان است یا خیر.
نصب دندان جلو دائمی
پس از اینکه کاشت ایمپلنت دندان صورت گرفت، دوران بهبودی فرد باید پشت سر گذاشته شود. دندانپزشک در طول دوران بهبودی توصیه به استفاده از پروتز، بریج موقت یا فلیپر میکند. این کار به منظور پر کردن جای دندان از دست رفته به صورت موقتی انجام میگیرد. بدین صورت دیگر آسیبی به ایمپلنت دندان وارد نخواهد شد و پیوند استخوان اطراف فک بالایی به درستی انجام خواهد گرفت. نصب دندان موقت پس از انجام ایمپلنت درون فک تنها جنبه زیبایی دارد و طراحی آن با هدف پر کردن جای خالی دندان و زیبایی طراحی شده است.
روش های ایمپلنت دندان
دلایل متعددی وجود دارد که سبب میشود فرد دندانهای طبیعی خود را از دست بدهد. این دلایل شامل پوسیدگی دندان، بیماری پریودنتال یا آسیبهای خارجی میشود. از گذشته تاکنون از دندانهای مصنوعی متحرک استفاده میشده است اما امروزه کاشت دندان ایمپلنت روش بهتری بهحساب میآید. چرا که شباهت بسیاری میان ایمپلنت دندان و دندانهای اصلی فرد دیده میشود. انواع مختلف ایمپلنت دندان شامل موارد زیر میشود.
اندوستریال
از سری روشهای متداول برای انجام ایمپلنت دندان میتوان به اندوستریال اشاره کرد. در این روش، پایههای ایمپلنت در استخوان فک صورت جای میگیرند و پس از آن، نصب تاج دندانی انجام خواهد گرفت.
سابپریوستیل
روش دیگری تحت عنوان سابپریوستیل وجود دارد. در این مدل از عمل جراحی، ایمپلنت دندان در واقع در بخش استخوان و زیر لثه انجام میگیرد. پیچهای بسیاری در این مدل مورد استفاده قرار میگیرد که از جنس آلومینیوم ساخته شدهاند. این نوع از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است و طول عمر بالایی را میتوان برای آن درنظر گرفت.
ترنسوستیل
نوع دیگری از روش جایگذاری تحت عنوان ترنسوستیل وجود دارد که در طی آن دندان مصنوعی یا همان پایه ایمپلنت میان بافت لثه و استخوان فک جای میگیرد. این قطعه در واقع به U انگلیسی شباهت دارد. ایمپلنت دندان به شیوههای مختلفی انجام میگیرد و سایر روشها شامل ایمپلنت زیگوماتیک، فوری، مینی و ایمپلنت میکرو میشود.
درد ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟
روش انتخابی شما در تعیین نوع ایمپلنت دندان انجام گرفته نقش بسزایی در تعیین میزان درد دندان شما دارد. این روشها در سه سطح جای میگیرند. موارد زیر اشاره به روشهای مختلف انجام ایمپلنت دندان دارد.
- در روش ساده، شما فکی سالم دارید و نیازی به انجام پیوند استخوان فک برای شما دیده نمیشود. از این رو درد زیادی را در طول انجام ایمپلنت دندان متحمل نخواهید شد. بنابراین در روش ساده، فرد کمترین میزان از ناراحتی را احساس خواهد کرد.
- در روش متوسط فرد در طول مدت ایمپلنت دندان تا حدودی تورم، کبودی و ناراحتی را تجربه خواهد کرد.
- در روش پیچیده، فرد به نسبت سایر روشها درد بیشتری را متحمل میشود. افرادی که ایمپلنتهای زیادی را به کار میگیرند، مدت زمان بیشتری طول میکشد تا بهبود یابند.
بهبودی ایمپلنت دندان تا چه زمانی ادامه پیدا می کند؟
درد ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ درد ایمپلنت دندان تنها به یک تا یک و نیم هفته زمان نیاز دارد تا بهبود یابد. در صورتی که دو هفته از مدت زمان کاشت ایمپلنت گذشت و فرد همچنان احساس درد کرد باید این مسئله را با دندانپزشک خود در میان بگذارد. همچنان درد داشتن پس از گذشت سه هفته از عمل غیر عادی تلقی میشود.
موارد زیادی همانند خون رسانی ضعیف، بیماری خودایمنی، عفونت، تداخل با سایر داروها، واکنش آلرژیک، آسیب بافتی یا عصبی و واکنش بدن فرد نسبت به ایمپلنت امکان دارد که سبب ایجاد احساس درد شود. در صورتی که متوجه وجود هر یک از این نشانهها شدید، باید آن را به دندانپزشک خود اطلاع دهید. پس از انجا عمل، هرچه فرد بیشتر به بهداشت دهان و دندان خود توجه داشته باشد، روند بهبودی نیز بهتر طی خواهد شد.
ورم پس از انجام ایمپلنت تا چند روز پس از انجام ایمپلنت ادامه خواهد داشت؟
ورم ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ از عوارض رایج پس از انجام ایمپلنت دندان میتوان به ایجاد ورم در ناحیه جراحی اشاره کرد. این تورم در اصل ناشی از ایجاد برش است. برشی که به منظور قرار دادن پایه ایمپلنت شکل خواهد گرفت. بنابراین متورم شدن ناحیه پس از انجام ایمپلنت دندان امری طبیعی تلقی میشود و یک هفته زمان میبرد تا این تورم بهبود یابد. پروسه بهبودی با گذشت زمان طی میشود.
انجام ایمپلنت دندان به چه افرادی توصیه نمی شود؟
افراد بسیاری میتوانند برای انجام ایمپلنت اقدام کنند و واجد شرایط انجام آن هستند اما عده کمی وجود دارند که انجام ایمپلنت به آنها توصیه نمیشود. ایمپلنت دندان در واقع روشی بسیار تخصصی به حساب میآید. در صورتی که شما نیز به یکی از گروههای ذکر شده تعلق دارید، بهتر است که برای انجام ایمپلنت دندان اقدام نکنید و روش دیگری را در پیش بگیرید. موارد زیر اشاره به این افراد دارد.
- در صورتی که فرد در گذشته برای انجام شیمی درمانی یا رادیوتراپی اقدام کرده باشد یا اینکه در همین لحظه تحت چنین درمانهایی قرار گرفته باشد. موارد خاص پزشکی همانند بیماری پوکی استخوان از طول عمر دندانهای ایمپلنت میکاهد و اثری منفی روی میزان ماندگاری دندانهای ایمپلنت به جا میگذارد. بنابراین این افراد کاندیدای مناسبی برای انجام ایمپلنت دندان بهحساب نمیآیند.
- سلامت لثه فرد در موفقیت آمیز بودن پروسه نیز بسیار حائز اهمیت است. علاوهبر این مورد، استخوانهای فک فرد مراجعه کننده باید از استحکام و مقاومت لازم جهت حفظ و نگهداری پایهها برخوردار باشد.
- امکان انجام ایمپلنت دندان برای افراد سیگاری وجود ندارد. افرادی که از سیگار، پیپ و قلیان به صورت همیشگی و به میزان زیاد استفاده میکنند، کاندیدای خوبی برای انجام ایمپلنت دندان بهحساب نمیآیند. چرا که شانس موفقیتآمیز بودن درمان برای این افراد پایین است.
- دختران زیر شانزده سال و پسران زیر هیجده سال در حال رشد هستند که هنوز استخوان فک آنها تکمیل نشده است. این افراد واجد شرایط انجام ایمپلمت دندان نیستند.
- داشتن برخی از عادتها نادرست همانند دندان قروچه، عدم رعایت نظافت و بهداشت دهان و دندان
مقاله مزتبط: چه افرادی نباید ایمپلنت کنند – اگر جز این دسته از افراد هستید هرگز ایمپلنت نکنید.
هزینه انجام ایمپلنت دندان به چه صورت است؟
برای اینکه فرد از هزینه نهایی اطلاع یابد باید به دندانپزشک مراجعه کرده و معاینه شود. عوامل متعددی در تعیین و محاسبه هزینه نهایی ایمپلنت دندان نقش دارند. میزان مهارت دندانپزشک، تعداد ایمپلنت، کیفیت مواد مصرفی و غیره از جمله عوامل دخیل در تعیین هزینه نهایی ایمپلنت دندان بهحساب میآیند.
پس از انجام ایمپلنت دندان چه مراقبت هایی باید انجام گیرد؟
مراقبت های ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ پس از اینکه کاشت ایمپلنت دندان انجام گرفت، نوبت به مرحله اصلی ایمپلنت دندان یعنی مراقبتهای پس از انجام میگیرد. مراقبت از دندان پس از کاشت ایمپلنت دندان میتواند بسیار مهم و موثر در میزان موفقیت یا عدم موفقیت بیمار در کاشت باشد. بنابراین رعایت موارد زیر میتواند نقش موثری در روند بهبودی داشته باشد.
- شستوشوی دهان و دندان با محلول آب و نمک حداقل روزی چهار یا پنج بار در روز به ویژه پس از مصرف غذا
- تمامی نکات بهداشتی دهان و دندان باید رعایت شود و این کار به منظور جلوگیری از ایجاد عفونت و همچنین به بهبود سریعتر بافتها کمک میکند.
- روزهای اولیه بهتر است که از مسواک برای تمیز کردن دندانها استفاده نکنید تا اینکه محل زخم دچار آسیب نشود. چنانچه کمی شرایط دهان و لثه بهتر شد میتوان با مسواکهای نرم شروع به تمیز کردن دندان کرد.
- به تجویز دندانپزشک افراد میتوانند از دهانشویههای مخصوص همچون دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کنند.
- سعی کنید زمانی که از دهانشویه یا محلول آب و نمک استفاده میکنید، فشار زیادی به دهان خود نیاورید.
- افراد باید رژیم غذایی خود را خصوصا تا ۴۸ ساعت اول بسیار کنترل و حدالامکان غذاهای آبکی و ولرم مصرف کنند.
مطالعه بیشتر: سن مناسب برای ایمپلنت دندان چقدر است؟ آشنایی با حداقل و حداکثر سن مناسب برای ایمپلنت
سخن پایانی
ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ قطعا هیچ چیزی نمیتواند جای دندانهای طبیعی و خدادادی فرد را پر کند و همان کاربرد را داشته باشد اما تلاش دندانپزشکان همواره بر این بوده است که بهترین روشهای درمانی و جایگزین برای دندانهای از دست رفته را پیدا کنند. امروزه ایمپلنت دندان یکی از مطمئنترین و بهترین راهها برای داشتن یک دندان طبیعی است. با انجام ایمپلنت دندان، میتوان اعتماد به نفس از دست رفته خود را به دست آورد. عوامل متعددی مدت زمان ایمپلنت دندان را تحت تاثیر خود قرار میدهند. اگر شانس با شما یار باشد، ایمپلنتهای فوری برای شما انجام میگیرد. بدین صورت که پس از کشیدن دندان، بدون وقفه کاشت ایمپلنت انجام میگیرد.
سوالات متداول
ایمپلنت دندان چقدر ماندگاری دارد؟
ایمپلنتهای دندان بسیار مقاوم هستند و ساخت و طراحی آنها به گونهای انجام گرفته است که برای سالیان سال میتوان از آن استفاده کرد. عوامل زیادی همچون رژیم غذایی مناسب، انتخاب کلینیک و متخصص خوب، سلامت کلی فرد، میزان رعایت بهداشت و غیره، در تعیین میزان ماندگاری و دوام ایمپلنت نقش دارند.
جراحی ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟
در اصل نمیتوان مدت زمان ثابتی را برای انجام ایمپلنت دندان در نظر گرفت. چرا که مدت زمان ایمپلنت دندان بسته به هر فرد متفاوت است. مدت زمان دقیق آن تنها پس از انجام معاینه توسط دندانپزشک مشخص خواهد شد. عموما از زمان شروع به درمان تا بهبودی نسبی حدودا چهار الی نه ماه زمان میبرد.
ایمپلنت دندان چقدر هزینه دارد؟
عوامل زیادی میتواند روی هزینه نهایی ایمپلنت دندان اثر بگذارد. کمیت و کیفیت استخوان، تعداد دندانهای جایگزین، تجربه و مهارت دندانپزشک و غیره، نمونههایی از عوامل تاثیرگذار بر قیمت نهایی هستند. همچنین برخی افراد پیش از انجام ایمپلنت دندان به علت تراکم پایین استخوان نیازمند انجام پیوند استخوان هستند. بنابراین پیوند استخوان به خودی خود میتواند هزینه ایمپلنت دندان را افزایش دهد.
آیا سیگار کشیدن آسیبی به ایمپلنتها وارد میکند؟
متاسفانه پاسخ ما به این سوال مثبت است. سیگار کشیدن را میتوان بدترین مواردی دانست که سبب میشود تا تلاشهای دندانپزشک و هزینههای پرداخت شده بینتیجه بماند. سیگار کشیدن نه تنها روی کاشت ایمپلنت بلکه روی سایر درمانهای دندانپزشکی اثر سو به جا میگذارد.
نحوه صحیح مراقبت از ایمپلنت چگونه است؟
برای مراقبت از ایمپلنت باید به صورت منظم بهداشت دهان و دندان رعایت شود و این مورد یکی از اساسیترین راههای مراقبتی از ایمپلنت دندان بهحساب میآید. همچنین هرچند وقت یکبار جهت انجام چکاپ باید به دندانپزشک مراجعه شود. مراقبت از ایمپلنت دندان درست شبیه مراقبت از دندانهای طبیعی بوده و مسواک زدن حداقل دو بار در روز توصیه میشود. کشیدن نخ دندان نیز الزامی است.