روکش دندان فوری
روکش دندان فوری یا موقت از جمله ابزارهایی است که دندانپزشک از آن جهت روکش کردن موقت دندان ها استفاده می کند. این روکش ها تنها برای مدت زمانی که دندان نیاز به درمان دارد، مورد استفاده قرار می گیرند. کارایی این روکش های موقت برای برخی درمان ها طراحی شده است. در ادامه به صورت مجزا و کاملا اختصاصی به آن ها اشاره خواهیم کرد. همچنین روکش دندان موقت دارای مزایای زیادی است. اگر دندانپزشک تا زمان آماده شدن روکش اصلی، دندان را به حال خود رها کند، ممکن است به دندان های تحت درمان صدمات زیادی وارد آید.
دندانپزشکی شبانه روزی لبخند درمان با در اختیار داشتن کادری مجرب و متشکل از بهترین متخصص های دندان پزشکی به عنوان بهترین دندان پزشکی بلوار فردوس و غرب تهران آماده ارائه خدمات به شما عزیزان در زمینه دندانپزشکی زیبایی بصورت ۲۴ ساعته میباشد.
چه هنگامی می توانیم از روکش دندان فوری استفاده کنیم؟
همانطور که گفته شد، روکش دندان فوری در دانش دندانپزشکی کاربردهای بسیاری دارد. یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشت، استفاده از این روش در زمان مناسب است. معمولا روکش دندان موقت برای درمانهایی نظیر ایمپلنت، عصبیکشی، لمینت دندان، پست و کور استفاده میشود. در ایمپلنت همانطور که میدانید، دندان باید کشیده شود. چنانچه دندان در قسمت جلوی دهان باشد تا آماده شدن روکش اصلی زیبایی بیمار تحت تاثیر قرار میگیرد. از همین رو، دندانپزشک تصمیم میگیرد تا از روکش دندان موقت استفاده کند. توجه داشته باشید، ایمپلنت دندان دارای پروسهای طولانی مدت است و نیاز است که دندانپزشک حتما از این روش استفاده کند. در غیر این صورت بیمار با داشتن جای خالی دندان امکان حضور در اجتماع را از دست خواهد داد. توصیه میشود زمانی که از روکش موقت استفاده میکنید، بیشتر به بهداشت دهان و دندان توجه نمایید چرا که در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی این امکان وجود دارد که پایه ایمپلنت در مکان خود ثابت نشود.
روکش دندان فوری برای عصب کشی
یکی دیگر از موارد استفاده از روکش دندان فوری زمانی است که پزشک تصمیم می گیرد تا عصب کشی انجام دهد. پس از عصب کشی، دندان باید تراش داده شود سپس نوبت به مرحله قالب گیری می رسد. همانطور که مطلع هستید، دندان تراش خورد از حساسیت زیادی برخوردار است. اگر طی پروسه درمان از دندان به خوبی مراقبت نشود، این امکان وجود دارد که بر اثر جویدن خوراکی های سخت، بشکند. ضمن این که دندان تراش خورده در جلوی دهان زیبایی را از بین می برد.
پست و کور نیازمند روکش دندان فوری هستند!
طی فرایند درمان پست و کور دندان ها پزشکان می توانند از روکش دندان فوری استفاده کنند. دندان پس از عصب کشی نیاز به قالب گیری دارد. در این زمان نیاز است که تاج دندان در آزمایشگاه های دندانسازی طراحی و تولید شود. پس از این که پست ریشه دندان نصب شد، دندانپزشک موظف است یک بار دیگر قالب گیری را تکرار نماید. این قالب گیری برای ساخت قسمت کور می باشد. بعد از این مراحل، دندانپزشک به راحتی می تواند از روکش دندان موقت استفاده کرده و حضور بیمار را در اجتماع بلامانع نماید.
لمینت دندان و روکش دندان موقت
یکی دیگر از موارد استفاده از روکش دندان فوری زمانی است که دندان قرار است لمینت شود. دندان طی فرایند لمینت، نیاز به تراش خوردن دارد. هر زمان که دندان به هر دلیلی نیاز به تراش پیدا کند، حضور روکش دندان موقت در طول درمان الزامی خواهد بود. این روکش ها زشتی دندان را برطرف کرده و به دندان استحکام کافی می دهند. با داشتن روکش موقت می توان با خاطری آسوده وارد اجتماع شد و کارهای شخصی و روزمره خود را انجام داد.
روکش دندان موقت از چه موادی ساخته می شود؟
روکش دندان فوری به دو صورت انجام می شود؛ دندانپزشک یا از مواد آماده استفاده می کند یا پزشک با مشورت با بیمار یک روکش انتخاب کرده و آن را پس از آماده سازی نصب می کند. متریال هایی که در روکش های موقت استفاده می شود، با هم فرق می کنند. روکش های فوری این قابلیت را دارند که در یک جلسه آماده شوند. ضمن این که برای ساخت آن ها به تجهیزات خاص قالب گیری دیجیتال نیاز می باشد. جنس آنها نیز می تواند از فلز، پرسلین ونیر، پرسلین متصل شده به فلز، رزین و سرامیک باشد.

مراحل متصل کردن روکش دندان موقت بر روی دندان ها
برای روکش دندان فوری نیاز است که مراحل مختلفی انجام شود؛ تزریق بی حسی اولین مرحله است. پیش از انجام هر کاری دندانپزشک می بایست لثه و اطراف آن باید با مواد بی حس کننده، بی حس نماید. در مرحله بعد دندان، تراش خورده و آماده می شود. از آنجا که همه روکش ها از ضخامت کمی برخوردار هستند، لذا دندان باید به نسبت روکش، تراش بخورد. این کار باعث می شود تا فضای مورد نیاز جهت نصب روکش مهیا شود. گاهی اوقات، دندانپزشک برای این که استقامت و استحکام دندان را بهبود دهد، به ضخامت روکش می افزاید. در اکثر مواقع این روکش ها دارای ضخامتی به اندازه دو میلیمتر هستند. تمام سطح دندان باید تراشیده شود. این که دندان تا چه میزان باید تراش بخورد، بستگی به نوع روکش و محل قرار گیری دندان در دهان دارد.
برای دندان های جلویی بین شصت و سه درصد تا هفتاد و سه درصد نیاز به تراش است. دندانپزشکان برای دندان های عقبی نیز بین شصت و هفت تا هفتاد و پنج درصد دندان را تراش می دهند. میزان تراش خوردگی با روکش های سرامیکی یا تمام سرامیک با اسکلت فلزی مرتبط می باشد. در روکش های فلزی نیازی به تراش خوردن دندان نیست و می توان روکش طلا یا نقره را روی دندان سوار کرد. دندانپزشک در صورت نیاز تنها قسمت های سیاه و پوسیده را تراش می دهد.
چرا از روکش دندان موقت استفاده می کنیم؟
روکش دندان فوری بنا به دلایل مختلفی انجام می شود که به صورت ضمنی در این متن به آن اشاره شد. یکی از دلایل مهم استفاده از این روکش ها محافظت بهتر از دندان ها می باشد. این روکش ها همچنین می توانند از جابجایی و انحراف دندان ها نیز ممانعت کنند. اغلب، روکش موقت از نوعی فلز یا پلاستیک مخصوص طراحی و تولید می شود. این روکش ها را می توان با چسب مخصوصی به صورت موقت و کوتاه مدت روی بدنه تراش خورده دندان ها سوار کرد و کار گذاشت. در پایان این مقاله خوب است خاطرنشان کنیم، بیمار پس از استفاده از روکش موقت تا چند روز از مصرف غذاهای چسبناک یا سفت خودداری کند.