زرد شدن کامپوزیت دندان و چگونگی سفید کردن آن
این روز ها زرد شدن کامپوزیت دندان دغدغه ای شده برای کسانی که برای زیبا تر شدن لبخندشان از مواد ترمیمی و اصلاح کننده ی لبخند استفاده می کنند. بر این اساس اطلاعاتی را به شما مخاطب عزیز ارزانی می دارم.
قبل از اقدام به کامپوزیت دندان ها از کیفیت مواد و راه های جلوگیری از زرد شدن آن و مقاومت بیشتر آن و چگونگی ترمیم آن مطلع شوید.
دندانپزشکی شبانه روزی لبخند درمان با در اختیار داشتن کادری مجرب و متشکل از بهترین متخصص های دندان پزشکی به عنوان بهترین دندان پزشکی بلوار فردوس و غرب تهران آماده ارائه خدمات به شما عزیزان در زمینه دندانپزشکی زیبایی یصورت ۲۴ ساعته میباشد.
علت زرد شدن کامپوزیت دندان
زرد شدن کامپوزیت دندان دلایل گوناگونی دارد از جمله:
زرد شدن کامپوزیت دندان در اثر عامل درونی
علت درونی زرد شدن کامپوزیت دندان اجتناب ناپذیر است و تنها با پیشرفت تکنولوژی و ایجاد تغییرات در آن می توان به راه حل های مفیدی رسید. آنچه تا کنون علم دندانپزشکی به آن دست یافته است این است که، بسته به نوع مواد بکار رفته در رزین و اندازه ی ذرات، عمق پلیمریزاسیون و عامل های رنگی، کیفیت روکش کامپوزیت متفاوت خواهد بود. این عوامل می تواند مقاومت کمتر با بیشتر، در زرد شدن کامپوزیت دندان را سبب شود.
افزایش زرد شدن کامپوزیت دندان در اثر عوامل داخلی وقتی صورت می گیرد که مواد پلاستیکی بکار رفته در رزین کمتر باشد در نتیجه کامپوزیت سریع تر تغییر رنگ می دهد.
به هر حال، هرنمونه از کامپوزیت، چه با کیفیت خوب و چه کیفیت پایین ، پس از مدتی یا رنگشان تغییر می کند و یا ساییده شده و از بین میرود.
زرد شدن کامپوزیت دندان در اثر عوامل خارجی
این نوع تغییر رنگ کامپوزیت معمولا بر اثر عادات روزمره مثل: مصرف دخانیات، مصرف زیاد و بیش از حد چای و قهوه ایجاد میشود.
در این نوع زرد شدن کامپوزیت مواد رنگی به سطح خارجی می چسبد گاهی ممکن است به پشت دندان ها نفوذ کرده و ساختار طبیعی دندان ها را نیز دچار تغییر رنگ کند. در این صورت با مراجعه به کلینیک زیبایی دندانپزشکی،دندانپزشک با شستشوی دقیق، زردی روکش دندان را برطرف میکند.
عدم تغییر سبک زندگی باعث می شود مواد رنگی به مرور جذب کامپوزیت شود و فرد به ترمیم مجدد نیاز پیدا کند.
از دیگر عوامل خارجی در زرد شدن کامپوزیت دندان قرار گرفتن در برابر عوامل محیطی مثل اشعه ی فرابنفش در دمای بالا، مواد غذایی رنگی و نوشیدنی های داغ میباشد.
روکش کامپوزیت باید به درستی روی دندانها شکل بگیرد و پولیش دندان بعد از شکل دهی کامپوزیت به درستی انجام شود. در غیر این صورت شاهد جرم و نفوذ آب و مواد رنگی غذا ها بر روی طرح لبخند ناشی از انجام عمل کامپوزیت خواهید شد. بر این اساس، دندان پزشک باید در مرحله پایانی، سطح روکش را تا حد ممکن صاف و پولیش نماید تا توان مقاومت آن در برابر تغییر رنگ بالا رود.
رفع زردی کامپوزیت دندان در خانه
قبل از اینکه به راه های رفع زرد شدن کامپوزیت دندان بپردازم لازم است به این نکته توجه شود که اگر روکش از مقاومت خوبی برخوردار نباشد و کیفیت بالایی نداشته باشد، طی مدت کمی تغییر رنگ می دهد.همچنین این نکته را فراموش نکنید که استفاده از روش کامپوزیت، روکش دندان ها را برای همیشه سفید نگه نمی دارد بلکه به مرور در اثر ساییدگی و عوامل درونی و بیرونی از بین میرود.
اکنون برای رفع زردی کامپوزیت دندان به موارد زیر توجه فرمایید:
–مسواک زدن به طور مرتب: توجه داشته باشید از مسواک نرم استفاده کنید.
–رعایت بهداشت دهان و دندان: بعد از هر وعده ی غذایی، حتی بعد از نوشیدن چای هم دندان ها را مسواک بزنید. در صورت بی توجهی به بهداشت دندان ها روکش کامپوزیتی به مرور زرد شده و تغییر رنگ می دهد.
–به طور مداوم دندان ها را توسط دندانپزشک متخصص خود بررسی کنید. پزشک با معایناتی که انجام میدهد میتواند تشخیص بدهد که کیفیت کامپوزیت دندان در چه حدی است. او پس از تشخیص، هر کاری لازم باشد بر روی دندان انجام میدهد.
–عدم استعمال سیگار، قلیان و مواد دخانی
–استفاده از خمیر دندان پولیش دار: با خمیر دندان های ساده تنها لکه های جزئی را می توان از بین برد ولی خمیر دندان پولیش دار لکه های روکش را نیز از بین می برد.
– عدم استفاده از خمیر دندان هایی که دارای جوش شیرین می باشند.
جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان
بعد از اینکه با علت های زرد شدن کامپوزیت دندان آشنا شدیم، نتیجه میگیریم که برای جلوگیری از تغییر رنگ کامپوزیت چه باید کرد. راه های پیشگیری از تغییر رنگ روکش کامپوزیتی به قرار زیر است:
–ترک مصرف دخانیات.
–محدود کردن مواد غذایی رنگی.
–مسواک زدن بلافاصله پس از مصرف غذای رنگ دهنده.
–استفاده از نخ دندان.
–مراجعه به دندانپزشک متخصص.
راه های رفع زردی کامپوزیت دندان
برای رفع زردی کامپوزیت دندان، اول از هر چیز با مسواک نرم، مرتب مسواک کنید.اگر زردی برطرف نشد تحت نظر دندانپزشک به آنچه تجویز میکند عمل کنید. توصیه می شود قبل از انجام کامپوزیت دندان هایتان، دندان های طبیعی را سفید و جرم گیری کنید.
جمع بندی
بررسی ها نشان می دهد که زرد شدن کامپوزیت دندان اگر به علت نوع مواد بکار رفته در روکش دندان باشد اجتناب ناپذیر است و تنها با پیشرفت تکنولوژی و نتایج مفید علمی می توان تغییراتی را در ساختار آن ایجاد کرد.
به طور کلی موثر ترین راه جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان، تغییر سبک زندگی و عمل به راهکارهای متخصصین دندانپزشک است.