
نگین دندان
شاید شما نیز در میان اطرافیانتان متوجه وجود نگینی بر روی دندانهای قدامی شدهاید. نگین دندان در واقع یکی از موارد رایج در حیطه دندانپزشکی زیبایی به حساب میآید. آیا میدانید نگین دندان چیست و چگونه کاشته میشود؟ اطلاعی راجع به میزان ماندگاری و عوارض آن دارید؟ میدانید نگین تنها روی دندانهای بهخصوصی گذاشته میشود اما کدام دندانها؟ همچنین در صورت تمایل میتوانید برای برداشت آن اقدام کنید. بنابراین جایی برای نگرانی وجود ندارد. پیش از اقدام برای انجام آن بهتر است که اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید. در این مطلب از لبخند درمان به بررسی کامل این موضوع میپردازیم.
نگین دندان و نحوه کاشت آن
نگین دندان در واقع به سنگ یا جواهری گفته میشود که به کمک آن میتوان لبخند زیباتری را تجربه کرد. نگین عموما از برلیان، کریستال و طلا ساخته میشوند. نگین اندازه بسیار ریزی دارد و براق دیده میشود. نگینهای دندانی هزینه یکسانی ندارند و هزینه آنها براساس نوع سلیقه شما و چگونگی کاشت آن متفاوت است. نگین روی دندانهایی قرار میگیرد که در زمان لبخند زدن دیده میشوند.
داشتن یک نگین براق سبب میشود که لبخند شما زیبایی و درخشش خاصی داشته باشد. نگینهای کریستال در مقایسه با نوع برلیان آن از میزان ماندگاری بالاتری برخوردار است. با وجود آن، برلیان به نسبت کریستال بیشتر میدرخشد. کاشت نگین توسط دندانپزشک انجام میگیرد و هرگز برای انجام آن به سراغ آرایشگاهها نروید. چرا که در ارایشگاهها احتمال وارد شدن آسیب به دندانهای شما وجود دارد.
نحوه کاشت دندان از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو، برای انجام آن باید به فرد متخصص مراجعه نمایید. پیش از هرچیزی پاکسازی دندان به کمک مواد بهخصوصی انجام میشود. پس از آن، برای آنکه اصطکاک دندان افزایش پیدا کند، تاحدودی شاهد زبر شدن دندان توسط دندانپزشک هستیم. در طول کاشت نگین شخص دردی را احساس نخواهد کرد و مدت زمان این پروسه به ده تا پانزده دقیقه میرسد. برای چسباندن نگین از مواد زیرسازی استفاده میشود. در پایان کار نیز همسطح سازی نگین با دندان شخص انجام میگیرد. تنها نکتهای که در این مرحله باید در نظر بگیرید این است که به مینای دندان آسیبی وارد نشود. چرا که نگینها به دندان آسیب وارد میکنند و ممکن است دندان شخص از زیر نگینها پوسیده شود.
انجام کاشت نگین توسط دندانپزشک سبب میشود که شخص با عوارض کمتری مواجه شود. در بعضی مواقع دیده شده دندانپزشک جهت چسباندن نگین اقدام به سوراخ کردن دندان کرده است. این مسئله سبب میشود که به مینای دندان آسیب وارد شود. بهتر است به دندانپزشک خود یاداوری کنید که برای کاشت نگین از شیوه سوراخ کردن و تراشیدن دندان استفاده نکند. اگرچه که با به وجود آوردن حفره نگین چسبندگی بیشتری پیدا کرده و میزان دوام آن بالا میرود اما این مسئله مینای دندان را در معرض آسیب قرار میدهد. این مورد پوسیدگی دندان را به دنبال خواهد داشت.
میزان ماندگاری نگین دندان
برای کاشت نگین از چسبهای دندانپزشکی استفاده میشود. این مدل چسبها از میزان ماندگاری بالایی برخوردار است و در مقابل گرمای مواد غذایی، مسواک زدن و غیره از خود مقاومت نشان میدهند و به سادگی شاهد کنده شدن آن نیستیم. در کاشت نگین استفاده از چسبهای بیکیفیت با ماندگاری بالا توصیه نمیشود. چرا که این مدل چسبها با وجود اینکه دوام بالایی دارند اما سبب میشوند به مینای دندان در بخش زیر نگین آسیب وارد شود.
حداکثر مدت زمان دوام نگین روی دندان بین شش تا دوازده ماه تخمین زده میشود. کاشت برخی نگینها به صورت یکبار مصرف و بعضی دیگر در بهترین حالت ماندگاری آن به یک سال میرسد و سپس برداشت آن صورت میگیرد. این در حالی است که کاشت بعضی نگینها به شکل دائمی انجام میگیرد. این مدل کاشت نگینها از میزان ماندگاری بالاتری برخوردار هستند.
در صورت تمایل برای برداشت آن خودتان نمیتوانید این کار را انجام دهید و میبایست به دندانپزشک مراجعه نمایید. در صورتی که خودتان مایل باشید نگین را بردارید، دندان خود را به شدت در معرض آسییب قرار میدهید. همچنین انجام این پروسه در سالنهای زیبایی نیز توصیه نمیشود. چرا که در شرایطی که نگین دندان به شکل غیراصولی نصب گردد، فضایی ایجاد خواهد شد که محل خوبی برای رشد باکتریها به حساب میآید و این مسئله پوسیدگی دندان را به دنبال خواهد داشت.
عوارض کاشت نگین دندان
کاشت نگین میتواند یکسری عوارض را نبگیز درپی داشته باشد. از جمله عوارض کاشت نگین میتوان به زرد شدن سطح دندان در بخش زیرین نگین اشاره کرد. همچنین در صورتی که شستوشوی دندان به خوبی صورت نگیرد، امکان دارد دندان دارای نگین پوسیده شود. تراشیدن سطح دندان از دیگر عوارض کاشت دندان به حساب میآید. این کار به منظور بالا بردن میزان اصطکاک انجام میگیرد. به این شکل مینای دندان از بین میرود.
اگر برای قرار دادن نگین روی دندان از ژل اسید فسفریک استفاده کنید، مینای دندان را در معرض آسیب قرار دادهاید. همین مسئله سبب میشود که رنگ دندان تغییر یابد. این مواد در بعضی مواقع ترکهای میکروسکوپیدر دندان به وجود میآورد. این ترکهای کوچک سبب آسیبپذیری دندان شده و اگر فشار کوچکی هم به دندان وارد شود، همچنان شاهد شکستن دندان خواهید بود.
روی کدام دندان ها می توان نگین کاشت؟
شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که نگین روی کدام دندانها کاشته میشود؟ خوب است بدانید که کاشت نگین هرگز روی دندانهای سالم انجام نمیگیرد. بلکه نصب نگین روی دندانهای تحت درمان صورت میپذیرد. چرا که ممکن است شخص در آینده قصد برداشت نگین را داشته یاشد و به دندان شخص آسیب وارد شود. در صورت لزوم دندانپزشک پیش از کاشت نگین، مسئله دندان را به شیوهای صحیح برطرف میکند.
برای دندانها همچون پوست این امکان وجود ندارد که در مدت زمانی کوتاه حساسیت یا آسیب خود را بروز دهند. همچنین در شرایطی که به آنها آسیب وارد شود، امکان خودترمیمی وجود ندارد. هر آسیبی که به وحود آید، دندانپزشک اقدام به ترمیم آن خواهد کرد و اجازه نمیدهد آسیب گسترش پیدا کند. نگینهای دندانی اجسام بسیار ریزی به حساب میآیند و سطح صافی دارند. اگر متوجه بلعیده شدن نگین شدید، بهتر است بدانید که دفع آن به همین شکل انجام میشود. همچنین امکان دارد در زمان غذا خوردن زیر دندان شخص بیوفتد و دندان شخص بشکند.
نحوه برداشتن نگین از روی دندان
فرقی ندارد که قصد کاشت نگین را دارید یا برداشت آن. در هرصورت میبایست برای انجام آن به متخصص مراجعه کرد. ازاین رو، برداشت نگین از روی دندان نباید توسط خودتان انجام گیرد. دندانپزشک بعد از اینکه نگین را از روی دندان برداشت، اقدام به ترمیم و بازسازی محل قرارگیری نگین میکند. پس از برداشت نگین پاکسازی سطح دندان انجام میگیرد.
حتی در شرایطی که به علت مصرف مواد غذایی سفت، شاهد کنده شدن نگین بودید، میبایست جهت ترمیم آن و براق سازی به دندانپزشک مراجعه نمایید. چرا که سطح دندان گزینه بسیار ایدهآلی برای به دام افتادن مواد غذایی و تکثیر باکتریها به نظر میرسد. همین مسئله سبب میشود که شاهد تحلیل رفتگی مینای دنداه باشیم و در پایان کار نیز دندان شخص دچار پوسیدگی شود.
پس از اینکه نگین برداشته شد، امکان استفاده از روکش پلاستیکی وجود دارد و به این صورت چسبندگی مواد غذایی به سطح دندان صورت نخواهد گرفت. لازم به ذکر است که برای انجام این کار دندان شخص سوراخ نمیشود و به کمک چسب مخصوص میتوان به سادگی آن را روی دندان قرار داد. برای برداشت آن نیز کار سختی در پیش ندارید. فلوراید در بازسازی مینای دندان نقش دارد.
هزینه نگین دندان چقدر است؟
امروزه برخی از افراد اقدام به کاشت نگین روی دندانهای خود میکنند. شاید بهتر باشد پیش از اقدام برای انجام آن از هزینه آن اطلاع یابید. عوامل بسیاری در تعیین هزینه نهایی نگین دندان نقش دارند. از جمله عوامل موثر در تعیین قیمت آن میتوان به شیوه کاشت نگین، نوع نگین و تعداد آن، دستمزد دندانپزشک و هزینه کلینیک اشاره کرد.
یکی از عوامل اثرگذار روی هزینه نهایی نگین را میتوان شیوه کاشت نگین دانست. کاشت نگین در واقع مستلزم دقت و داشتن مهارت کافی است. از این رو، زیرسازی آن باید به درستی انجام گیرد تا نگین در مکان صحیح خود جای گیرد. بنابراین شیوه نصب نگین تعیین میکند که هزینه نگین افزایش یا کاهش یابد. از دیگر عوامل موثر در تعیین هزینه میتوان به نوع نگین و تعداد آن اشاره کرد. مدلهای مختلفی از نگین وجود دارد که شکل و اندازه آنها با یکدیگر فرق دارد. نوع نگین انتخاب شما میتواند در تعیین هزینه نهایی نقش موثری داشته باشد.
برای کاشت نگین شخص میبایست به دندانپزشک متخصص مراجعه نماید تا علاوه بر اینکه نصب نگین به درستی انجام گیرد، از بروز عفونت و مسائل دندانی نیز پیشگیری شود. از این رو، دستمزد دندانپزشک نیز یکی از عوامل تعیین کننده هزینه نهایی به حساب میآید. برای انجام کاشت نگین به کلینیک مراجعه میشود. مراجعه به کلینیک سبب میشود که به هزینه نهایی کاشت نگین افزوده شود. چرا که کلینیکها بابت خدمات ارائه داده شده به شما هزینهای را دریافت میکنند. با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف میتوان هزینه نهایی نگین را تخمین زد.
سخن پایانی
شاید دیدن یک نگین براق و خیره کننده روی دندان برای شما جالب باشد. با کاشت نگین میتوان به زیبایی دندان خود به هنگام لبخند زدن افزود. نگین، روی دندانهای قدامی شخص قرار میگیرد. برای چسباندن نگین الزامی برای تراشیدن دندان دیده نمیشود. مدت زمان ماندگاری نگین در حالت کلی به شش تا دوازده ماه میرسد. هزینه نگین دندان در اصل به جنس آن بستگی دارد. پیش از اقدام برای انجام آن بهتر است که با عوارض احتمالی آن آشنا شوید و با آگاهی کامل اقدام به انجام آن کنید. در صورتی که قصد کاشت نگین روی دندان را داشتید، حتما میبایست به دندانپزشک مراجعه نمایید.
سوالات متداول
میزان ماندگاری نگین دندان چقدر است؟
نگین دندانی عموما تا وقتی که شما میل به داشتن آنها داشته باشید، در جای خود ثابت میمانند. طبق تجربه، میزان ماندگاری نگین به شش ماه یا حتی چندین سال میرسد. میزان مراقبت شما از نگینها و نخوردن غذاهای سفت نیز در میزان دوام آن نقش دارد.
آیا وجود نگین روی دندان قابل حس کردن است؟
میزان ضخامت و قطر نگین به ترتیب به ۰.۹ یا ۰.۴ و ۱.۸ میلیمتر میرسد. در روزهای اولیه احساس متفاوتی را تجربه خواهید کرد و متوجه خواهید شد که چیزی در دهان شما وجود دارد اما با گذشت زمان این حس تبدیل به عادت خواهد شد و مشکلی از این بابت نخواهید داشت.
آیا نگین آسیبی به دندان های شخص وارد می کند؟
خیر؛ نگین همچون براکت ارتودنسی به مینای دندان شخص اتصال پیدا میکند. از این رو، دیگر الزامی برای ایجاد حفره دیده نمیشود و فرد متوجه هیچ حسی نخواهد شد. همچنین در صورتی که مایل باشید نگین را از روی دندان خود بردارید، به سادگی امکان برداشت نگین توسط دندانپزشک وجود دارد.
آیا امکان افتادن نگین و بلعیدن آن وجود دارد؟
نگینهای دندانی در اصل به یکسری جواهرات کریستالی شیشهای گفته میشود که ابعاد کوچکی داشته و در بعضی مواقع نیز جنس آنها از طلا است. این نگینها دارای لبه تیزی نیستند و در شرایطی که شخص آن را ببلعد، امکان خروج أن از همان راه طبیعی بدن وجود دارد. بنابراین جایی برای نگرانی باقی نمیماند.
آیا امکان جرمگیری و پاکسازی دندان ها با وجود داشتن نگین دندانی وجود دارد؟
بله؛ امکان پاکسازی دندانها به شکل حرفهای حتی با وجود نگین وجود دارد. نگین پروسه پاکسازی دندان را مختل نمیسازد. چرا که دندانپزشک از پیش اقدام به مهر و موم سازی سازی دندان کرده و باکتریها به سادگی نمیتوانند به این منطقه نفوذ پیدا کنند. بنابراین از بابت جرمگیری و پاکسازی دندان نیز با مشکل خاصی مواجه نخواهید شد.