متخصص عصب کشی دندان
درد ناشی از پوسیدگی و آسیب به دندانها عملکرد عادی بیماران را تحت تأثیر قرار میدهد. این درد بهصورت مداوم و نبضی در ریشه دندان و اطراف آن ادامه خواهد داشت تا زمانی که عامل آن از بین برود. در علم نوین دندانپزشکی روشهایی مانند عصبکشی به تسکین درد بیماران کمک میکند؛ این کار توسط متخصص عصبکشی انجام میشود و یک عمل جراحی کامل است. متخصص عصبکشی دندان پس از معاینه و تشخیص درد بیمار با انجام فرآیندهایی مشخص، آن را درمان میکند. عصبکشی راهی برای جلوگیری از کشیدن دندان طبیعی در یک دندان درد ساده است.
حتما بخوانید: صفر تا صد عصب کشی دندان را بدانید! از مراحل انجام تا هزینهها و مراقبتهای بعد از عصب کشی
عصبکشی دندان یا درمان ریشه؛ تسکین درد آزار دهنده دندان با روشهای نوین
زمانی که پوسیدگی پیشرفت میکند و تمام سطح دندان را پوشش میدهد بیمار کمکم اولین علائم درد را احساس میکند. قسمتی از ریشه دندان که مواد مغذی خون را به این بافت میرساند، نسبت به آلودگی حساس است. هنگامی که آلودگی وارد بافت دندان میشود عفونت را بهوجود میآورد. عفونت به مرور زمان گستردهتر میشود و برخی قسمتهای دهان یا حتی بدن را تحت تأثیر قرار میدهد. بنابراین درمان پوسیدگی و عصبکشی دندان کمک شایانی به سلامت دهان و سایر دندانها میکند.
در گذشته دندان درد با کشیدن دندان همراه با عصب آن انجام میشد؛ سپس با پیشرفت علم متخصصان سعی داشتند تا روشی ابداع نمایند که دندان طبیعی بدون درد در جای خود باقی بماند. درمان ریشه دندان یا عصبکشی در نهایت به حذف قسمتهای آلوده ریشه از داخل دندان میانجامد. عدم وجود ریشه، درد بیمار را تسکین میدهد. بهترین نکته استفاده از تکنیک و روش عصبکشی دندان، باقی ماندن آن است که از نظر زیبایی، جویدن غذا و… اهمیت بسیاری دارد. عصبکشی یا درمان ریشه دندان به انواع مختلفی تقسیم میشود.
دندان شامل قسمتی است که آن را تاج مینامند. تاج توسط مینای دندان محافظت میشود و اگر پوسیدگی به این قسمت نفوذ کند میتواند وارد دندان شود. عاج دندان لایهای است که پس از مینای دندان قرار دارد. این لایه نیز استحکام دندان را حفظ میکند و از عصب نگهداری مینماید. درد دندان زمانی احساس میشود که هر دو لایه محافظتی، یعنی مینا و عاج دندان توسط پوسیدگی آلوده شده باشند. در این حین عصب عفونت میکند؛ مقدار عفونتی که در عصب دندان یا پالپ وجود دارد، مشخص میکند که متخصص باید از چه نوع عصبکشی استفاده کند.
معرفی انواع عصبکشی دندان
عصبکشی دندان انواع مختلفی دارد که متخصص اندودنتیست نسبت به وضعیت بیمار یکی از انواع روشهای درمان را برمیگزیند. جراحی روت کانال یا عصبکشی دندان برای بیمارانی مناسب است که قصد دارند درد ناشی از پوسیدگی و عفونت دندان را کاهش دهند. پالپوتومی، پالپکتومی و آپیکوکتومی از انواع درمانهای اندو هستند. در بعضی مواقع میزان آلودگی پالپ دندان در حد عفونت سطحی است؛ اگر بیمار پس از احساس درد سریعاً به متخصص اندو مراجعه نماید، شامل درمان ریشه نوع پالپوتومی میشود.
متخصص عصبکشی در روش پالپوتومی تنها قسمت کوچکی از پالپ را که آلوده به عفونت است، از دندان خارج میکند؛ سپس بافت آسیبدیده ضدعفونی خواهد شد تا آلودگی گسترش نیابد. پالپوتومی مزایای خوبی مانند زنده ماندن دندان را دارد. دندانی که توانایی احساس سرما و گرما را داشته باشد، اصطلاحاً زنده نامیده میشود. عفونتی که با روش پالپوتومی قابل درمان نباشد، با پالپکتومی رفع میشود. متخصص اندودنتیست برای تسکین درد بیمار با پالپکتومی، قسمت بیشتری از پالپ را از دندان خارج میکند؛ سپس اندودنتیست تمام کانال یا کانالهایی که آلوده هستند را با محلول، ضدعفونی میکند.
متخصص عصبکشی برای اتمام طول درمان یک ماده سازگار با ساختار دهان را درون حفره دندان ریخته و دندان را پر میکند. پالپکتومی روشی مناسب برای درمان ریشه دندان کودکان است. بیمارانی که تلاش میکنند با مصرف مسکن درد خود را التیام دهند فرصت مناسبی را برای گسترش عفونت فراهم مینمایند. اگر پالپ دندان تا حد بسیاری آسیب دیده باشد متخصص اندو، روش آپیکوکتومی یا آپیکال را برای درمان انتخاب میکند. این روش با سایر انواع عصبکشی تفاوت بسیاری ندارد ولی تمام بافت آسیبدیده را از دندان خارج مینماید.
پالپ دندان
قسمتی از دندان که همواره آن را تغذیه میکند و زنده نگه میدارد را پالپ دندان مینامند. پالپ دندان باعث میشود تا افراد حین خوردن غذا و نوشیدن، گرما یا سرمای آن را احساس نمایند. پالپ زیر تاج دندان و در ریشه آن قرار دارد که شامل مویرگهای زیادی است. مویرگهای پالپ دندان درون کانالهای ریشه قرار دارند و در نهایت به عصب اصلی متصل میشوند. به دلیل داخلی بودن بافت پالپ، دسترسی به آن آسان نیست و باید آسیبهای وارده را توسط جراحی رفع کرد. پالپ دندان در کودکانی که دندان شیری دارند جذب خواهد شد و دندان به مرور لق میشود.
پالپ برای ماندگاری دندان نقشی مهم را برعهده دارد. آسیبهای وارد شده به دندان، توسط احساس درد در پالپ به بیمار اطلاع رسانی میشود. عموماً دردهایی که پالپ آنها را گزارش میدهد شامل پوسیدگی و شکستگی دندان است. آسیب پالپ، دردی آزار دهنده دارد که با مصرف مسکنهای معمولی قابل تسکین نخواهد بود. تنها استفاده از روش درمان ریشه یا عصبکشی دندان است که میتواند کاملاً درد را متوقف کند.
متخصص عصبکشی دندان کیست؟
انجام جراحی درمان ریشه دندان یا عصبکشی برعهده شخصی است که در این زمینه تخصص دارد. متخصص عصبکشی دندان شخصی است که میداند چگونه بیماریهایی که به اعصاب دندانها ربط دارد را درمان کند. پالپ دندان همان قسمتی است که بیشتر مورد توجه متخصص عصبکشی قرار میگیرد. عصبکشی یک کار بسیار حساس است که باید با نهایت دقت و تمرکز انجام شود. متخصص عصبکشی برای درمان ریشه دندان از ابزار جراحی استفاده میکند. هدف غایی متخصص، رفع پوسیدگی و نگهداری در عین ماندگاری دندان آسیب دیده است.
متخصص عصبکشی یا اندودنتیست تلاش میکند تا عفونتهایی که در پالپ وجود دارد را از بین ببرد. روشهای متفاوتی برای انجام این کار وجود دارند که استفاده و بهکار گیری هر یک از آنها برعهده اندودنتیست قرار دارد. یک متخصص ماهر در عصبکشی دندان میتواند در روند تسکین درد و بهبودی زخم ناشی از جراحی بیمار، مؤثر باشد. بههمین دلیل میبایست بیمار یک اندودنتیست مجرب را برای درمان ریشه دندان خود برگزیند. بیماریهایی که یک اندودنتیست به آنها میپردازد شامل پوسیدگی، آبسه، ترک خوردن و ترومای دندان میشود.
مراحل عصبکشی دندان
عصبکشی هم مانند سایر عملهای جراحی، دارای مراحل خاصی است که هر کدام در روند درمان حساسیت و اهمیت خاصی دارند. خارج کردن اصولی ریشه از دندان نیازمند طیکردن تمام این مراحل با دقت زیاد است. متخصص عصبکشی دندان پس از معاینه به درمان ریشه دندان میپردازد. عصبکشی یا اندو هیچ دردی برای بیمار ندارد، زیرا بافت مورد نظر بیحس میشود. تزریق بیحسی برای هر بیمار متفاوت خواهد بود و زمانی که بافت مورد نظر به اندازه کافی بیحس شد، اندودنتیست جراحی را شروع میکند که با ابزارهای خاصی انجام میشود.
متخصص برای بیمارانی که نسبت به جراحی احساس ناخوشایندی دارند از روشهای بیهوشی خفیف استفاده میکند. اندودنتیست در اولین قدم، برزنت را روی دندان قرار میدهد تا آلودگی به دندانهای دیگر سرایت نکند. سپس مینا و عاج دندان توسط ابزار مخصوص سوراخ میشوند تا دسترسی به پالپ آسان شود. سپس اقدامات اصلی جهت درمان ریشه دندان انجام خواهد شد. اندودنتیست قسمتی از پالپ را که عفونت آن را فرا گرفته است جدا کرده و از درون ریشه خارج میکند. اگر عفونت شدید باشد، متخصص تمام پالپ را از حفره دندان خارج خواهد کرد.
پس از اتمام خارج کردن پالپ آلوده از ریشه دندان، نوبت به تمیز کردن و میکروب زدایی بافت مورد نظر میرسد. متخصص با محلولی مخصوص داخل کانال یا کانالهای دندان را ضدعفونی میکند. حفرهای که حال فاقد پالپ است در نهایت با مواد سازگار پر میشود. ماندگاری این مواد در بعضی بیماران بسته به مقدار پالپ خارج شده از دندان، موقتی است. پس از اتمام این مراحل بیمار باید در حفظ بهداشت دهان و دندان کوشا باشد تا درمان با موفقیت به پایان رسد.
وظایف یک متخصص عصبکشی دندان چیست؟
یک متخصص عصبکشی آموزش دیده تا برای انواع درمانهای ریشه دندان آماده باشد. تمام بیمارانی که به هر دلیلی به ریشه دندان آنها آسیب رسیده است میتوانند به متخصص عصبکشی مراجعه نمایند. معمولاً دندانپزشکان پس از مشاهده بیماریهای ریشه دندان، بیماران را به اندودنتیست ارجاع میدهند. این کار میتواند موجب بهتر شدن خدمات و کیفیت بهتر درمان بیماران شود. دندانپزشک عمومی نمیتواند بهطور اختصاصی مشکلات مرتبط با ریشه دندان را رفع نماید. متخصصان عصبکشی تمام اطلاعات و روشهای درمان بیماریهای ریشه را فرا گرفتهاند.
اندودنتیستها قادر هستند تا مکان دقیق مشکلات عفونی در دندان را بیابند و نسبت به درمان آن اقدام نمایند. درمان مجدد دندان یکی از مشکلاتی است که در بیمارانی که عصبکشی انجام دادهاند دیده میشود. اگر درد دندان با یکبار درمان ریشه تسکین نیابد، متخصص بار دیگر نسبت به درمان اندو اقدام میکند. برخی از صدمات ناشی از سوانح میتوانند موجب عفونت دندان شوند که در دسته جراحیهای اورژانسی متخصص عصبکشی دندان، قرار میگیرند.
اندودنتیست فقط درمان ریشه انجام نمیدهد؛ او میتواند دندانهایی با آسیب شدید را شناسایی کند و نسبت به کشیدن آنها اقدام نماید. ایمپلنت یکی از راههای پرکردن جای خالی دندانهای ازدست رفته است که متخصص عصبکشی برای بیماران انجام میدهد. جراحیهای درمان ریشه دندان انواع مختلفی دارند و متخصص عصبکشی نسبت به درمان هر کدام توانا است.
متخصص عصبکشی دندان چه تفاوتی با دندانپزشک عمومی دارد؟
دندانپزشک عمومی میتواند کمکهای بسیاری به درمان درد دندان بیماران کند اما متخصص این کار نیست. یک متخصص عصبکشی، دندانپزشکی بوده که برای درمان ریشه دندان تخصص یافته است. براساس آمار، دندانپزشکانی که در نهایت تخصص خود را در درمان ریشه دندان به اتمام میرسانند 3% از جامعه دندانپزشکی را شامل میشوند. این افراد دوره دندانپزشکی عمومی را پشتسر میگذارند و سپس برای تحصیلات آکادمیک درمان ریشه دندان آماده میشوند. تحصیل شناسایی منشأ درد دندان و روشهای درمانی آن در 3 سال به اتمام میرسد.
متخصص عصبکشی در این سه سال تنها به یادگیری مفاهیم مرتبط با این رشته میپردازند؛ بنابراین اطلاعات بیشتری در زمینه ریشه دندان نسبت به دندانپزشک عمومی دارند. هنگامی که یک بیمار برای درمان مشکلات ریشه دندان به دندانپزشک عمومی مراجعه میکند، به متخصص عصبکشی ارجاع داده میشود. اندودنتیست یا متخصص عصبکشی تنها کسی است که میتواند اموری برای درمان قطعی مشکلات ریشه دندان را انجام دهد. بیمارانی که پس از یک دوره درمان ریشه دندان، باز هم احساس درد میکنند بار دیگر برای درمان به اندودنتیست مراجعه مینمایند.
معاینه متخصص عصبکشی دندان
معاینه متخصص عصبکشی دندان هدفدار است. این معاینه برای آگاهی از علت و منشأ درد دندان انجام میشود. اندودنتیست در این زمینه آموزشهای آکادمیکی را تجربه کرده است که به موفقیت آن کمک میکنند. شناسایی منشأ درد دندان یک قدم مثبت در فرآیند درمان قطعی بیمار است. معاینه متخصص عصبکشی دندان شامل بررسی علائم بیمار هم میشود. اندودنتیست با اطلاعاتی که از معاینه بیمار بهدست میآورد علت درد دندان را تشخیص میدهد.
یکی از راههای تشخیص مشکل و شناسایی منشأ درد در بیماران، استفاده از اشعه ایکس است. عکس رادیوگرافی که با اشعه ایکس حاصل میشود میتواند تا حدودی نشانگر مشکلات دندان باشد. اشعه ایکس مزیتهای زیادی همچون سرعت بالا در عکسبرداری دارد و هر چه سرعت بیشتر باشد روند درمان نیز زودتر به پایان میرسد و درد بیمار التیام پیدا میکند. احتمال آنکه اندودنتیست از روش بررسی حساسیت دندان برای یافتن منشأ درد استفاده کند نیز وجود دارد؛ در این روش از کمپرس سرد، گرم و ابزار برای تست حساسیت دندان بهره میگیرند.
ویژگیهای بهترین متخصص عصبکشی دندان
دندانها مرواریدهای با ارزشی هستند که باید از آنها مراقبت کرد؛ یک متخصص ماهر میتواند با اطلاع از منشأ درد دندان، برای همیشه آن را تسکین دهد. اندودنتیست وظیفه دارد تا بیماریهای ریشه دندان را درمان کند. دندانپزشک معمولی و عمومی نمیتواند امور تخصصی مرتبط به ریشه دندان را انجام دهد. همچنین شناسایی آبسه دندان و درمان بهموقع آن یکی از کارهای ضروری است که اندودنتیست باید در آن ماهر باشد. آبسه دندان عارضه خطرناکی است که اگر در زمان مناسب درمان نشود، امکان آسیب به بافت دهان وجود دارد.
بهترین متخصص اندو دارای مدرک معتبری است که میتواند اطمینان بیماران را جلب نماید. این فرد میبایست علاوهبر مهارتهای تخصصی در درمان ریشه دندان، در رعایت اخلاق و شکیبایی هم توانا باشد. عصبکشی دندان با بیحسی انجام میشود اما در برخی شرایط بیهوشی خفیف هم مورد استفاده قرار میگیرد. متخصص عصبکشی باید صبور باشد تا تمام طول درمان با موفقیت طی شود. یک متخصص اندودنتیست خوب دارای سوابق درخشان در انجام عصبکشی است.
چگونه میتوانیم بهترین متخصص عصبکشی را پیدا کنیم؟
یک متخصص باتجربه که دارای سوابق درخشانی است میتواند روند درمان را با موفقیت تضمینی انجام دهد. عفونت ریشه دندان در صورت عدم درمان باعث ابتلا به بیماریهایی مانند بیماری قلبی میشوند که این موضوع اهمیت انتخاب یک متخصص عصبکشی توانا و باسابقه را نشان میدهد. برخی از درمانهای ریشه دندان ناموفق بوده و در نهایت بیمار را به انجام دوباره عصبکشی وادار میکند. یک متخصص ماهر تمام تمرکز خود را بهکار میگیرد تا اتفاقهایی از این قبیل رخ ندهد. اندودنتیست قادر است مشکلات پس از عصبکشی دندان بیمار را شناسایی و آنها را رفع کند.
اخلاق حرفهای در دندانپزشکی ایجاب میکند تا متخصص در زمان تعیین شده برای معاینه و درمان بیمار آماده باشد. تشخیص علت بیماری و جلوگیری از گسترش آن قسمتی از معاینه است. یک اندودنتیست خوب اطلاعات جدید را در زمینه رشته تخصصی خود مطالعه و اجرا میکند. اجرای متدهای درمانی پیشرفته و مدرن علاوهبر افزایش سرعت درمان، به روند بهبود بیمار نیز کمک مینماید.
بهترین زمان برای مراجعه به متخصص عصبکشی دندان
همیشه جلوگیری بهتر از درمان است اما اگر مشکل پوسیدگی یا آسیبدیدگی دندان بیمار پیشروی کرده بود هم میتوان آن را درمان کرد. اولین علائم نشان دهنده آسیب به بافت دهان و دندان درد است. درد ناشی از آلوده شدن بافتها نوعی هشدار برای بیماران بوده که نباید نادیده گرفته شود. معمولاً افراد سعی دارند تا با مصرف مسکن درد خود را التیام بخشند؛ اما در خصوص آسیبهای جدی به دندان این روش پاسخ خوشایندی نخواهد بود. شاید درد دندان مدت کوتاهی تسکین یابد اما این روند همیشگی نیست. پس بهترین راه مراجعه به کلینیک دندانپزشکی است.
اگر دندانپزشک عمومی بیمار را معاینه کند و تشخیص دهد به درمان ریشه دندان احتیاج دارد، آن را به متخصص عصبکشی دندان ارجاع میدهد. متخصص عصبکشی بنابر میزان تخریب بافت دندان یکی از راههای درمان ریشه دندان را به بیمار توصیه میکند. اگر بیمار در زمان مناسبی به کلینیک مراجعه کرده باشد، میتواند دندان طبیعی خود را بدون درد حفظ نماید. از نشانههای درد ناشی از صدمه به ریشه دندان عبارتاند از:
- احساس درد مزمن و ضرباندار در دندان یا فک
- درد دندان حین نوشیدن مایعات سرد و گرم
- واکنش دردناک دندان حین ضربه خوردن
- ملتهب شدن بافت لثه
- درد استخوان فک
پیشنهاد مطالعه: زمان مناسب عصب کشی دندان چه موقعی است؟ با دانستن این نکات مناسبترین زمان عصب کشی را از دست ندهید.
آیا متخصص عصبکشی دندان همیشه با موفقیت درمان ریشه را به پایان میرساند؟
در گذشته کشیدن دندان تنها راه خلاص شدن از درد آن بود. سپس تخصص عصبکشی روی کار آمد و درمان ریشه دندان از کشیدن دندانهای آسیب دیده جلوگیری کرد. درمان ریشه دندان تا امروز روشهای مختلفی را پشت سر گذاشته است. امروزه عصبکشی با بهترین ابزار و متدهای درمانی انجام میشود؛ استفاده از این مزایا احتمال شکست درمان ریشه دندان را کاهش میدهد. موفقیت متخصص عصبکشی، یک دندان سالم بدون عفونت و درد را به ارمغان میآورد.
درمان مجدد ریشه دندان بیمار، در برخی مواقع رخ میدهد. این موضوع به پیشرفت باکتریهای عفونتزا در بافت تخریب شده باز میگردد. با این حال که متخصص پس از خارج کردن پالپ دندان، کانالهای آن را هم ضدعفونی میکند، اما باکتریها میتوانند باز هم رشد داشته باشند. اندودنتیست برای این دسته بیماران انجام مجدد درمان ریشه را توصیه میکند؛ البته این روش در شرایطی مناسب است که دندان توانایی یک عصبکشی دوباره را داشته باشد. برخی از دندانها به دلیل عدم وجود پالپ پس از عصبکشی، تضعیف میشوند و متخصص نمیتواند درمان ریشه را انجام دهد.
آیا عصبکشی موجب مرگ دندان و از دست دادن آن میشود؟
پاسخ به این سؤال نمیتواند قطعی باشد؛ چرا که از دست دادن دندان در گرو عواملی است که امکان بروز آنها در عصبکشی وجود دارد. پالپ دندان عامل نگهدارنده و تغذیه کننده دندان است. اگر این قسمت مهم در دندان آسیب بیند و متخصص کانال پالپ را تخلیه کند، دندان هیچ چیزی را احساس نخواهد کرد. این احساس شامل سرما، گرما و ضربههایی است که دندان طبیعی آنها را تشخیص میدهد. بنابراین دندان هیچ منبع تغذیهای نخواهد داشت و تنها استحکام و حضور فیزیکی آن احساس میشود. این روش عصبکشی برای بیماران بزرگسال انجام میشود که روند رشد دندان در آنها کامل شده است.
برخی افراد اعتقاد دارند که عصبکشی دندان میتواند آسیبی به سلامتی آنها وارد کند. این موضوع اصلاً توسط متخصصان تأیید نمیشود و نمونهای هم وجود ندارد که صحت این موضوع را اثبات نماید. این نظر بر مبنای نفوذ عوامل بیماریزا به بافتهای داخلی بدن گفته میشود. باکتریها توسط سیستم ایمنی بدن نابود میشوند و برخی از آنها امور مفیدی را در بدن برعهده دارند. بنابراین هیچ باکتری بیماریزایی نمیتواند با روش عصبکشی بیش از اندازه به داخل بافتها نفوذ کند.
آیا بعد از عصب کشی احتمال از دست دادن دندان وجود دارد؟
عصبکشی در تمام بیماران یکسان نیست. بیمارانی که زودتر از گستردگی پوسیدگی به متخصص اندودنتیست مراجعه میکنند، پس از درمان وضعیت بهتری خواهند داشت. متخصصان سعی دارند تا نگهداری و حفاظت دندان طبیعی بیماران را در اولویت قرار دهند؛ این یعنی کشیدن دندان آخرین راه درمان برای دندان آسیب دیده است. روشهای مدرن در دندانپزشکی این امکان را به متخصص میدهد تا در اکثر مواقع دندان طبیعی فرد را درمان و ترمیم نماید. اما بیمارانی هم وجود دارند که بافت دندان آنها تا حد بسیار زیادی تخریب شده است.
متخصصان عصبکشی دندان نمیتوانند برای بیمارانی که دندانهای خود را بهطور کامل از دست دادهاند کاری انجام دهند. شکستگیهای شدید در دندان موجب از دست دادن آن میشوند. مشکلاتی همچون آبسه دندان که میتوانند در نهایت منجر به تخریب دندان شوند نیز در این دسته قرار میگیرند. در مواقعی که آسیب بافت پالپ شدت پیدا میکند قبل از اینکه متخصص درمان را انجام دهد، دندان از دست میرود.
هزینه عصبکشی دندان؛ آیا عصبکشی دندان شامل بیمه میشود؟
عصبکشی یک نوع جراحی دندان است که با متدهای مختلف انجام میشود. میزان ابتلا بافت دهان و دندان به عفونت در همه بیماران یکسان نیست. این تفاوت باعث میشود تا اندودنتیست برای هر بیمار یک روش متناسب با وضعیت آن در نظر گیرد. بنابراین قیمت مشخصی برای عصبکشی دندان وجود ندارد. تخمین هزینههای عصبکشی دندان بسته به انتظار متخصصها متفاوت هستند. کلینیک دندانپزشکی که درمان ریشه دندان در آن انجام میشود نیز در تعیین قیمت مؤثر است؛ اگر این کلینیک در مکانی ارزان قیمت باشد، متقابلاً هزینه درمان بیمار هم ارزانتر از سایر کلینیکها انجام میشود.
مراجعه به متخصص عصبکشی برای درمان بیماریهای ریشه دندان است اما برخی دیگر از بیماریهای مرتبط نیز توسط این شخص درمان میشوند. بیمارانی که دندانهای بسیار آسیب دیده دارند نمیتوانند از درمان ریشه دندان استفاده کنند. متخصص عصبکشی، کشیدن دندان را برای این دسته از افراد مناسب میداند. کشیدن دندان نیز هزینهای وابسته به وضعیت بیمار دارد که تنها متخصص میتواند پس از معاینه، آن را تخمین بزند. البته جایگاه دندان هم میتواند قیمت را تحت تأثیر قرار دهد؛ روند درمان دندانهای آسیاب دشوارتر از درمان دندانهای پیشین است.
برخی از کلینیکها یا متخصصان درمان مشکلات دندان، شامل طرح بیمه میشوند. بیماران میتوانند از این فرصت استفاده کنند و تنها قسمتی از هزینههای ناشی از درمان را پرداخت نمایند. البته انتخاب یک متخصص عصبکشی خوب که در طرح بیمه حضور داشته باشد کار راحتی است. اعتبار و سوابق متخصص نشانگر تضمین کار او خواهد بود. میزان هزینهای که بیمار در طرح بیمه پرداخت میکند با توجه به نوع آن تعیین میشود و قابل تخمین نیست. بهطور معمول بیمه برای مواردی که شامل درمان ریشه دندان میشوند تا سقف 50% هزینهها را پرداخت میکند.
کلام آخر
عصبکشی یا درمان ریشه دندان راهی مفید برای تسکین درد ناشی از عفونت در مغز دندان است. دندانپزشک عمومی توانایی انجام روت کانال را ندارد و تنها یک متخصص عصبکشی دندان یا اندودنتیست میتواند این کار را انجام دهد. عصبکشی انواع مختلفی دارد و متخصص اندودنتیست برای تکتک آنها آموزش آکادمیک دیده است. بهترین متخصص اندو، اعتبار و سوابق درخشانی در جلب رضایت بیماران دارد. درمان ریشه دندان با روشهای عصبکشی برای تمام بیماران مناسب نیست و تشخیص مناسبترین روش درمانی برعهده متخصص است.