ایمپلنت دندان، یک روش عالی و منحصربه‌فرد برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته است. در این روش می‌توان با بهره گیری از ایمپلنت، به دندانی مناسب و طبیعی دست یافت. بعد از کشیدن دندان یا افتادن آن، باید پایه‌های ایمپلنت را درون استخوان فک قرار داد که نیاز است تا لثه‌های بیمار بهبود یابند. برای بهبودی لثه زمان زیادی لازم است که در این مدت زمان، بیمار دچار مشکلات متفاوتی می‌شود و همچنین جای دندان مربوطه خالی است. ایمپلنت یک روزه بهترین راه‌حل برای این موضوع خواهد بود و می‌توان با یک جلسه مراجعه، از دندانی زیبا و کارامند بهره‌مند شد.

ایمپلنت یک روزه

 

ایمپلنت یک روزه؛ درمانی ماندگار در کوتاه ترین زمان

برخی افراد بنا به شرایطی که دارند نمی‌تواند مدت زمان زیادی (بین 3 تا 6 ماه) را به جهت جوش خوردن لثه و آماده شدن ایمپلنت دندان خود تحمل کنند. در این شرایط می‌توان از ایمپلنت یک روزه بهره برد. بیمار باید برای انجام این نوع ایمپلنت شرایط جسمانی مناسبی را دارا باشد تا دندان‌پزشک بتواند این روش را اجرا کند. باید توجه داشت که ایمپلنت یک روزه دقیقا همانند ایمپلنت معمولی بوده و طول عمر بالا و ماندگاری زیادی دارد.

انواع ایمپلنت یک روزه

در روش ایمپلنت یک روزه، لثه و دهان بیمار کمترین جراحت و خونریزی را تجربه می‌کند. برای انجام ایمپلنت یک روزه باید بیمار مورد بررسی قرار بگیرد تا با توجه به شرایط ایشان، یکی از انواع ایمپلنت یک روزه انتخاب گردد. در حالت کلی روش‌ها و انواع این نوع ایمپلنت، روش فرش ساکت، روش کم تهاجمی، روش جایگذاری فوری یا ایمیدیت لودینگ است. برای انجام هر یک از این موارد باید به میزان تراکم استخوان توجه شود.

انواع ایمپلنت یک روزه

مراحل کاشت ایمپلنت فوری دندان

یکی از ابهامات موجود برای نصب و کاشت ایمپلنت فوری، مراحل انجام آن است. مراحلی که برای اجرای ایمپلنت یک روزه توسط دندان‌پزشک طی می‌شود به شرح زیر است.

  • مرحله اول: در مرحله اول، بیمار توسط دندان‌پزشک بررسی می‌شود تا تعیین شود که بیمار توانایی انجام این روش را دارد یا خیر.
  • مرحله دوم: پس از مناسب بودن شرایط بیمار، دهان و فک توسط دندان‌پزشک بی‌حس می‌شود.
  • مرحله سوم: باید در این مرحله لثه بیمار برش داده شود تا دندان‌پزشک بتواند به استخوان فک دسترسی یابد.
  • مرحله چهارم: با استفاده از دریل باید استخوان فک سوراخ شود تا پایه ایمپلنت در آن قرار بگیرد.
  • مرحله پنجم: پایه ایمپلنت در درون استخوان فک قرار می‌گیرد تا با استخوان اطراف پیوند و جوش بخورد.
  • مرحله ششم: در این مرحله باید ابادمنت بر روی پایه ایمپلنت نصب شود تا روکش و تاج دندان را بتوان نصب کرد.
  • مرحله هفتم: لثه بیمار توسط دندان‌پزشک بخیه می‌شود تا جوش بخورد.
  • مرحله هشتم: قالب‌گیری از لثه و ایمپلنت برای ساخت روکش دندان در این مرحله است.
  • مرحله نهم: باید روکش مربوطه به لابراتوار ارسال شود تا روکش ساخته و تهیه گردد.
  • مرحله دهم: دندان‌پزشک تاج دندان ساخته شده را بر روی ابادمنت قرار می‌دهد.

مراحل کاشت ایمپلنت فوری دندان

پیشنهاد مطالعه: مراحل انجام ایمپلنت دندان؛ بررسی مرحله به مرحله کاشت ایمپلنت

چه کسانی می توانند ایمپلنت فوری انجام دهند؟

برای بهره‌مندی از ایمپلنت فوری و یک روزه باید بیمار یک سری شرایط را دارا باشد که با توجه به آنها، بتوان ایمپلنت را در یک روز اجرا کرد. افرادی که می‌توانند از ایمپلنت یک روزه استفاده کنند باید شرایط زیر را دارا باشند.

  • وارد آمدن فشار: بیمار نباید عادت به دندان قروچه، فشار دادن دندان‌ها بر روی هم و… را داشته باشد.
  • تراکم استخوان: بیمار باید از تراکم استخوان کافی برخودار باشد. تراکم مدنظر باید هم در فک و هم در گونه باشد که اگر شرایط مناسب نباشد، بیمار باید از قبل پیوند استخوان انجام داده باشد.
  • سلامت دهان: لثه یکی از مهم‌ترین فاکتورها در زمان ایمپلنت یک روزه است که باید سالم باشد و هیچ‌گونه بیماری در لثه وجود نداشته باشد.
  • بیماری: افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند نمی‌توانند از ایمپلنت یک روزه بهره ببرند.
  • دخانیات: مصرف دخانیات و مشروبات الکلی می‌تواند بر ایمپلنت دندانی آسیب وارد آورد و در این صورت نیاز به ترمیم وجود دارد.
  • تعداد دندان: باید به تعداد دندان از دست رفته نیز توجه شود تا بتوان تصمیم گرفت که فرد می‌تواند ایمپلنت یک روزه انجام دهد یا خیر.
  • سن بیمار: بهتر است که بیمار سنی کمتر از 40 سال داشته باشد تا بتوان از این روش درمانی بهره برد.

چه کسانی می توانند ایمپلنت فوری انجام دهند؟

ایمپلنت یک روزه چه مزایا و معایبی دارد؟

با نصب ایمپلنت یک روزه از یک سری مزایا و معایب بهره‌مند خواهید شد. این نوع ایمپلنت نیز همانند دیگر روش‌های درمانی و زیبایی دارای مزایا و معایب خاصی است که به شرح زیر هستند.

مزایای ایمپلنت یک روزه

  • کوتاه شدن مدت زمان دست‌یابی به دندانی طبیعی
  • کم شدن رفت و آمد به کلینیک دندان‌پزشک
  • صرفه‌جویی در زمان و وقت
  • خونریزی کمتر در لثه
  • تحمل درد کمتر
  • استفاده از دندان بلافاصله پس از نصب و قرارگیری در دهان

معایب ایمپلنت یک روزه

  • ایجاد عفونت بعد از انجام ایمپلنت یک روزه
  • عدم بهره‌مندی بسیاری از افراد از ایمپلنت یک روزه به دلیل دارا نبودن افراد از شرایط ایده‌آل
  • مراجعه به دندان‌پزشک تازه کار می‌تواند مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد.
  • ممکن است لثه و دندان بیمار دچار مشکل شود.

ایمپلنت یک روزه چه مزایا و معایبی دارد؟

مراقبت های قبل و بعد از ایمپلنت یک روزه

اگر بیمار تحت معاینات دندان‌پزشک مربوطه قرار بگیرد و شرایط مناسبی را دارا باشد، باید یک سری مراقبت‌ها، هم قبل از ایمپلنت یک روزه و هم بعد از آن انجام دهد تا بتواند بهترین نتیجه را کسب کند و در مدت زمان کوتاهی به بهبودی کامل برسد. مراقبت‌های قبل و بعد از ایمپلنت یک روزه به شرح زیر است.

مراقبت‌های قبل از ایمپلنت یک روزه

  • باید به بهداشت دندان‌ها و دهان توجه شود. باید هر روز مسواک زده و نخ دندان کشیده شود.
  • استفاده از دهانشویه می‌تواند به شما کمک کند، که باید دندان‌پزشک بهترین دهانشویه مناسب برای شما را تجویز کند.
  • مصرف آنتی بیوتیک را فراموش نکنید، استفاده از این دارو باعث می‌شود تا لثه و دندان شما عفونت نکند.

مراقبت‌های بعد از ایمپلنت یک روزه

  • داروهای مربوطه را در زمان مناسب خود مصرف کنید.
  • بهداشت دهان و دندان را فراموش نکنید تا از بروز عفونت در دهان جلوگیری نمایید.
  • مایعات گرم مصرف کنید.
  • غذاهای سفت را کنار بگذارید و از مواد غذایی نرم استفاده کنید.
  • با دندان خود مثل ابزار رفتار نکنید.
  • هر شش ماه به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید و مورد بررسی قرار بگیرید.

مراقبت های قبل و بعد از ایمپلنت یک روزه

بیشتر بخوانید: مراقبت های بعد از ایمپلنت؛ بررسی مهم ترین نکاتی که باید بعد از انجام ایمپلنت رعایت کنید.

مقایسه ایمپلنت فوری و معمولی

در ایمپلنت معمولی بعد از کشیدن دندان توسط دندان‌پزشک، باید دوره نقاهت کوتاهی را سپری کرد تا شرایط لثه ایده‌آل شود. پس از گذشت این زمان، دندان‌پزشک مربوطه پایه ایمپلنت را داخل لثه بیمار قرار می‌دهد. برای جوش خوردن بافت لثه و ثابت شدن پایه داخل لثه به زمان زیادی لازم است که حدود 3 تا 6 ماه خواهد بود. بعد از گذشت این مدت، می‌توان تاج دندان را قرار داد. در روش ایمپلنت فوری، با توجه به این که آیا بیمار شرایط لازم برای اجرای این روش را دارد یا خیر، می‌توان مراحل را اجرا کرد. در این روش، می‌توان بلافاصله بعد از خارج کردن دندان از دهان بیمار، پایه ایمپلنت قرار داده ‌شود. اگر بیمار تمامی شرایط را دارا بوده و همه چیز ایده‌آل باشد، می‌توان در همان جلسه تاج دندان را نیز قرار داد.

ماندگاری و طول عمر ایمپلنت یک روزه دندان

ماندگاری و طول عمر ایمپلنت دندان یکی از مسائلی است که به بیمار وابسته خواهد بود. توجه به نکات مراقبتی می‌تواند بسیار مهم و حائز اهمیت باشد. رعایت بهداشت دهان و دندان، عدم مصرف دخانیات، جلوگیری از بروز عفونت در لثه و… همگی مهم هستند و بر طول عمر ایمپلنت یک روزه اثر می‌گذارند. در حالت کلی ایمپلنت دندان می‌تواند تا 20 سال عمر کند و در دهان بیمار باقی بماند.

ماندگاری و طول عمر ایمپلنت یک روزه دندان

آیا می توان ایمپلنت فوری را همزمان با بازسازی استخوان انجام داد؟

یکی از سوالات مهم و اساسی افراد و بیماران، امکان ایمپلنت یک روزه و بازسازی استخوان در این روز است. بیمارانی که از تراکم استخوان کافی برخودار نباشند می‌بایست پیوند استخوان انجام دهند. کاشت ایمپلنت در همان روز و همزمان با پیوند استخوان، به شرایط بیمار و نظر دندان‌پزشک مربوطه بستگی دارد. همچنین گستردگی پیوند نیز می‌تواند در زمان انجام ایمپلنت اثر بگذارد و آن را تحت تاثیر خود قرار دهد.

هزینه ایمپلنت یک روزه در کلینیک لبخند درمان

کاشت ایمپلنت یک روزه به فاکتورهای مختلفی وابسته است که همه این موارد می‌توانند بر قیمت نهایی آن اثر بگذارند. جنس انتخابی ایمپلنت یکی از موارد مهم است که می‌تواند اثر گذار باشد. تکنولوژی به‌کار رفته، تخصص دندان‌پزشک، درمان‌های جانبی نظیر پیوند استخوان و…، تعداد ایمپلنت، موقعیت جغرافیایی کلینیک و… همگی بر قیمت ایمپلنت یک روزه اثر می‌گذارند. برای آگاهی از قیمت نهایی می‌بایست بیمار تحت بررسی قرار بگیرد تا شرایط ایشان آنالیز شود. بهترین راه برای کسب قیمت نهایی، تماس با کلینیک لبخند درمان است تا بتوان از دندان‌پزشک‌های باتجربه این کلینیک استفاده کرد و مورد بررسی قرار گرفت.

هزینه ایمپلنت یک روزه در کلینیک لبخند درمان

پیشنهاد مطالعه: قیمت ایمپلنت دندان 1402؛ بررسی قیمت انواع مختلف ایمپلنت

سخن پایانی

از دست دادن دندان یکی از مشکلات و نگرانی‌هایی است که برخی افراد با آن روبه‌رو هستند. بهترین جایگزین برای این دندان، ایمپلنت است. ایمپلنت یک روزه می‌تواند روشی سریع و مطمئن باشد که طول عمر بالایی دارد. این نوع ایمپلنت نیز نیاز به مراقبت داشته و باید به آن توجه کرد. همچنین برای اجرای این روش درمانی باید به شرایط بیمار توجه نمود. اگر بیمار شرایط لازم را دارا باشد می‌تواند در یک روز از دندانی طبیعی و مقاوم بهره ببرد. باید توجه داشت که مراجعه به دندان‌پزشکی ماهر و حاذق بسیار مهم بوده و می‌تواند در نتیجه نهایی ایمپلنت یک روزه موثر باشد.

سوالات متداول

  1. آیا می‌توان در هر شرایطی از ایمپلنت یک روزه بهره برد؟

خیر، بیمار باید از فاکتورهای موردنظر برخودار باشد که سن بیمار، عدم مصرف دخانیات، استخوان کافی و… در آن موثر است که اگر این شرایط برقرار باشد بیمار می‌تواند در یک روز، ایمپلنت دندان خود را انجام دهد.

  1. آیا بعد از کشیدن دندان می‌توان ایمپلنت فوری را قرار دارد؟

بله، مزیت اصلی ایمپلنت فوری در این است که بعد از کشیدن دندان باید ایمپلنت در دهان بیمار قرار بگیرد.

  1. ایمپلنت یک روزه برای دندان‌های عقبی مناسب است؟

خیر، دندان‌های عقبی گزینه مناسبی برای ایمپلنت یک روزه نیستند، چراکه میزان فشار بسیار زیادی در زمان جویدن و… به آنها وارد می‌شود و نمی‌توان از ایمپلنت یک روزه بهره برد.

  1. بهترین روش برای انجام ایمپلنت فوری کدام است؟

انتخاب بهترین روش به شرایط بیمار وابسته است که دندان‌پزشک با بررسی شرایط بیمار می‌تواند بهترین روش را معرفی کند.

  1. طول عمر ایمپلنت یک روزه چقدر است؟

ایمپلنت یک روزه از دوام و ماندگاری بالایی برخودار است که با رعایت نکات مراقبتی می‌توان عمر آن را افزایش داد و معمولا این روش درمانی بالای 20 سال عمر می‌کند.

تماس جهت مشاوره رایگان