آیا کامپوزیت باعث بوی بد دهان می شود؟
آیا کامپوزیت باعث بوی بد دهان می شود؟ یکی از مشکلاتی که افراد با آن دست و پنجه نرم میکنند، بوی بد دهان است. این بوی بد که ازار دهنده بوده و میتواند باعث معذب شدن افراد شود، در اشخاصی که کامپوزیت کردهاند بیشتر است. کامپوزیت که یکی از روشهای ترمیمی و زیبایی برای افراد بهحساب میآید، نتایج بسیار خوبی را به نمایش گذاشته و افراد زیادی از آن استقبال میکنند. اما بوی بد ایجاد شده در دهان بعد از انجام کامپوزیت میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که با رعایت این نکات میتوان از آن جلوگیری کرد یا بوی بد دهان را کاهش داد.
کامپوزیت دندان و نقش آن در بو گرفتن دهان
پس از نصب کامپوزیت بر روی دندان، در برخی افراد میتوان شاهد ایجاد بوی بد در دهان بود. بیمار با مراجعه به پزشک میتواند دلیل ایجاد بوی بد در دهان را پیدا کند. همچنین راههای پیشگیری از آن را آموزش ببیند. اما در حالت کلی، کامپوزیت دندان در نوع خود و به تنهایی نمیتواند باعث ایجاد بوی بد در دهان شود، بلکه عواملی هستند که با وجود این عوامل میتوان بوی بد در دهان را تجربه کرد.
چرا پس از کامپوزیت دچار عارضه بوی بد دهان می شویم؟
یکی از سوالات مهم و دغدغه افراد پس از نصب کامپوزیت بر روی دندان، دلیل ایجاد بوی بد در دهان است. کامپوزیت نیز همانند دندانهای طبیعی به بهداشت و مراقبت نیاز دارد. عدم توجه به نکات بهداشتی و دیگر پارامترها، باعث ایجاد بوی بد در دهان میشود. موارد موثر در بوی بد دهان به شرح زیر هستند.
بیماری های لثه بعد از انجام کامپوزیت
در زمان نصب کامپوزیت توسط دندانپزشک، امکان خطا وجود دارد یعنی فاصلهای بین لثه دندان و کامپوزیت ایجاد میشود. همچنین عقب نشینی لثه نیز میتواند در این امر موثر باشد. با نصب نادرست یا تحلیل لثه، میتوان شاهد ایجاد بوی بد در دهان بود. به دلیل وجود این مشکلات، مواد غذایی، باکتریها، پلاک و… در فاصله ایجاد شده قرار میگیرند و بوی بد را در دهان ایجاد میکنند. با زدن نادرست مسواک و ایجاد پلاک در دهان و بین دندانها، بوی بد تولید میشود که علائمی نظیر خونریزی، درد در ناحیه لثه، تورم و قرمزی، دندانهای لق و… را به همراه دارد. در این شرایط باید از مشکل ایجاد شده جلوگیری کرد تا مشکلات بیشتری نظیر پوسیدگی، لق شدن یا افتادن دندان برای بیمار ایجاد نشود.
مصرف داروهای خاص
کامپوزیت میتواند به برخی داروها واکنش دهد. در زمان مشاوره قبل از کامپوزیت بهتر است در مورد این موضوع و داروهایی که مصرف میکنید با دندانپزشک خود مشورت کنید و با ایشان در میان بگذارید. مصرف برخی داروها نظیر فلوکستین، دیازپام و… بر بوی بد دهان اثر میگذارد.
عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
رعایت بهداشت دهان و دندان در همه شرایط امری واجب و ضروری است. اگر دندانهای شما کامپوزیت داشته باشند نیز باید به این موضوع توجه شود. با عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و نزدن مسواک و همچنین نخ دندان میتوان شاهد بروز مشکلات بسیاری بود. با بیتوجهی به این موضوع میتوان شاهد بروز هالیتوزیس یا بوی بد دهان بود.
استعمال دخانیات
استعمال دخانیات عوارض و مشکلات بسیاری را به همراه دارد. یکی از مسائلی که باعث ایجاد ناراحتی در افراد میشود، بوی بد دهان بعد از کامپوزیت است. استفاده از دخانیات نیز یکی دیگر از مواردی بوده که بر بوی بد دهان بعد از کامپوزیت اثر میگذارد.
نوع ونیر کامپوزیت
نوع وینر کامپوزیت نیز در بوی در دهان میتواند موثر باشد. کامپوزیت دندان از یک بیس رزینی تشکیل شده که ذرات گلاس در آن وجود دارند. ونیر کامپوزیت بر اساس ذرات گلاس به ماکروفیل، نانو فیل، میدیفیل، میکروفیل تقسیم میشوند. ذرات گلاس استفاده شده در کامپوزیت متفاوت بوده و ذرات فیلر هر چه کمتر باشند میتوان شاهد کامپوزیتی براقتر و صافتر بود. در این شرایط رنگپذیری کامپوزیت کاهش مییابد و پالیش آن راحتتر است. بهترین نوع کامپوزیت میکروفیل و نانوفیل شناخته میشود که میکروفیل 0.1 تا 0.01 میکرون و نانوفیل دارای سایز در حد نانو است که میتوان یکی را انتخاب کرد.
لق شدن روکش
یکی از موارد مهم در لق شدن روکشهای کامپوزیتی، وارد آمدن فشار زیاد به آنها است. همچنین در زمان نصب باید از چسب مناسب و کافی استفاده شود، اگر چسب استفاده شده به اندازه نباشد، لق شدن روکش را به همراه دارد. اگر از لق شدن روکش خود با خبر شدید سریعا به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید و از ورود باکتری به زیر روکش جلوگیری نمایید.
مصرف برخی خوراکی ها
میل کردن برخی مواد غذایی و خوراکیها میتواند در بوی بد دهان موثر باشد. خوردن سیر و پیاز میتواند در بوی بد دهان اثر گذار باشد و بوی بد دهان بعد از کامپوزیت را تشدید دهد. بودن گوشت در بین دندانها میتواند بوی بد را در دهان ایجاد کند. در این شرایط بهتر است تا از مسواک و نخ دندان استفاده کنیم و مصرف دهانشویه را در برنامه روزانه خود قرار دهیم. همچنین برای رفع بوی تند برخی مواد غذایی میتوان از دهانشویه آنتی باکتریال استفاده کرد.
توجه: قیمت کامپوزیت دندان 1402؛ بررسی قیمت انواع کامپوزیت دندان
راهکارهایی برای جلوگیری از بوی بد دهان پس از کامپوزیت
بعد از نصب کامپوزیت بر روی دندان باید با رعایت برخی نکات از بروز بوی بد در دهان جلوگیری کرد. این نکات میتواند بیمار را یاری دهد و خطرات احتمالی را کاهش و به حداقل برساند. این نکات و پارامترها به شرح زیر هستند.
- مصرف زیاد آب را فراموش نکنید. با مصرف آب میتوان دهان را مرطوب نگه داشت و از بروز بیمارهای مختلفی نظیر دهان خشک جلوگیری کرد.
- اگر علاقه به جویدن آدامس دارید، آدامس بدون شکر تهیه کنید. آدامس دارای زابلیتول میتواند انتخاب مناسبی باشد.
- آبنبات نعنایی مزایای بسیاری دارد که باعث حذف باکتری، ذرات مواد غذایی و… از لابهلای دندان و روکشها میشود.
- استفاده از دهانشویه را فراموش نکنید. بهترین دهانشویه توسط دندانپزشک تعیین میشود اما دهانشویههای آنتی سپتیک مناسب هستند و مانع از رشد باکتری در دهان میشوند.
- وجود دندان پوسیده در دهان فاکتور مهمی در بوی دهان بوده که بهتر است این پوسیدگیها با روشهای مناسب حذف شوند.
- وجود جرم در بین دندانها و لابهلای آنها نیز باعث تشدید بوی بد در دهان میشود که میتوان با یک جلسه مراجعه به دندانپزشک و انجام جرمگیری، بوی بد ایجاد شده پس از کامپوزیت را حذف کرد.
- مصرف دخانیات در بوی بد دهان اثر گذار است و باعث تشدید آن میشود.
- زدن مسواک و کشیدن نخ دندان را فراموش نکنید تا بوی بد در دهان شما حذف شود.
سخن پایانی
آیا کامپوزیت باعث بوی بد دهان می شود؟ بوی بد دهان یکی از معذلات افرادی است که کامپوزیت دندان انجام دادهاند. این بوی بد میتواند در اعتمادبهنفس، روابط اجتماعی و… اثر منفی بگذارد. دلایل بسیاری وجود دارد که باعث ایجاد این مشکل میشود. لق شدن روکش، عدم بهداشت دهان و دندان، مصرف برخی مواد غذایی، مصرف دخانیات و… عواملی هستند که میتواند در بوی بد دهان موثر باشد. در این میان میتوان با رعایت برخی نکات نظیر بهداشت دهان و دندان، حذف دندان پوسیده، جرمگیری دندان، استفاده از دهانشویه و… به بهبودی این مشکل کمک کرد.
سوالات متداول
- نصب نادرست روکش توسط دندانپزشک میتواند باعث بوی بد دهان پس از کامپوزیت شود؟
بله، دندانپزشک تازه کار میتواند در زمان نصب روکشها دقت کامل و کافی به خرج ندهد که بر روی دندان و بین آنها پلاک و باکتری جمع میشود و باعث ایجاد بوی بد میگردد.
- چه داروهایی در ایجاد بوی بد بعد از کامپوزیت موثر هستند؟
مصرف داروهایی نظیر فلوکستین، دیازپام و… بر بوی بد دهان بعد از کامپوزیت اثر میگذارند.
- آیا کامپوزیت دندان مستقیما بر بوی بد دهان اثر میگذارد؟
خیر، کامپوزیت به طور مستقیم بر بوی بد دهان اثر ندارد و عوامل مختلف بر روی این موضوع اثر میگذارد و باعث بروز این مشکل میشود.
- برای رفع بوی بد دهان پس از کامپوزیت از چه دهانشویهای استفاده کنیم؟
تعیین بهترین دهانشویه باید توسط دندانپزشک انجام شود، ولی میتوان از دهانشویه آنتی سپتیک استفاده کرد تا مانع از رشد باکتری در داخل دهان شد.
- آیا جرمگیری دندان میتواند در بوی بد دهان پس از کامپوزیت موثر باشد؟
بله، جرم موجود در بین دندانها میتواند بوی بد دهان را تشدید کند و با جرمگیری میتوان از میزان بوی موجود در دهان کم کرد.