کامپوزیت ونیر
یکی از عوامل اثرگذار روی زیبایی چهره را میتوان داشتن طرح لبخندی زیبا دانست. با داشتن یک لبخند زیبا میتوان اثرگذاری خود را به هنگام برقراری ارتباطات بالا برد. برای تحقق این امر، ابتدا باید عیوب دندانی را برطرف نمایید. شاید احساس کنید که دندانهای شما تغییر رنگ دادهاند یا فرم خوبی ندارند، در این شرایط انجام کامپوزیت ونیر توصیه میشود. از جدیدترین شیوهها برای اصلاح طرح لبخند و رفع نواقص ظاهری میتوان به کامپوزیت ونیر اشاره کرد.
پیشنهاد مطالعه: صفر تا صد کامپوزیت دندان؛ از معرفی انواع تا هزینه و مشاهده نمونه کار
کامپوزیت ونیر چیست؟
کامپوزیت ونیر در واقع به پوستههای نازکی گفته میشود که به منظور رفع عیوب دندانی همچون تغییر رنگ یا بدفرمی بهکار گرفته میشود. ساخت این ونیر به کمک نوعی رزین کامپوزیتی منحصربهفرد صورت گرفته است. موارد استفاده کامپوزیت ونیر تنها در جراحیهای زیبایی دندان خلاصه نمیشود و در روشهای ترمیمی همچون پرکردن دندان نیز بهکار گرفته میشود.
رزین کامپوزیت در واقع رنگی مشابه رنگ دندانهای طبیعی فرد دارد و همین مسئله سبب میشود که هماهنگی و یکپارچگی به دندانهای فرد برگردد و لبخند فرد زیباتر از گذشنه شود. این شیوه درمانی در واقع یک پروسه ساده دارد و یک شیوه درمانی تهاجمی به شمار نمیرود. در بیشتر مواقع در طول یا پس از انجام این عمل، فرد متوجه هیچ درد یا ناراحتی خاصی نخواهد شد. کامپوزیت در موارد بسیاری همچون به هنگام داشتن دندانهای شکسته و فرسوده، دندانهایی با فرم غیرطبیعی، ساختارهای غیرطبیعی دندان و غیره مورد استفاده قرار میگیرند. پیش از اقدام برای انجام آن، بهتر است که با مدلهای مختلف آن آشنا شوید.
ونیر کامپوزیت بدون تراش دندان
در ونیر کامپوزیت بدون تراش در واقع یک نوع ماده ترمیم بهکار گرفته میشود که رنگی مشابه رنگ طبیعی دندان فرد دارد. قرارگیری این ماده روی سطح دندان انجام میگیرد و دندانپزشک به آن شکل میدهد. پروسه یک جلسهای کامپوزیت بدون تراش دندان در اصل در راستای زیبایی دندان، نظمدهی، اصلاح شکل دندانها، رفع نامنظمیهای کوچک، حذف فاصله میان دندانها و زردی بهکار گرفته میشود.
ونیر کامپوزیت بدون تراش در اصل به نسبت لمینت سرامیکی هزینه پایینتری را برای فرد به دنبال دارد. این مسئله از ارسال نکردن کار برای لابراتور نشات میگیرد و این پروسه درمانی تنها طی یک جلسه در مطب دندانپزشک به پایان میرسد. در طی این پروسه، مواد نانو تکنولوژی در گروه ونیر کامپوزیتها مورد استفاده قرار میگیرد.
ونیر کامپوزیتها رنگ و شکلی زیبا را روی دندانهای فرد ایجاد میکنند. ونیر کامپوزیت همچنین در اغلب مواقع در راستای سفید کردن دندان نیز بهکار گرفته میشود. لازم به ذکر است که کار با این مواد اصلا ساده نیست و به میزان تبحر دندانپزشک و هنر او نیز بستگی دارد. از ویژگیهای بارز ونیر کامپوزیتها میتوان به عدم نیاز به تراش دندان اشاره کرد و در این شرایط مینای دندان فرد متوجه هیچ آسیبی نخواهد شد و همین مورد یک مزیت بزرگ به شمار میرود.
از دیگر برتریهای ونیر کامپوزیت بدون تراش در مقایسه با لمینت سرامیکی میتوان به پروسه درمانی کوتاهتر و هزینه کمتر اشاره کرد. همچنین بهتر است بدانید که لمینت سرامیکی موارد استفاده خود را دارد و هنگامی که نامرتبیهای دندانی بیشتر از حد مجاز میشود، لمینت سرامیکی مورد استفاده قرار میگیرد. به این شکل شخص قادر خواهد بود که دندانهایی سفیدتر و بلندتر داشته باشد.
بیشتر بخوانید: آیا با کاربردهای کامپوزیت دندان آشنا هستید؛ معرفی کاربردهایی که کمتر کسی میداند.
ونیر کامپوزیت آی پی اس ips
این مدل از کامپوزیت در واقع نسل جدیدی از ونیر کامپوزیتها به شمار میرود که در ساخت کامپوزیت آن ذرات سرامیکی نیز مورد استفاده قرار گرفته است. با وجود این ذرات سرامیکی، ونیر کامپوزیت بیشتر از گذشته مستحکم خواهد بود. همچنین به هنگام رنگپذیری، کامپوزیت آی پی اس در مقایسه با ونیرهای کامپوزیت معمولی مقاومتر هستند. ذرات سرامیکی بهکار گرفته شده در این نوع کامپوزیتها سبب میشود که این مدل از کامپوزیتها براقتر به نظر برسند و به نسبت ونیر کامپوزیتهای معمولی کمتر مات باشند.
ونیر کامپوزیتهای معمولی عموما بین سه تا پنج سال دوام دارند. در حالی که طول عمر کامپوزیت آی پی اس به شش سال میرسد. از جمله مزیتهای کامپوزیت آی پی اس میتوان به عدم تراشیده شدن دندان اشاره کرد. همچنین این مدل از کامپوزیت در مقایسه با لومینیرز قیمت پایینتری دارد. ونیر کامپوزیت آی پی اس نیز همچون همه شیوههای زیبایی تنها روی هشت تا ده دندان از هر فک صورت میگیرد.
مزایا و معایب کامپوزیت ونیر
به علت کاربردها و مزیتهای بسیار کامپوزیت ونیر، امزوه افراد بسیاری اقدام به انجام آن میگیرند. این شیوه زیبایی در کنار مزیتهای بسیار خود، معایبی را نیز به همراه دارد. پیش از اقدام برای انجام آن بهتر است که با مزایا و معایب آن آشنا شوید. از جمله مزیتهای آن میتوان به عدم نیاز به تراش دندان، امکان ترمیم و اصلاح مجدد، دارای شکل و فرم طبیعی و غیره اشاره کرد. از جمله مزایا و معایب آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- در اغلب مواقع برای قرار دادن آن روی دندان نیازی به تراشیدن دندان دیده نمیشود. تنها در بعضی مواقع بسیار خاص، قسمت بسیار کمی از مینای دندان تراش داده میشود. علاوه بر این مورد، قرار دادن آن روی دندان، به دندانهای کناری آسیب نمیزند.
- در صورتی که دندانها تحت فشار قرار گرفتند و به آنها آسیب وارد شد و شاهد لبپریدگی یا شکستگی بودیم، میتوان آنها را ترمیم یا اصلاح کرد و فرم آنها را به شکل دندانهای طبیعی درآورد.
- در مقایسه با لمینیتهای چینی از میزان مقاومت بالایی برخوردار هستند و فرد به هنگام جویدن مواد غذایی مشکلی نخواهد داشت.
- کامپوزیت ونیر دارای شکل و فرمی طبیعی است. بهگونهای که دیگر افراد متوجه تفاوت میان کامپوزیت با دندان طبیعی نخواهند بود و به سادگی قابل تشخیص نیست.
- از آنجایی که کامپوزیت ونیر نیازی به لابراتور ندارد، دیگر شاهد خطای انسانی نخواهیم بود.
- این سبک کامپوزیت پروسه درمان کوتاهی دارد و تنها طی یک جلسه انجام میشود.
از جمله معایب کامپوزیت ونیر نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- در بعضی موارد، کامپوزیت ونیر میزان ماندگاری پایینی دارد و باید بعد از ده تا دوازده سال برای تعویض یا ترمیم آن اقدام کرد.
- کامپوزیت ونیر در مقایسه با لمینیتهای چینی کمتر براق دیده میشوند اما بعضی از روشها وجود دارد که به کمک آن میتوان به میزان جلا و براقیت کامپوزیت افزود.
- شخص بعد از انجام کامپوزیت میبایست بیش از پیش به بهداشت دهان و دندان خود توجه داشته باشد.
پیشنهاد مطالعه: آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان می شود؟
عوارض ناشی از کامپوزیت ونیر
پیش از اقدام برای انجام کامپوزیت ونیر، بهتر است که شخص به عوارض احتمالی آن نیز توجهات لازم را داشته باشد. در حالت کلی، کامپوزیت عملکرد و سازگاری خوبی دارد و عوارض آن تنها زمانی دامنگیر شما خواهد شد که به درستی از آنها نگهداری نکنید. بنابراین اگر به خوبی از کامپوزیت ونیر مراقبت کنید، نه تنها عوارضی را برای شما در پی نخواهد داشت، بلکه به صورت بلند مدت نیز میتوانید از مزیتهای آن بهرهمند شوید. موارد زیر اشاره به عوارض ناشی از کامپوزیت دارد.
شکستن دندان های ونیر کامپوزیت شده
برای اینکه به دندان ونیر کامپوزیت شده شما آسیبی وارد نشود و دوام و ماندگاری بیشتری داشته باشد، بهتر است که فرد تا جایی که میتواند غذاهای سخت و خشک مصرف نکند. برای نمونه فرد باید عادت تخمه شکستن یا جویدن ناخن را کنار بگذارد. همچنین شخص باید مراقب هسته میوهها باشد که در زمان جویدن، به خاطر آنها دندانها تحت فشار قرار نگیرند. لازم به ذکر است که در صورت وارد شدن آسیب به دندان کامپوزیت، شخص به سادگی میتواند برای ترمیم آن اقدام کند.
تغییر رنگ دندان ونیر کامپوزیت شده
در صورتی که شخصی بعد از انجام ونیر کامپوزیت به صورت افراطی از نوشیدنیهای حاوی رنگ، دخانیات، سیگار، قلیان و غیره استفاده کند یا نوشیدن زیاد چای یا قهوه برای فرد تبدیل به عادت شده باشد، در این صورت امکان دارد که رنگ لبه دندان تغییر پیدا کند و از زیبایی دندانهای فرد کاسته شود. به همان میزان که استفاده شما از این مواد بالاتر باشد، احتمال تغییر رنگ دندان نیز بالا میرود. کافی است که بهداشت دهان و دندان رعایت و در مصرف بعضی خوراکیها دقت شود تا فرد به این عوارض احتمالی دچار نشود. در این صورت، هر موقع که شخص لزومی دید، میتواند برای انجام پالیش اقدام کند تا رنگ دندانها به روز اول برگردد.
بروز حساسیت دمایی پس از ونیر کامپوزیت دندان
در روزهای اول درمان امکان دارد که دندان کامپوزیت شده تا حدودی به هنگام مواجه با تغییر دمایی شدید، از خود حساسیت نشان دهد. البته این مورد موقتی است و پس از گذشت اندک زمانی، شاهد از بین رفتن این حساسیت هستیم. فرد باید از همان اوایل کار به نکات مراقبتی توجه داشته باشد و از مواد خیلی سرد یا گرم استفاده نکند.
مراقبت های لازم پس از انجام کامپوزیت ونیر
پس از انجام کامپوزیت، نوبت به مراقبت از آن میرسد. برای اینکه میزان دوام و ماندگاری کامپوزیت ونیر افزایش پیدا کند، شخص میبایست به نکات مراقبتی توجه داشته باشد و بیش از گذشته بهداشتی دهان و دندان خود را رعایت و مورد توجه قرار دهد. از جمله راههای مراقبتی میتوان به مسواک زدن و نخ دندان کشیدن اشاره کرد. موارد زیر نیز به راههای مراقبتی بعد از انجام کامپوزیت اشاره دارد.
- برای اینکه میزان دوام و پایداری دندانها افزایش پیدا کند، فرد باید به صورت منظم مسواک زدن را تمرین نماید.
- پس از انجام لمینیت کامپوزیت، فرد مشکلی از بابت جویدن یا گاز زدن غذا نخواهد داشت.
- خوراکیهای سخت همچون آجیل ممنوع است و فرد نباید پوست دانههایی همچون پسته و بادام را با دندانهای خود بشکند. چرا که امکان دارد به دندانهای فرد آسیب وارد کنند. با وجود اینکه ونیر کامپوزیت از قابلیت اصلاح و ترمیم برخوردار است اما لمینت پرسلن و لمینت سرامیکی نیاز به تعویض دارند.
- افرادی که اقدام به انجام کامپوزیت کردهاند، میبایست بعد از نوشیدن قهوه، چای یا هر خوراکی دیگری که حاوی رنگ است، مسواک زدن را فراموش نکنند و پاکسازی دندانها به خوبی صورت بگیرد. چرا که مواد کامپوزیتی به دندانهای طبیعی فرد شباهت دارد و از ویژگی رنگپذیری برخوردار هستند. در صورتی که به نکات مراقبتی توجه نداشته باشید، امکان دارد که لکههای رنگی یا به طور کلی تغییر رنگ ایجاد شود. حتی در صورتی که مسواک و خمیر دندان در دسترس شما قرار ندارد، بهتر است که دهان خود را با آب شستوشو دهید.
- البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که همه دندانها با گذشت زمان دچار تغییر رنگ میشوند و توصیه میگردد که هر چند مدت یکبار برای انجام پولیش اقدام کنید.
- برای رعایت بهداشت دهان و دندان تنها نباید به مسواک زدن بسنده کرد و شخص باید به صورت منظم نیز از نخ دندان استفاده کند. همچنین شخص باید در زمانهای تعیین شده، جهت انجام چکاپ به دندانپزشک مراجعه داشته باشد.
مراحل انجام کامپوزیت ونیر
در ابتدا فرد باید به دندانپزشک مراجعه داشته باشد تا دندانپزشک دندانهای شخص را معاینه کند. با انجام معاینه، دندانپزشک میتواند تشخیص دهد که آیا شما کاندیدای مناسبی برای انجام کامپوزیت ونیر به حساب میآیید یا خیر. برای انجام کامپوزیت سلامت دندانهای فرد باید تایید شود. برای انجام کامپوزیت ابتدا پاکسازی دندان به صورت کامل انجام میگیرد تا سطح دندانهای فرد عاری از هر گونه جرم یا پلاک شود. به این صورت، یک سطح تمیز برای نصب روکش ونیر شکل میگیرد.
پس از آن، شاهد خشک شدن و پاکسازی دندانها به صورت کامل هستیم. به این شکل دندانپزشک مطمئن میشود که هیچ رطوبت یا بزاقی در مکان باقی نمانده است. در نبود بزاق، خللی در کارکرد مواد باندینگ ایجاد نخواهد شد. پس از آن، سطح جلوی دندان به کمک مواد اسیدی متخلخل میشود تا بتوان مواد کامپوزیتی را به خوبی به دندانها چسباند. در انتها، روی سطح دندان مواد باندینگ مخصوص دندان یا همان چسب قرار داده میشود و ماده ونیر کامپوزیت به سادگی روی دندانها نصب میگردد.
در مرحله بعدی شاهد اضافه کردن، برداشتن و آماده سازی مواد ونیر کامپوزیت هستیم. همچنین ماده کامپوزیت صیقل زده میشود. در این شرایط از تکنیک لایه گذاری استفاده میگردد و به این صورت روکش ونیر نهایی، شکل میگیرد. نتیجه نهایی حاصل شده به میزان تجربه هنری دندانپزشک زیبایی و تواناییهای او وابسته است.
در پایان کار، دندانپزشک اقدام به پولیش و صیقل زدن لایه نازک ونیر کامپوزیت موجود روی سطح دندان میکند. این کامپوزیت لایه خیلی نازکی دارد. از این رو، الزامی برای تراشیدن دندان دیده نمیشود. تنها در شرایطی دندانها تراش داده میشود که دندانپزشک قصد داشته باشد نامنظمیهای دندان را اصلاح کند یا اینکه سایز دندانها را کوچکتر نماید. پروسه کامپوزیت ونیر تنها در یک جلسه به پایان میرسد. چرا که همه مراحل در مطب دندانپزشک قابل انجام هستند.
انتخاب رنگ مناسب کامپوزیت ونیر
کامپوزیت ونیر رنگهای بسیار متنوعی را پیشروی افراد قرار میدهد. همین عامل سبب شده است که افراد زیادی برای سفید کردن دندان برای انجام کامپوزیت دندان اقدام کنند. اصلاح طرح لبخند در اصل بر اساس یکسری معیارها همچون جنسیت اشخاص، سن، رنگ پوست و چهره افراد صورت میگیرد. شخص میبایست در جلسه مشاوره انتظارات و اهداف خود را از انجام کامپوزیت با دندانپزشک خود در میان بگذارد.
دندانپزشک برای انتخاب رنگ کامپوزیت، این معیارها را مورد بررسی قرار میدهد و سلیقه شما را نیز درنظر میگیرد تا تشخیص دهد که چه رنگی مناسب چهره شما است. بعضی از افراد هستند که مایلاند دندانهای آنها بیش از حد سفید شوند. این کار شدنی است اما بهتر است که شخص در زمان انتخاب رنگ کامپوزیت، تجربیات و پیشنهادات دندانپزشک را نیز مدنظر قرار دهد تا طرح لبخند زیباتری را به خود هدیه داده و از آن لذت ببرد. هرچه تناسب بیشتری میان رنگ کامپوزیت ونیر و معیارهای گفته شده وجود داشته باشد، طرح لبخند شخص زیباتر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: آیا امکان تغییر رنگ کامپوزیت دندان وجود دارد؟ با دانستن این نکات پیشگری کنید.
انجام کامپوزیت ونیر چه مدت طول می کشد؟
بسیاری از افراد پیش از اقدام برای انجام کامپوزیت ونیر نایل هستند که بدانند چه قدر زمان برای انجام آن لازم است. انجام کامپوزیت را تا حدودی میتوان پروسهای سریع و آسان دانست. مدت زمان پروسه کامپوزیت ونیر به میزان مهارت و سرعت دندانپزشک نیز بستگی دارد. مدت زمان انجام پروسه کامپوزیت به ازای هر دندان به سی تا شصت دقیقه میرسد. در طول این پروسه، ماده بیحسی به فرد تزریق نمیگردد و فرد نیز متوجه هیچ دردی نخواهد شد.
تعداد دندانهایی که نیاز به انجام کامپوزیت ونیر دارند، تعیین میکنند که فرد به چند جلسه مراجعه به دندانپزشک نیاز دارد اما در حالت کلی میتوان گفت که برای انجام کامپوزیت ونیر فرد باید یک تا دو جلسه به دندانپزشک مراجعه داشته باشد. شاید کوتاهی مدت زمان نصب کامپوزیت ونیر روی دندانها برای شما جای سوال داشته باشد. مدت زمان نصب کامپوزیت روی دندان به این علت کوتاه است که برای نصب کامپوزیت آمادهسازی خاصی صورت نمیگیرد و مینای دندان تراش داده نمیشود.
تفاوت کامپوزیت ونیر و لمینت سرامیکی
بعضی از افراد اطلاعی راجع به تفاوتهای میان کامپوزیت ونیر و لمینت سرامیکی ندارند و نمیدانند که کدام یک بهتر است. لمینت سرامیکی در مقایسه با کامپوزیت ونیر از میزان استحکام و مقاومت بالاتری برخوردار است. همچنین لمینت سرامیکی به هنگام تغییر رنگ و سایش دندانها، مقاومت بیشتری از خود نشان میدهند. ونیر سرامیکی ضخامت کمتری دارد و همین مسئله سبب میشود که به نسبت کامپوزیت دندان زیباتر، طبیعیتر و شفافتر به نظر برسد.
در صورتی که لبپریدگی و شکستگی در دندان کامپوزیت شده شما ایجاد شود، شما میتوانید به سادگی برای ترمیم آن اقدام کنید اما ونیر سرامیکی از این قابلیت برخوردار نیست و تنها راه چاره، برداشتن و تعویض آن است. در حالت کلی، لمینت سرامیکی به نسبت کامپوزیت ونیر عمر مفید بیشتری دارد. البته طول عمر هر یک از آنها به عوامل متعددی همچون میزان رعایت بهداشت دهان و دندان، جنس دندان و مواد بهکار گرفته شده در ساخت کامپوزیت یا لمینت وابسته است.
برای انجام لمینت سرامیکی، مینای دندان به مقدار کمی تراش داده میشود، این در حالی است که برای انجام کامپوزیت، مینای دندان عموما تراش داده نمیشود. برای انجام لمینت سرامیکی، قالبی از دندان فرد تهیه میگردد و برای لابراتور فرستاده میشود. این درحالی است که کامپوزیت دندان تنها طی یک جلسه و در دندانپزشکی صورت میگیرد.
مواد تشکیل دهنده کامپوزیت ونیر
ساخت ونیرهای کامپوزیت به کمک رزین پیشرفته دندان صورت میگیرد. طیف کاملی از سایهها در این ماده دیده میشود. انتخاب دندانپزشکان برای انجام کامپوزیت و رنگ مورد نظر، رنگی است که بیشترین تناسب و هماهنگی را با دندانهای فرد داشته باشد. پس از آن، سطح جلویی دندانها متخلخل میشوند. برای متخلخل سازی سطح دندانها، از یک محلول اسید خفیف کمک گرفته میشود. این محلول شیارهایی بسیار ریز و میکروسکوپی را روی دندان فرد ایجاد میکند. به همان میزانی که مساحت سطح بیشتر باشد، ماده باندینگ یا اتصال دهنده قویتر عمل میکند. البته این پروسه آسیبی به مینای دندان فرد وارد نمیکند.
دندانپزشک پس از اینکه به کمک ماده باندینگ دندانها را آماده کرد، ماده رزین کامپوزیت را متصل میکند. این مواد به فرم خاصی بیرون میآیند و صاف و منظم میشوند. سپس فرم جدیدی از دندان شکل میگیرد. تناسبی میان این ماده با ماده طبیعی دندان دیده میشود. در حالت کلی، مواد تشکیل دهنده کامپوزیت ونیر را میتوان ماتریس رزین، مواد پرکننده و مواد اتصال دهنده دانست.
چه کسانی می توانند کامپوزیت ونیر انجام دهند؟
برای انجام کامپوزیت ونیر ابتدا باید به دندانپزشک مراجعه کرد. دندانپزشک با معاینه شخص میتواند تشخیص دهد که آیا شما کاندیدای مناسبی برای انجام کامپوزیت ونیر هستید یا خیر. برای انجام کامپوزیت شخص باید از قبل اطمینان حاصل کند که به بیماری فعال لثه یا التهابهایی در این زمینه دچار نباشد. با این وجود، کامپوزیت ونیر برای بسیاری از افراد گزینه خوب و ایدهآلی به شمار میرود. کامپوزیت دندان در واقع یک روش غیرتهاجمی و برگشتپذیر به حساب میآید و نمیتوان آن را یک شیوه همیشگی برای اصلاح طرح لبخند دانست.
کامپوزیت ونیر انتخاب خوبی برای افرادی است که ظاهر دندانهای آنها عیوبی جزئی دارد. همچنین کسانی که به دنبال سفید کردن و روشنتر نمودن دندانهای خود هستند، میتوانند از این شیوه استفاده کنند. از دیگر شروط انجام کامپوزیت میتوان به رعایت بهداشت دهان و دندان اشاره کرد. موارد زیر اشاره به یکسری موارد استفاده از کامپوزیت ونیر دارد.
- دندان نامرتب
- رنگ بد دندان
- موارد لب پرشدگی و شکستگی دندان
- دندانهایی بلند، کوتاه یا کوچک
بیشتر بخوانید: کامپوزیت دندان برای چه کسانی مناسب است؟
هزینه کامپوزیت ونیر چقدر است؟
کاربردهای بسیار کامپوزیت ونیر سبب شده است که امروزه افراد زیادی برای انجام آن اقدام نمایند. از آنجایی که در این شیوه درمانی دندانهای اصلی فرد تراش داده نمیشوند، افراد زیادی از این روش زیبایی استقبال میکنند. پیش از اقدام برای انجام کامپوزیت بهتر است که نسبت به هزینه آن اطلاعات کسب کرد. با این وجود، نمیتوان رقم ثابت و مشخصی را برای کامپوزیت ونیر بیان کرد. چرا که هزینه نهایی کامپوزیت به عوامل متعددی همچون تعداد واحد کامپوزیت، نوع برند آن، میزان تجربه و تخصص دندانپزشک و غیره بستگی دارد.
برای اطلاع یافتن از هزینه نهایی کامپوزیت ونیر شخص باید به کلینیک مراجعه نماید تا توسط دندانپزشک معاینه شود. دندانپزشک با انجام معاینه، دندانهای فرد را مورد بررسی قرار میدهد و تشخیص خواهد داد که آیا فرد کاندیدای مناسبی برای انجام کامپوزیت به شمار میرود یا خیر و در صورت نیاز، چه تعداد از دندانهای فرد به روش درمانی زیبایی نیاز دارند.
سخن پایانی
حتما تاکنون برایتان پیش آمده است که نگاهی در آینه انداخته باشید و متوجه بد فرمی، زردی یا لب پرشدن دندانهای خود شوید. در این شرایط هر کسی آرزو میکند که کاش طرح لبخندی زیبا و جذاب داشت. چرا که داشتن لبخندی زیبا، علاوه بر زیباتر و جذابتر کردن چهره، اعتماد به نفس فرد را نیز به هنگام برقراری ارتباطات بالا میبرد. شیوهای نوین تحت عنوان کامپوزیت ونیر وجود دارد که به کمک آن میتوان برای رفع عیوب و نواقص ظاهری دندان اقدام کرد و طرح لبخند زیبایی را برای خود رقم زد.
سوالات متداول
آیا اجازه انتخاب هر رنگی را برای کامپوزیت دندان داریم؟
کامپوزیت ونیر یکی از شیوههای رایج زیبایی دندان به شمار میرود که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. به همگام انجام کامپوزیت، رنگهای بسیار متنوعی پیشروی شما قرار خواهد گرفت. شخص میبایست با دندانپزشک خود مشورت کرده و بر اساس رنگ پوست خود بهترین آن را انتخاب نماید. لازم به ذکر است که هر چه رنگ انتخابی شما به رنگ طبیعی دندانهای شما شباهت بیشتری داشته باشد، نتیجه حاصل شده زیباتر خواهد بود.
آیا انجام کامپوزیت ونیر در زمان بارداری ایرادی دارد؟
بهتر است بدانید که انجام کامپوزیت ونیر همچون سایر درمانها دندانپزشکی در زمان بارداری هیچ ضرری را برای فرد در پی نخواهد داشت اما ترجیح داده میشود که شخص برای انجام کامپوزیت ونیر در سه ماهه دوم بارداری اقدام کند.
آیا انجام کامپوزیت ونیر سبب پوسیدگی دندان فرد می شود؟
انجام کامپوزیت ونیر، علاوه بر اینکه پوسیدگی دندان را به دنبال ندارد، مانع از ایجاد پوسیدگی هم میشود. علت آن این است که لایهای نازک از سطح دندان ایجاد میگردد و همین لایه، محافظی در برابر پوسیدگی به شمار میرود. البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که اگر بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نکنید، دندانهای کامپوزیت شده شما نیز دچار پوسیدگی خواهند شد.
کامپوزیت ونیر در چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرد؟
کامپوزیت ونیر به منظور پر کردن دندان پوسیده، ترمیم شکل ظاهری دندان، حذف فواصل میان دندانها و غیره بهکار گرفته میشود.
چه تفاوتی میان لمینت دندان با کامپوزیت دندان وجود دارد؟
از آنجایی که لمینت دندان دارای ساختاری سرامیکی است، از دوام و ماندگاری بالاتری در مقایسه با ونیرهای کامپوزیتی برخوردار خواهد بود. البته برای انجام لمینت، مینای دندان تراش داده میشود تا لمینت سرامیکی روی آن قرار بگیرد.