ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان یکی از تخصص های دندانپزشکی است خود کلمه ارتو دنسی (Orthodontics) از دو کلمه ارتو (Ortho) و دونتیکس (Dontics) تشکیل شده وکه ارتو به معنای راست و درست و دونتیکس به معنای دندان است که متخصصان این حوزه به درمان عدم هماهنگی و جفت شدن دندان ها و ناهنجاری های فکی، مشکلات بایت یعنی نامناسب بودن سطح تماس دندانهای بالا و پایین با یکدیگر در بیماران و اصلاح این معایب دندانی و فکی می پردازند .
ارتودنسی کردن دندان ها به ۶ صورت زیر انجام می گیرد:

  1- ثابت   2- متحرک   3- دیمون   4- نامرئی    5- لینگوال    6- فانکشنال

ارتودنسی دندان

مشاوره رایگان جهت زیبایی دندان

کامپوزیت و لمینیت و ایمپلنت اقساطی

جهت استعلام تماس بگیرید

شرایط اقساطی

ارتودنسی دندان با شرایط اقساط در کلینیک لبخند درمان (به صورت محدود)
پیشنهاد ویژه

درمان ارتودنسي در كلينيك لبخند درمان توسط بهترين متخصصان ارتودنسي تهران و با استفاده از سيستم براكت آمريكايي دركوتاه ترين زمان و با بهترين شرايط پرداخت اقساطي انجام مي شود پس اين فرصت طلايي رو از دست ندهيد و هرچه سريع براي ساختن يك لبخند زيبا و سالم با ما تماس بگيريد

نمونه کارهای ارتودنسی

پخش ویدیو

آشنایی با ارتودنسی دندان

با گذشت زمان و تغییر سبک زندگی حاکم بر جامعه توجه به زیبایی ظاهری در میان افراد به خصوص خانم ها افزایش یافت. یکی از اصلی ترین ارکان های زیبایی در صورت تمیزی و مرتب بودن دندان ها می باشد. در نتیجه افرادی که دندان های نامرتب یا معیوبی دارند بیشتر به دنبال اصلاح فرم دندان های خود هستند. روش های مختلفی برای اصلاح فرم دندان ها وجود دارد که یکی از بهترین آن ها ارتودنسی دندان است. در ارتودنسی فرم نا مناسب دندان ها و ایراد های ظاهری آن ها به طور کامل از بین می رود.

طی ارتودنسی دندان ها تنها عیوب ظاهری آن ها از بین نمی روند بلکه سایر مشکلات داخلی دندان ها نیز مورد بررسی قرار گرفته و درمان می شوند. به طور مثال ممکن است سطح تماس دندان های فک بالا و پایین مناسب نباشد و این موضوع روی ظاهر فک و دندان نیز اثری نداشته باشد. در ارتودنسی این گونه مشکلات نیز از بین می روند. به طور کلی افرادی که دندان های نامرتب دارند می توانند با خیال راحت ارتودنسی را انتخاب کرده و نتایج رضایت بخشی را تجربه کنند.

ارتودنسی دندان با روش های مختلفی صورت می گیرد و دارای مراحل گوناگونی است. در هر یک از این مراحل وسایل مختلفی استفاده می شود که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم. ارتودنسی در اصلاح فرم فک ها نیز موثر است. لازم به ذکر است که مهارت و سواد دندان پزشک در موفقیت آمیز بودن نتیجه تاثیر بسیار زیادی دارد. بنابراین بهتر است پیش از اقدام برای ارتودنسی ها در انتخاب دندان پزشک و مرکز درمانی مورد نظر دقت کافی داشته باشیم.

وسایل مورد نیاز برای ارتودنسی دندان

در هر مرحله از ارتودنسی وسایل مختلفی استفاده می شود. انتخاب صحیح وسایل یکی از مهم ترین مهارت های دندان پزشک می باشد. لازم به ذکر است درجه بندی کیفی وسایل نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. دندان پزشکانی که آشنایی بیشتری با کیفیت و اصالت هر برند دارند بهتر می توانند محصولات درجه یک را برای انجام ارتودنسی انتخاب کنند. در نتیجه مراجعه کنندگان به این پزشکان این روند را با اطمینان خاطر بیشتر طی می کنند.

یکی از مهم ترین و اصلی ترین وسایل ارتودنسی براکت می باشد. براکت ها در چندین نوع و جنس مختلف تولید شده اند. براکت های فلزی و سرامیکی دو نوع پرکاربرد این محصول می باشند. این قطعه ها روی دندان ها قرار گرفته و با اتصال به سیم ارتودنسی ها را می کشند و به اصلاح فرم آن ها می پردازند. الاینر نیز یکی دیگر از وسایلی است که عملکردی مانند براکت دارد اما برخلاف آن شفاف و پلاستیکی بوده و داخل دهان دیده نمی شوند.

از دیگر وسایل مورد نیاز برای ارتودنسی می توان به بایت پلیت، ورسس الاستیک، هربست، پهن کننده کام و نگهدارنده ارتودنسی اشاره نمود. تمامی این وسایل در صورتی می توانند نقش خود را به درستی ایفا کنند که استاندارد باشند. دندان پزشکان ماهر به خوبی بهترین برند های وسایل ارتودنسی را می شناسند و با انتخاب آن ها تمامی مراحل ارتودنسی را با بهترین نتیجه به پایان می رسانند.

براکت ‌های توربو یا پشت دندانی

از دیگر وسایل مورد استفاده در حوزه ارتودنسی می‌توان به براکت‌های توربو اشاره کرد. براکت‌ توربو، نام وسیله‌ای است که در جهت کاهش اوربایت‌های عمیق به‌کار گرفته می‌شود. اوربایت در اصل به عدم تراز بودن ردیف‌های دندانی می‌گویند. به کمک این ابزار، مسئله گاز گرفتن بیمار توسط دندان‌های عقب‌رفته برطرف خواهد شد. با این کار، شاهد جلو آمدن دندان‌های عقب‌رفته به طور طبیعی خواهید بود. در نتیجه این عمل نیز اصلاح عدم تراز بودن دندان‌ها صورت خواهد گرفت.

براکت توربو شامل براکت‌های کوچک فلزی می‌شود که نصب آن‌ها در ‌پشت دندان‌های جلوی فک بالا انجام گرفته است. این براکت‌ها اثرگذاری بالایی دارند، چراکه به سادگی نمی‌توان آن‌ها را جدا کرد‌. با این وجود، امکان دارد که فرد در روزهای اول به هنگام غذا خوردن به مشکل بربخورد. توصیه ما به شما مصرف غذاهای نرم در طول این پروسه است. بعد از گذشت چند ماه و استفاده از این وسیله، موقعیت قرارگیری دندان‌های شما اصلاح خواهد شد.

آرک ‌های دندانی

پیش از اینکه بریس‌ها برای همه دندان‌ها به‌کار گرفته شوند، عموما باید فضای موردنیاز را ایجاد کنیم و اوربایت اصلاح شود. اوربایت به تداخل بیش از حد عمودی دندان‌های جلو گفته می‌شود. در پروسه ارتودنسی دندان، ابزاری تحت عنوان آرک‌ دندانی وجود دارد. با به‌کارگیری آرک‌های دندانی در فک بالا یا پایین می‌توان این مسئله را برطرف کرد. آرک‌های دندانی شامل سیم‌‌هایی می‌شود که به شکل مستقیم از دندان‌های مولر به دندان‌های جلو اتصال پیدا می‌کنند. در اصل می‌توان گفت که از دندان‌های آسیاب کوچک گذر می‌کنند.

هدگیر ارتودنسی

از دیگر وسایل به‌کار گرفته شده در حیطه ارتودنسی دندان می‌توان به هدگیر اشاره کرد. این ‌وسیله زمانی استفاده خواهد شد که شاهد ایجاد اختلاف میان رشد فک بالا و پایین باشیم. در این شرایط، دندان‌ها و فک بالا به نسبت دندان‌ها و فک پایین جلوتر قرار می‌گیرند. با کمک هدگیر، سرعت رشد فک‌های بیمار کاهش پیدا می‌کند. بعضی از افراد برای اصلاح جویدن خود از اکسترکش کمک می‌گیرند. به کمک این دستگاه، دیگر شاهد لغزیدن دندان‌های عقبی بالا در حین نزدیک کردن فاصله‌های دندانی نخواهیم بود. هدگیر یک تکیه‌گاه دارد که نصب آن در پشت گردن انجام می‌گیرد. این وسیله به صورت یک تسمه یا نوار پلاستیکی دیده می‌شود که دور سر بیمار بسته شده و به یک سیم فلزی در جلوی دهان فرد اتصال پیدا می‌کند.

هدگیر

پلاک تعریض پروانه ‌ای

گسترش بخش جلویی فک بالا به کمک پلاک تعریض پروانه‌ای انجام می‌گیرد و این پلاک‌ها روی بخش عقبی فک بالا نقشی ندارند. این وسیله متشکل از باندهای فلزی است و نصب آن روی دندان‌های شش ساله آسیاب بزرگ انجام می‌گیرد. اتصال این باندهای فلزی به کمک میله‌هایی به بدنه اصلی انجام گرفته است. در وسط دستگاه یک پیچی قرار دارد که به منظور تعریض دستگاه، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کش‌ های ارتودنسی

کش‌های ارتودنسی را می‌توان اولین مکانیسمی دانست که به منظور حرکت دادن دندان‌ها به‌کار گرفته می‌شوند. در انواع ارتودنسی، از تعداد متفاوتی از این کش‌ها استفاده می‌شود. این وسایل به کمک قلابی بر روی دندان‌ها اتصال پیدا می‌کنند. افرادی که نسبت به زیبایی ظاهری خود حساسیت نشان می‌دهند، می‌توانند کش‌هایی هم‌رنگ دندان را انتخاب نمایند.

کش‌های ارتودنسی

آرک‌ های زبانی

آرک‌های زبانی یا شفاف به ابزارهایی گفته می‌شود که با هدف حفظ فضای دندانی در فک بالا و پایین به‌کار گرفته می‌شوند. در درجه اول، این وسیله به بیمارانی اختصاص داده شده که در حال پشت سر گذاشتن دوره انتقال دندانی هستند. این وسیله، فضای لازم جهت رشد دندان‌های دائمی را مهیا می‌سازد. استفاده از این ابزار، قسمتی از شروع درمان ارتودنسی به‌حساب می‌آید.

Bionator

این ابزار به منظور اصلاح اوربایت به‌کار گرفته شده و رشد بیشتر فک پایین به کمک این ابزار انجام می‌گیرد. Bionator را می‌توان یکی از ابزارهای ارتودنسی دانست‌ چراکه رشد استخوان‌ها تحت تاثیر آن قرار دارند. بنابراین این وسیله در درمان رشد حداکثری کاربرد داشته و در حالت کلی بیشتر توسط افراد جوان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

میخ ‌های ارتودنسی

گاهی بیمار عادت به وارد کردن فشار به دندان‌های خود دارد یا اینکه ناخودآگاه اقدام به مکیدن انگشت شست خود می‌کند‌. در این شرایط میخ‌های ارتودنسی به‌کار گرفته می‌شوند تا باعث ترک عادت فرد گردند. تکرار این عادت‌ها می‌تواند منجر به اپن‌بایت شود. به کمک میخ‌های ارتودنسی کنترل بلع برای بیمار ساده‌تر خواهد بود و دیگر به سادگی نمی‌تواند شست خود را بمکد. این میخ‌ها به قلاب‌های کوچکی شباهت دارند که نصب آن‌ها در پشت دندان‌های جلویی فک پایین انجام می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: انواع وسایل و تجهیزات ارتودنسی؛ معرفی کامل تجهیزات ارتودنسی + کاربرد هر کدام

بهترین برند های وسایل ارتودنسی دندان

یکی از مهم ترین مراحل ارتودنسی، انتخاب وسایل آن می باشد. طی انتخاب وسایل باید به عوامل زیادی توجه شود. با توجه به حجم بالای تقاضا ها برای خرید وسایل ارتودنسی عده زیادی وارد عمل شدند. آن ها با تاسیس مراکز تولید این وسایل، اقدام به تولید آن ها در مقادیر انبوه کرده اند. در نتیجه این موضوع در مدت زمانی کوتاه برند های مختلفی از انواع تجهیزات پزشکی از جمله لوازم دندان پزشکی و وسایل ارتودنسی تولید و عرضه شده است.

افرادی که قصد خرید وسایل ارتودنسی دندان را دارند بهتر است راجع به برند های مختلف این محصولات اطلاعات کافی کسب کنند. به طور مثال یکی از بهترین برند های وسایل ارتودنسی تری ام می باشد. تولیدکنندگان محصولات تری ام با دقت و حساسیت بالا بر هر یک از مراحل تولید آن ها نظارت دارند. در نتیجه وسایل ارتودنسی تری ام به بهترین شکل ممکن طی استفاده ایفای نقش کرده است.

یکی دیگر از برند های موفق وسایل ارتودنسی، برند DFL می باشد. علاوه بر این برند های AHL و بیسکو نیز توانسته اند با ایفای نقش صحیح مشتریان زیادی را به خود اختصاص دهند. در تمامی برند های نام برده شده کیفیت و دوام محصولات بالا می باشد. دندان پزشکان طبق تجربه خود می توانند برای هر وسیله بهترین برند را انتخاب کرده و محصولات آن برند را در فعالیت های خود به کار گیرند.

مراحل ارتودنسی

مراحل ارتودنسی به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور مثال اگر ایرادات فک و دندان زیاد باشد مراحل بیشتری جهت اصلاح عیوب لازم است. به طور کلی می توان ارتودنسی را طی ۷ مرحله به پایان رساند. اولین و مهم ترین مرحله مشاوره است. طی مشاوره دندان پزشک به طور کامل به معاینه فک ها و دندان های بیمار می پردازد. تمام عیوب فک و دندان یادداشت شده و جهت اصلاح آن ها اقدامات لازم صورت می پذیرد.

در مرحله دوم ارتودنسی بیماری برای عکس برداری به دندان پزشک مراجعه می کند. در عکس برداری عیوب به صورت واضح تر مشخص می شوند. سپس نوبت قالب گیری است. طی قالب گیری با استفاده از مواد مخصوص از یک یا هر دو فک قالب های متناسب برای ساخت سازه های ارتودنسی گرفته می شود. در صورتی که دندان ها نیاز به ترمیم داشته باشند، حتما قبل از ارتودنسی پزشک باید به ترمیم دندان های پوسیده بپردازد.

براکت گذاری پس از ترمیم و قالب گیری و در مرحله پنجم ارتودنسی ها اتفاق می افتد. این مرحله از سایر مراحل مهم تر و حساس تر می باشد. در صورتی که دندان پزشک از تجربه و علم کافی برخوردار نباشد ممکن است به فرم دندان ها آسیب بسیار زیادی وارد شود. مراقبت از دندان ها و معاینه های دوره ای مرحله ششم و هفتم ارتودنسی می باشند. این دو مرحله بیشتر به دقت و حساسیت مراجعه کننده بستگی دارد. در صورتی که فرد در زمان های تعیین شده به دندان پزشک مراجعه کند، سریع تر روند درمان خود را به پایان می رساند.

ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی دندان ها فرایندی در جهت از بین بردن عیوب و ایرادات فک و دندان ها می باشد. حتی در مواردی که عیوب فک ها سطحی و مهارت دندان پزشک بالا باشد، ارتودنسی می تواند جایگزین جراحی فک شود. بنابراین اصلی ترین و مهم ترین مزیت ارتودنسی، ساختن ظاهری زیبا در ناحیه فک و دهان می باشد. بدیهی است که این فرایند دارای معایب مختلفی است.

یکی از معایب ارتودنسی درد در ناحیه فک و دهان در روز های اول می باشد. افرادی که دندان هایشان را ارتودنسی می کنند طی یک هفته الی ده روز با درد های مداوم مواجه هستند. لازم به ذکر است که این درد پس از یک هفته کاملا از بین می رود. علاوه بر این حساسیت افراد تا پایان این فرایند باید بسیار زیاد باشد. به طوری که فرد باید خوردن شیرینی و شکلات را به حداقل برساند و پس از هر وعده غذایی حتما مسواک بزند.

بالا رفتن احتمال پوسیدگی یکی دیگر از معایب ارتودنسی دندان ها می باشد. در صورتی که افراد به مقدار کافی مسواک نزنند و یا در این امر سهل انگاری کنند امکان پوسیدگی و حتی عفونت در دندان های آن ها وجود دارد. عده ای باور دارند که فرم دندان ها مدتی بعد از برداشتن براکت ها به شکل اولیه باز می گردد. البته این امر در تمامی مراجعه کنندگان ثابت نیست و به عوامل مختلفی بستگی دارد.

روش های مختلف ارتودنسی دندان

با گذشت زمان، افزایش تحقیقات و ورود وسایل جدید تر روش های مختلفی برای ارتودنسی دندان پیشنهاد شد. انتخاب هر یک از این روش ها با توجه به عوامل مختلف از جمله نوع نیاز بیمار و پس از جلسات مشاوره صورت می پذیرد. به طور کلی در تمامی روش ها با مراقبت بیمار و مهارت دندان پزشک، نتایج خوب و قابل قبولی حاصل می شود.

یکی از بهترین و موفق ترین روش های ارتودنسی دندان، روش دیمون است. در ارتودنسی دیمون براکت ها قابلیت باز و بسته شدن به صورت خودکار دارند. همچنین در این روش دندان ها با سرعت بیشتری در جای خود قرار می گیرند و طول درمان کاهش پیدا می کند. تمامی این موارد در کنار وارد کردن حداقل فشار به دندان ها، ارتودنسی دیمون را به یکی از پرطرفدار ترین روش های ارتودنسی تبدیل کرده است.

ارتودنسی اینویزیلاین روش دیگری است که طی دهه گذشته توجه عده بسیاری را جلب کرده است. یکی از بارز ترین ویژگی های ارتودنسی اینویزیلاین نامرئی بودن آن می باشد. همچنین پلاک های این ارتودنسی ها متحرک بوده و افراد می توانند در صورت لزوم مثلا طی غذا خوردن آن ها را در بیاورند. لازم به ذکر است این روش از سایر روش ها مقداری گران تر بوده و ممکن است با بودجه مراجعه کنندگان سازگار نباشد. به طور کلی افراد در جلسه مشاوره می توانند با توجه به شرایط خود و با مشورت گرفتن از دندان پزشک بهترین روش را انتخاب کنند.

طول درمان ارتودنسی

با توجه به مراقبت های لازم تا اتمام دوره درمان ارتودنسی دندان افراد همواره به دنبال کسب اطلاعات درباره طول درمان ارتودنسی و یافتن روش هایی برای کاهش مدت زمان آن می باشند. طول درمان ارتودنسی با توجه به عوامل مختلفی تعیین می شود. میزان عیب و ایرادات دندان ها و شرایط شخصی فرد از مهم ترین عوامل تعیین کننده طول درمان ارتودنسی می باشند.

به طور کلی می‌ توان برای طول درمان ارتودنسی ها بین ۶ الی ۳۶ ماه را در نظر گرفت. یکی از عوامل تاثیرگذار بر تعیین طول درمان ارتودنسی، فضای داخلی دهان می باشد. همچنین سن و مشخصات فردی مراجعه کننده نیز روی این موضوع اثر می گذارد. به طور مثال در برخی افراد بدون هیچ دلیلی حرکت دندان ها و فک ها زودتر انجام شده و دندان ها سر جای خود قرار می گیرند.

لازم به ذکر است که نوع ارتودنسی و مهارت پزشک مربوطه تا حد زیادی در کاهش یا افزایش مدت زمان درمان تاثیر می گذارد. در صورتی که براکت ها کاملا استاندارد و به صورت صحیح روی دندان ها تعبیه شوند، مراجعه کننده در حداقل زمان ممکن نتیجه دلخواه را دریافت می کند. رعایت بهداشت و شست و شوی مداوم دندان ها، شدت مشکل دندان، مصرف دارو و حتی نوع رژیم غذایی باعث تغییر مدت زمان درمان می شوند. بهتر است با شناخت این عوامل تلاش کنیم تا حد ممکن طول درمان ارتودنسی را کاهش دهیم.

اقدامات لازم بعد از ارتودنسی

ممکن است تصور کنید مراحل ارتودنسی دندان در کلینیک به پایان می رسد اما این طور نیست. مراقبت های بعد از ارتودنسی در واقع مهم ترین مرحله آن به شمار می رود. این مراقبت ها هم در جلسه مشاوره و هم بعد از اتمام ارتودنسی توسط دندان پزشک آموزش داده می شوند. به طور مثال در روز های اول به خصوص ساعات اولیه فرد باید از کمپرس یخ استفاده کند. استفاده از کمپرس یخ تا حد زیادی درد دندان ها را کاهش می دهد.

استفاده از مواد غذایی نرم نیز تا یک هفته توصیه می شود. به طور کلی فرد با وجود براکت ها باید از خوردن آجیل و خوراکی های سفت جلوگیری کند. تا ده روز بهتر است از خوردن مواد غذایی اسیدی نیز خودداری شود. در صورت داشتن درد زیاد می توانید از مسکن های ضعیف با مشورت دندان پزشک خود استفاده کنید. استفاده از آب نمک در روز های اول فراموش نشود. در صورت تمیز نگه داشتن دهان و زبان در برخی موارد می توانید حتی درد را کاهش دهید.

شست و شوی منظم از مهم ترین اقدامات بعد از ارتودنسی دندان ها می باشد. مسواک زدن و استفاده از نخ دندان در دو الی سه وعده در روز ضروری می باشد. همچنین بهتر است بعد از مصرف مواد غذایی دهان خود را با آب بشویید. استفاده از دهان شویه و یا آب نمک جهت از بین بردن میکروب های داخل دهان نیز توصیه می شود. مصرف الکل و دخانیات نیز می تواند تا حدی زیادی به ارتودنسی آسیب بزند بنابراین تا حد ممکن از این مواد دوری کنید.

پیشنهاد ویژه : برای اطلاعات بیشتر مقاله مراقبت های بعد از ارتودنسی دندان را مطالعه بفرمایید.

انواع ارتودنسی دندان

با تلاش تولید کنندگان و افزایش سطح اطلاعات فعالان ساخت تجهیزات پزشکی، اقلامی وارد بازار شد که دندان پزشکان قادر به استفاده از انواع گوناگونی از ارتودنسی شدند. وجود انواع مختلف ارتودنسی منجر شد تا دندان پزشکان بتوانند با توجه به میزان نیاز و مشکل خود بهترین نوع را تجویز کنند. به طور کلی انواع ارتودنسی را می توان در سه دسته مختلف قرار داد.

قدیمی ترین و رایج ترین نوع ارتودنسی دندان، ارتودنسی ثابت می باشد. معمولا نتیجه این نوع ارتودنسی موفقیت آمیز است. همچنین طول درمان ارتودنسی های ثابت نسبت به انواع دیگر کوتاه تر می باشد. این نوع ارتودنسی دارای معایب مختلفی نیز است، با توجه به ثابت بودن آن ها احتمال عفونت و پوسیدگی در صورت عدم شست و شوی منظم دندان ها بیش از سایر انواع ارتودنسی برای افراد وجود دارد.

ارتودنسی های متحرک پس از ارتودنسی های ثابت شناخته شده اند. افرادی که ارتودنسی متحرک را انتخاب می کنند می توانند در برخی موارد آن ها را بردارند. طول درمان این ارتودنسی ها نسبت به ارتودنسی ثابت بیشتر است. نوع دیگر ارتودنسی، ارتودنسی نامرئی می باشد. افرادی که به دلیل داشتن موقعیت اجتماعی خاص و یا سلیقه شخصی تمایل به دیده شدن ارتودنسی روی دندان های خود ندارند، می توانند این نوع را انتخاب کنند.

پیشنهاد ویژه : برای اطلاعات بیشتر مقاله انواع روش‌های ارتودنسی دندان  را مطالعه بفرمایید.

ارتودنسی دندان برای چه کسانی است

قیمت ارتودنسی دندان ها

یکی از مهم ترین معیار ها برای مشتریان طی مراجعه به دندان پزشک، برآورد هزینه های ارتودنسی می باشد. این موضوع به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور مثال اگر فرد تحت نظر بیمه تامین اجتماعی و یا تکمیلی نباشد باعث افزایش قیمت هزینه درمان وی می شود. البته بیمه به طور کامل هزینه های ارتودنسی را پرداخت نمی کند.

همچنین مراجعه به مراکزی که در مناطقی دایر هستند که هزینه های دندان پزشکی در آنجا بالاتر از مناطق دیگر شهر هستند نیز از دیگر عوامل موثر بر هزینه ارتودنسی به شمار می رود. البته نوع سلیقه و انتخاب مراجعه کننده نیز  بر هزینه های ارتودنسی موثر است. چرا که نوع متریال استفاده شده طی این فرایند متفاوت است. پیشنهاد می شود برای بهتر بودن اثر و نتایج ارتودنسی از متریال مرغوب و برای زیبایی آن از رنگ های متنوع و مورد سلیقه خود استفاده کنید.

زبردست بودن و داشتن تجربه کافی پزشک از دیگر دلایل موثر بر هزینه ارتودنسی استبا انتخاب های درست اگر چه در ابتدا هزینه بیشتری پرداخت می کنید اما در نهایت باعث کاهش هزینه ها در ترمیم ارتودنسی ها خواهید شد. میزان ایرادات دندان نیز روی تعیین قیمت اثر گذار است. ایرادات سطحی زودتر اصلاح شده و هزینه دریافتی ارتودنسی برای آن ها کمتر است.

تاثیر دارو های مختلف روی ارتودنسی

عوامل متعددی وجود دارد که می تواند باعث تغییر طول درمان ارتودنسی ها شود. یکی از مهم ترین عوامل موثر روی این موضوع انواع دارو ها می باشد. شاید بسیاری از افراد ندانند اما مصرف برخی دارو ها می تواند تا حد زیادی به افزایش مدت زمان کسب نتیجه از ارتودنسی منجر شود. افرادی که برای اصلاح فرم دندان های خود به دندان پزشک مراجعه می کنند حتما باید تحت نظر او به مصرف دارو بپردازند. به طور کلی در این دوره باید دقت و حساسیت فرد به مصرف مواد شیمیایی مختلف از جمله انواع دارو ها بیشتر شود.

مصرف انواع مسکن ها مانند ایبوپروفن و استامینوفن باعث کاهش میزان حرکت دندان ها می شود. دارو هایی مانند آسپرین، استروژن و قرص های سرکوب کننده ایمنی نیز باعث افزایش طول درمان ارتودنسی و به تاخیر افتادن نتیجه می شوند. البته افراد می توانند در صورت داشتن بیماری های خاص و یا به ندرت و در مواقع ضروری این دارو ها را مصرف کنند.

در مقابل دارو هایی وجود دارند که روند درمان را تسریع می کنند. قرص های تیروئیدی جز این دسته دارو ها می باشند. همچنین مصرف ویتامین دی و سایر قرص های تقویتی طول درمان را تا حد زیادی کاهش می دهند. توصیه می شود حتما قبل از شروع فرایند درمان درباره مصرف دارو های خود به دندان پزشک خود توضیحات لازم را بدهید. مصرف دارو علاوه بر طول درمان می تواند بر کیفیت نتیجه نهایی نیز تاثیر بگذارد. این امر نشان می دهد تاثیر دارو از آن چه انتظار می رود فراتر است.

سوالات متداول درباره ارتودنسی

ممکن است برای افرادی که قصد ارتودنسی دندان های خود را دارند سوالات مختلفی پیش بیاید. در صورتی که فرد نتواند به سوالات خود پاسخ دهد و به اطلاعات صحیح دست یابد ممکن است تصمیمی اشتباه بگیرد و نتواند نتیجه مطلوب را از این روند به دست بیاورد. در ادامه سعی می کنیم برخی از شایع ترین سوالات پیرامون این موضوع را مطرح کرده و به آن ها پاسخ مناسب دهیم.

  • آیا ترمیم دندان ها روی طول درمان ارتودنسی موثر است؟

بله، در بسیاری از موارد طول درمان کاهش می یابد. در صورتی که دندان های پوسیده ترمیم شوند و برخی از دندان ها پس از تشخیص پزشک کشیده شوند، دندان های دیگر بهتر می توانند سر جای خود قرار بگیرند.

  • مدت زمان ارتودنسی در افراد با مراقبت های یکسان چگونه است؟

در واقع طول درمان علاوه بر مراقبت به عوامل دیگری نیز بستگی دارد. هیچ گاه نمی توان گفت مدت زمان این دوره برای دو یا چند نفر یکسان است.

  • آیا بعد از ارتودنسی امکان بازگشت به حالت اولیه وجود دارد؟

این موضوع تا حد زیادی به فرد بستگی دارد. به طور معمول بعد از ارتودنسی تا مدت ها مراجعه کننده مجبور به استفاده از ارتودنسی متحرک می شود. در صورتی که نتواند به صورت منظم از آن استفاده کند امکان بازگشت فرم دندان ها به حالت اولیه وجود دارد.

  • آیا طول درمان ارتودنسی در کودکان کمتر است؟

بله، اصلاح فرم دندان ها و فک ها در سنین کودکی آسان تر بوده و طول درمان ارتودنسی زودتر به پایان می رسد.

شماره تماس جهت مشاوره

در صورت تمایل به مشاوره آنلاین ، نام و شماره تماس خود را وارد نمایید

    تماس جهت مشاوره رایگان